Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Baie ulei fisurata clio II

bata_razvan
post 2 May 2011, 16:24
Post #1

Membru autentic

Group: Members

am facut revizia si la vreo 2 zile am observat pata de ulei sub masina , m-am bagat sub ea si am observat ca la vreo 2-3 mm deasubra busonului este baia fisurata foarte putin si ma intrebam daca exista vreun adeziv ceva care sa lipeasca acolo ceva care sa lipeasca metalul adica fonta sau aluminiul din ce e facuta baia....stie cineva ceva???

--------------------
Renault clio II bicorp 1.2 16V 75HP 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Relu11
post 3 May 2011, 09:10
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Materialul cred ca este duraluminium, si nu cred ca exista solutie de lipire doar sudare, pentru asta trebuie data baia jos si mers la un atelier specializat in suduri. Cred ca mai ieftin si mai rezonabil iesi daca cumperi una de la dezmembrari, avand in vedere ca e fisurata in zona busonului o sa fie destul de greu de sudat.

--------------------
. . .
+
nascutinvingator
post 3 May 2011, 09:55
Post #3

Membru incepator

QUOTE(bata_razvan @ 2 May 2011, 16:24)
am facut revizia si la vreo 2 zile am observat pata de ulei sub masina , m-am bagat sub ea si am observat ca la vreo 2-3 mm deasubra busonului este baia fisurata foarte putin si ma intrebam daca exista vreun adeziv ceva care sa lipeasca acolo ceva care sa lipeasca metalul adica fonta sau aluminiul din ce e facuta baia....stie cineva ceva???
*

Poți să o lipești cu poxipol ,nu e nevoie de sudură pentru că acolo uleiul nu are altă presiune decât cea datorată greutății sale.

--------------------
Renault Clio Symbol 1,4 8V GPL 2002
+
Relu11
post 3 May 2011, 10:00
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Pai si cu temperatura ce face? Ca are o temperatura destul de mare.
Pana la ce temperatura rezista poxipol?

--------------------
. . .
+
nascutinvingator
post 3 May 2011, 10:59
Post #5

Membru incepator

Poxipolul este rezistent la caldura ,eu o am asa din iunie 2010 si inca rezista.
E solutia cea mai usoara si ieftina ,sa dai baia jos sa o sudezi sau sa pui alta e prea complicat ,nu se merita,poate macar sa incerce si doar daca apar alte probleme sa recurga la sudura sau inlocuire.

--------------------
Renault Clio Symbol 1,4 8V GPL 2002
+
theodor2004
post 3 May 2011, 11:16
Post #6

Membru autentic

tot la Poxipol m-am gandit si eu, dar e o improvizatie pana iti schimbi baia de ulei. Am mai lipit cu Poxipol la Super Nova, nu mai tin minte cat a tinut, dar tot la schimbare am ajuns.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
aurelyan
post 3 May 2011, 18:45
Post #7

Membru cu familie

From: Iasi

Am fisurat odata baia la un Golf IV, se prelingea ulei, dar nu in cantitati mari. Am batut acea fisura usor cu un ciocan mic, mai bine zis cu muchia acestuia, astfel incat uleiul nu mai curgea. Apoi am smirgheluit pentru o priza mai buna si degresat suprafata, apoi am aplicat Bison Epoxy Metal, n-au mai fost probleme...pana cand un coleg a spart baia de tot. Cand au dat-o jos, acea lipitura arata exact ca o sudura, asa au crezut si cei din service, au zis ca a mai fost sudata...
Eu sunt convins ca se poate repara usor daca nu e fisurata tare.

--------------------
Ford Focus Mk3 2012 - 1.6 16v Ti-VCT
Imbatranesc si tot invat - Eschil
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 15:48
Dacia