Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Obiective prin Europa, muzee, parcuri de distractii, evenimente, natura..

necre
post 21 Apr 2011, 15:42
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare,

Ma bate gandul sa dau o tura prin Europa, undeva prin mai-iunie urmand sa ating Berlin, Amsterdam, Paris, Coasta de azur (eventual corsica), Alpii si Stuttgart. Nu mi-am facut inca bugetul pentru ca nici nu stiu cat vreau sa ma intind.

In Amsterdam, am muzeul tehnicii, muzeul papusilor de ceara (care am inteles ca este sub cel din Londra), cartierul colorat etc... si nu stiu de ce toti imi spun sa incerc in cafenele, prajiturile alea speciale tongue.gif ce o fi atat de special nu-mi dau seama... happy.gif

In paris am vizitat cam tot, vreau doar o zi pentru disney;

In alpi vreau sa parcurg http://www.grande-traversee-alpes.com/en/m...alps-trail.html si sa bag o telecabina la http://www.chamonix.net/english/sightseein...lle_du_midi.htm

In stuttgart am de vazut muzeul mercedes.

In concluzie, nu ma intereseaza in mod special sa vad doar orase curate si civilizate, ci sa vad si sa fac anumite lucruri interesante, de genul:

1.Izvoarele dunarii;
2.o tura pe nurburgring cu o masina inchiriata;
3.muzeul luftwaffe;
4.o expozitie auto de epoca... intreceri sportive, evenimente - etc;

In aceste conditii, cer ajutorul celor mai plimbati, pentru a-mi sugera cateva obiective de natura celor de mai sus. Si inca o rugaminte ar fi cu privire la Corsica (preturi ferry, cazare Etc.)

Totodata, nu as vrea sa limitez sugestiile la ruta propusa. As vrea ca topicul asta sa fie util tuturor celor care prefera un concediu activ, condimentat cu experiente interesante.

Va urez sarbatori fericite, concedii bune si eventual bani nemunciti rolleyes.gif

--------------------
Renault Megane II 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ipiq
post 21 Apr 2011, 17:09
Post #2

The transporter

From: RO

-Daca te duci in Amsterdam nu rata Heineken Experience! (asta daca esti bautor de bere...) smile.gif
-Daca vrei expozitii auto, du-te la Wolfsburg. Este un muzeu imens cu 4 sau 5 pavilioane unde fiecare marca din grupul VAG are expus cate ceva.
-Daca tot vrei Alpi (sa te dai cu masina pe serpentine si sa vezi peisaje extraordinare) iti pot recomanda vreo 5 locuri super (Austira / Nordul Italiei). Ai si telecabine daca te plictisesti de masina tongue.gif

Sarbatori fericite si concediu fain!

This post has been edited by ipiq: 21 Apr 2011, 17:09

Attached thumbnail(s)
germania_112.jpg ( Size: 4.38mb ) Number of downloads: 340
germania_07222.jpg ( Size: 423.87k ) Number of downloads: 340
DSCF2863.JPG ( Size: 1.34mb ) Number of downloads: 358

--------------------
ex Renault Laguna 2 1.9dci
Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014
Cine nu face fata... face spate!!!
+
drrond
post 21 Apr 2011, 19:20
Post #3

Membru autentic

From: Ramnicu Valcea

Pe Coasta de Azur te sfatuiesc sa iesi de pe autostrada si sa urmezi drumul de coasta. E superb! Noi am mers pe ruta Toulon - Saint Tropez, si am vizitat Saint Tropez-ul, unde am facut si o plimbare cu vaporasul (12 E/ adult si 6/ copil mai mare de 5 ani ) cu admirarea plajelor private si a vilelor unor actori si a unor miliardari. Neaparat merge un pranz in port, unde iti recomand " Marmide de pecheurs " . Saint-Tropez-ul are un farmec aparte si surprinde esenta Coastei. A, si sa nu uiti de Geandarmerie Nationale, macar in memoria lui Louis de Funnes. Si celelalte statiuni sunt faine. O cina in port seara ( de ex. in Toulon ) iti va lasa amintiri profunde. Stiu ca zici ca am vorbit doar de mancare, dar lasand la o parte gastronomia franceza ( uluitoare ) ceea ce simti adiacent e impresionant!

This post has been edited by drrond: 21 Apr 2011, 19:22

--------------------
BMW X2, 2018 (fost proprietar de Dacia Logan, 2005, Ambition)
NIHIL SINE DEO!
CARPE DIEM!
+
necre
post 21 Apr 2011, 20:12
Post #4

Membru incepator

Uau, multzam de info.

Wolfsburg e pe lista.

@drrond - In mod cert o sa urmez soseaua de coasta. Gastronomia e una din placerile vietii - vorba aia: din viata, ramai cu ce bagi in gura si ce tragi pe ... copca (in cazul in care avem minori intre noi blush.gif - ma refer ca imi place pescuitul iarna happy.gif )

Toate bune

--------------------
Renault Megane II 2004
+
drrond
post 22 Apr 2011, 06:43
Post #5

Membru autentic

From: Ramnicu Valcea

Eu as mai adauga si "cu ce iti intra in ochi", ca de asta suntem noi cei de pe aici asa fanatici cu calatoriile... wink.gif

--------------------
BMW X2, 2018 (fost proprietar de Dacia Logan, 2005, Ambition)
NIHIL SINE DEO!
CARPE DIEM!
+
necre
post 22 Apr 2011, 09:24
Post #6

Membru incepator

Despre Corsica revin eu cu detalii: Ferry-ul din Franta, 2 persoane + masina este undeva la 350 euro su dureaza crca 5 ore.

Ramane sa vad cat costa din Italia.

--------------------
Renault Megane II 2004
+
gibonu
post 22 Apr 2011, 12:37
Post #7

Membru autentic

@ necre

Cam mult de mers pentru ceea ce ti-ai propus tu.
Mai degraba pare o acumulare de km decat o excursie.
Dar ma rog, este excursia ta.

Daca nu le-ai vazut pana acum, eu zic ca merita.
1. Muzeul BMW si Lumea BMW (BMW Welt) de la Munchen.
2. Casa lui Hiler de la Berchtesgaden (sper ca am scris corect). Cea din varful muntelui.
3. Pasul Stelvio din Italia. Dupa mine, asta este cel mei spectaculos pas din Alpi.
Se vede putin in avatatul meu.
4. Delta Works in sudul Olandei.
5. Afsluitdijk in nordul Olandei.
6. Plajele Debarcarii (Ziua Z) din Normandia.
7. Muntele Saint Michel tot din Normandia.
8. Chiele Cianului (Gorges du Cians) in sudul Frantei, langa Nisa, la vreo 50 de km.
9. Podul Millau (Millau Viaduct) din sudul Frantei, cel mai inalt pod din Lume.

Bafta si drum bun.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
ipiq
post 22 Apr 2011, 15:41
Post #8

The transporter

From: RO

QUOTE(gibonu @ 22 Apr 2011, 12:37)
@ necre
1. Muzeul BMW si Lumea BMW (BMW Welt) de la Munchen.

3. Pasul Stelvio din Italia.

up.gif

-Daca ajungi prin Olanda baga-te la Scheveningen: http://en.wikipedia.org/wiki/Scheveningen.
Un fel de statiune de figuri a lor.
si la Keukenhof http://www.keukenhof.nl/
-Cel mai mare parc de lalele din Europa. O sa vezi flori de toate neamurile cat n-ai vazut pana acum adunat biggrin.gif
-Daca mergi cu prietena/sotia baga-te la Museul Swarowski din Wattens -Austria smile.gif merita! (poza 1,2)
-Daca vrei sa faci un ocol, du-te la Maranello in Italia. Nu o sa iti para rau! (poza 3,4)
-Cand vi de la Maranello opreste-te in Slovenia la Postojna (cica cea mai mare pestera din Europa) ->spectaculos!!!

Sunt prea multe de vazut... Din pacate nu cred ca o sa iti incapa toate intr-un singur Eurotrip. Eu le-am vazut in vreo 4-5 episoade de cate 5-7 zile...

Bafta!

Attached thumbnail(s)
swarovski_01.JPG ( Size: 148.83k ) Number of downloads: 264
swarovski_02.JPG ( Size: 128.33k ) Number of downloads: 247
DSCF0461.JPG ( Size: 528.93k ) Number of downloads: 62
DSCF0484.JPG ( Size: 943.23k ) Number of downloads: 59

--------------------
ex Renault Laguna 2 1.9dci
Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014
Cine nu face fata... face spate!!!
+
necre
post 22 Apr 2011, 21:54
Post #9

Membru incepator

Excelent! biggrin.gif

Va multumesc tutror pentru contributie! Informatia este consistenta si utila. Acum ma apuc sa X-ez pe harta locatiile. Ma bucur ca aduceti in discutie locuri desoebite care nu apar in circuitele oferite de agentii.

In ceea ce priveste durata excursiei, mi-as dori ca aceasta sa fie de circa 20 - maxim 25 de zile. Condus intre 500 - 1000 KM si apoi 2 zile pauza / vizite. Cazare in principal pe lantul etap. Asta este ceea ce-mi doresc - vom vedea cate zile de concediu se aproba si ce buget am disponibil tongue.gif

Oricum, chiar si in 25 de zile, nu cred ca voi putea acoperi toate propunerile voastre. Asta nu inseamna ca trebuie sa va opriti aici - dupa cum am spus de la inceput, imi doresc ca topicul sa fie util si altora, motiv pentru care orice alte informatii pretioase sunt apreciate. wub.gif

Multzam pt. urari, toate bune.

--------------------
Renault Megane II 2004
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 01:45
Dacia