DEFAILLANCE ESP, DEFAILLANCE ESP
![]() ![]() ![]() |
DEFAILLANCE ESP, DEFAILLANCE ESP
dturoiu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 8 March 11 From: Sibiu, Romania ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
LAGUNA
2004, LAGUNA 2 PRIVILEGE, 1.9 DCI
- dturoiu@rdslink.ro LAGUNA 2 PRIVILEGE
2004, 1.9 DCI 15.06.2019-199.950 km (+130.000 dati inapoi :)) |
|||
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Probabil la mufa senzorului de abs s-a intamplat ceva...mergi pe fir
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
jubyl3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 392 Joined: 23 January 11 From: B o t o s a n i ![]() |
mai mult ca sigur s-a desprins un fir, asa am patit eu la placutele de frana, facea masa si imi aparea in bord martorul placute frana, asta pana l-am deconectat de tot
![]() |
--------------------
Renault
Megane Coach
1996 1.6e DA0F
- BT xx ADY "Ignorance is bliss"
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Laguna nu mai are martor pentru uzura placute
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
dturoiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 8 March 11 From: Sibiu, Romania ![]() |
QUOTE(Dan73 @ 18 May 2011, 12:18) Intre timp a disparut eroarea, probabil din cauza apei a facut masa pe undeva, acum s-a uscat si nu mai apare nimic pe bord. Ce zici? Daca mai reapare eroarea probabil s-a desprins vreun fir si o sa vad despre ce e vorba. 18 May 2011, 12:54: QUOTE(jubyl3r @ 18 May 2011, 12:29) mai mult ca sigur s-a desprins un fir, asa am patit eu la placutele de frana, facea masa si imi aparea in bord martorul placute frana, asta pana l-am deconectat de tot ![]() Intre timp a disparut eroarea, probabil din cauza apei a facut masa pe undeva, acum s-a uscat si nu mai apare nimic pe bord. Ce zici? Daca mai reapare eroarea probabil s-a desprins vreun fir si o sa vad despre ce e vorba. This post has been edited by dturoiu: 18 May 2011, 11:54 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
2004, LAGUNA 2 PRIVILEGE, 1.9 DCI
- dturoiu@rdslink.ro LAGUNA 2 PRIVILEGE
2004, 1.9 DCI 15.06.2019-199.950 km (+130.000 dati inapoi :)) |
|
jubyl3r |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 392 Joined: 23 January 11 From: B o t o s a n i ![]() |
cam nasol ca nu mai are senzor pe placute desi e o clasa mai sus:|. Oricum le auzi cand is pe duca
![]() |
--------------------
Renault
Megane Coach
1996 1.6e DA0F
- BT xx ADY "Ignorance is bliss"
|
|
graurcristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 9 August 09 ![]() |
Am si eu aceeasi problema. Imi apare pe bord esp defaillance si apoi service.
Nu stiu de ce sa leg problema asta, a inceput dupa ce am pus jentile si cauciucurile de iarna. |
--------------------
renault
laguna 2
1,9 diesel tel 0745077978
|
|
AdR!@N |
![]()
|
![]() Adrian Group: Members Posts: 1.170 Joined: 13 December 10 From: Timisoara ![]() |
Toate cauciucurile sunt la fel ca dimensiuni?
De cele mai multe ori e din cauza unghiului de viteza, daca tii volanul putin virat ca sa mergi drept...fuga la service. |
--------------------
Renault
Latitude
Luxury 2.0dCi CVA Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
|
|
dumitrut |
![]()
|
dumitrut Group: Members Posts: 2 Joined: 27 June 17 ![]() |
Am si eu aceeasi problema. Imi apare pe bord esp defaillance si apoi service.
Nu stiu de ce sa leg problema asta, a inceput dupa ce am pus cauciucurile de vara |
--------------------
Renault
G BG0L
2001 benzina
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
o mufa de la senzorii rotilor, poate senzorul din cotiera.. pune testerul
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
szaboriki |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 9 August 17 ![]() |
am si eu o problema..de cand am pus leduri apare service in bord..ce sa fac ca sa dispara?
8 Oct 2017, 21:09: la fel si cu defalaince esp,asa dintr una a aparat in bord si nu inteleg de ce.. This post has been edited by szaboriki: 8 Oct 2017, 21:09 |
--------------------
renault
Laguna
2003 1.9 dci combi privilege
|
|
AdR!@N |
![]()
|
![]() Adrian Group: Members Posts: 1.170 Joined: 13 December 10 From: Timisoara ![]() |
Ai functia de monitorizare becuri activa, schimband becurile clasice in led-uri, calculatorul sesizeaza un curent mic prin corpul de iluminat si il asociaza cu "bec ars". Ori dezactivezi functia, ori pui becuri normale.
Pentru eroarea la ESP, un tester ti-ar spune concret unde este problema. Ca idee pot fi urmatoarele probleme: geometrie roti incorecta (tii volanul usor inclinat pentru a merge drept), senzor acceleratie defect (cel de sub cotiera), bloc abs/esp defect, senzor unghi volan, posibil si altele. Senzorii de la roti sunt ok, altfel ai fi avut eroare si pe ABS. Numai bine Adrian |
--------------------
Renault
Latitude
|
|
szaboriki |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 9 August 17 ![]() |
Cum pot dezactiva functia? da,in legatura cu esp,volnaul tin un pic la dreapta ca sa mearga drept masina
|
--------------------
renault
Laguna
2003 1.9 dci combi privilege
|
|
AdR!@N |
![]()
|
Functia se poate dezactiva cu DDT2000 sau CAN Clip, adica ceva device-uri cu care te conectezi la calculatorul central al masinii.
Dai fuga sa refaci geometria si foarte probabil scapi de eroarea ESP-ului. This post has been edited by AdR!@N: 11 Oct 2017, 14:02 |
--------------------
Renault
Latitude
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(AdR!@N @ 10 Oct 2017, 16:24) Pentru eroarea la ESP, un tester ti-ar spune concret unde este problema. Ca idee pot fi urmatoarele probleme: geometrie roti incorecta (tii volanul usor inclinat pentru a merge drept), senzor acceleratie defect (cel de sub cotiera), bloc abs/esp defect, senzor unghi volan, posibil si altele. In trecut mi-a aparut check esp, de 2 ori intr-un an, si a disparut de la sine in 2 minute. Pe Clip apare eroare senzor unghi volan. Daca mai apare eroarea, care e treaba cu senzorul ala, e reparabil, sau se schimba? |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
AdR!@N |
![]()
|
Senzor unghi volan poate avea mai multe erori:
CO - circut deschis-> posibil mufa nu este prea bine clipsata; CC - Scurtcircuit-> slabe sanse.... incoerenta semnal-> posibil sa fii spre limita toletantei de 3 sau 5 grade, nu mai stiu, iar in anumite conditii trece de acel prag. Incearca o calibrare a senzorului cu volanul perfect orizontal, pe loc drept si cu rotile umflate egal. Numai bine! Adrian |
--------------------
Renault
Latitude
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Am schimbat bucsele de la puntea spate si de atunci imi apare ABS apoi ESP si SERVICE , mentionez ca apare aleatoriu si dispare tot aleatoriu ! Mecanicul care mi-a schimbat bucsele mi-a zis ca este senzorul , insa pana a umbla el la punte nu am avut problema asta ! Ce as putea sa verific inainte sa ma apuc sa schimb senzorul ?
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
AdR!@N |
![]()
|
In primul rand verifica daca puntea este bine centrata: distanta intre anvelopa si aripa in partea dinspre bucse trebuie sa fie egala pe ambele parti.
Daca totul este ok fai o calibrare la senzorul de "unghi volan" Eroarea apare aleator pentru ca s-a modificat putin geometria puntii si tu trebuie sa corectezi din volan, asta te-a dus foarte aproape de limita tolerantei si, inclusiv, panta asfaltului te poate trece peste acel prag. Cand spun ca s-a modificat geometria, nu ma refer ca s-a inrautatit, ci mai degraba ca s-a imbunatatit aliniamentul, dar calculatorul ESP era obisnuit pe vechea geometrie. Numai bine! Adrian This post has been edited by AdR!@N: 15 Nov 2017, 09:54 |
--------------------
Renault
Latitude
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Multumesc Adrian , se pare ca ai avut dreptate ! Eroarea aparut din ce in ce mai rar , astazi nu a mai aparut deloc si sper sa ramana asa ... mai vedem !!!
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 08:44 |