Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema directie, trage dreapta

alexchivu
post 16 Mar 2011, 21:55
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare,

In weekend m-am hotarat sa trec pe anvelope de vara...toate bune si frumoase, montat anvelopele pe jantele de tabla.
Am observat dupa operatiunea asta ca masina a inceput sa-mi traga dreapta, si ca sa o redresez trebuie sa tin volanul usor spre stanga.
Mentionez ca rotile au fost echilibrate, au iesit pe 0. Presiunea in anvelope este aceeasi. Ce as putea sa-i fac sa mearga drept?

--------------------
Renault Symbol 2006, 1.5 dci, 80cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aurelyan
post 16 Mar 2011, 22:16
Post #2

Membru cu familie

From: Iasi

Vezi aici, poate gasesti ceva ce te ajuta
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=65983&hl=

This post has been edited by aurelyan: 16 Mar 2011, 22:18

--------------------
Ford Focus Mk3 2012 - 1.6 16v Ti-VCT
Imbatranesc si tot invat - Eschil
+
szanto istvan
post 17 Mar 2011, 20:54
Post #3

Membru incepator

verifica-ti unghiul de fuga....si eu am patit o data

--------------------
Renault Clio 1995 RN - MS 09
+
janos
post 17 Mar 2011, 21:55
Post #4

User

From: Tg Mures

Se poate sa fie de la bucsaraie, masina nu se comporta un pic ca si un jeleu?
Anvelopele achizitionate au fost cantarite anterior? Sunt cele de anul trecut ?

--------------------
CMF-C/D Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance 2015 - MS 2 cifre 3 litere
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
+
alexchivu
post 18 Mar 2011, 08:40
Post #5

Membru incepator

sunt anvelopele de anul trecut...
repet, inainte sa pun anvelopele de vara totul era ok.
le-am inversat intre ele...si tot nimic.

18 Mar 2011, 08:42:
ma gandesc si la varianta lui Janos...sa fie de la bucsi.
desi cu cele de iarna nu aveam probleme.
o sa o urc pe rampa sa vad cum sta la capitolul articulatii

This post has been edited by alexchivu: 18 Mar 2011, 08:42

--------------------
Renault Symbol 2006, 1.5 dci, 80cp
+
bilstan
post 18 Mar 2011, 09:38
Post #6

Membru

From: Bucuresti

si eu am patit la fel...problema mea era data de faptul ca nu am mai stiut de unde erau cauciucurile(fata,spate,stinga ,dreapta)si nici felul in care au fost montate pe jante....deci am inceput sa le schiunb intre ele si am fost norocos,,,,am pus st,spate pe fata si nu mai trage.Parerea mea este ca daca cu cele de iarna nu tragea in nici un fel nu vad motivul sa facem geometrie...dupaia la iarna o facem iar?
Recomand la cei care nu au schimbat inca marcarea cu un marker a pozitiei pe masina..

This post has been edited by bilstan: 18 Mar 2011, 09:39

--------------------
Renault clio 1.4 16v-oct 2008 - b-93-KMJ
+
theodor2004
post 18 Mar 2011, 09:46
Post #7

Membru autentic

problema asta am avut-o si eu si multi de pe site. La schimbarea anvelopelor iarna-vara masina masina tragea lateral. Unii si-au rezolvat problema prin schimbarea anvelopelor intre ele stanga cu dreapta. Altii prin roluirea/indreptarea jantelor, altii au mers la geometrie.
Eu am rezolvat problema prin schimbarea unei jante de pe puntea fata, care era stramba.
Oricum, era bine sa marchezi anvelopele si jantele, sa le pozitionezi exact pe locurile de anul trecut.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
janos
post 18 Mar 2011, 22:16
Post #8

User

From: Tg Mures

Eu rotesc rotile bi-anual si nu am nici o problema de genul prezentat (si nu vorbesc doar de masina asta relativ noua...mai sunt 3 in familie). Cand am probleme ma uit la cordul anvelopei si apoi la bucsaraie, eventual directie (daca stiu sigur ca am luat o groapa mai mare sau ceva "criminal")

--------------------
CMF-C/D Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance 2015 - MS 2 cifre 3 litere
Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
+
hellcat
post 18 Mar 2011, 23:39
Post #9

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

QUOTE(janos @ 17 Mar 2011, 22:55)
Se poate sa fie de la bucsaraie, masina nu se comporta un pic ca si un jeleu?
*

Fan Club-ul Fanus Neagu e in alta parte...stai linistit se dau si jeleuri.

Acum sa revenim la problema serioasa. Se constata un comportament diferit intre setul de roti vara - iarna, aspect sesizat si personal.
Partea cu "trasul" intr-o parte sau alta, mai mult sau mai putin e destul de relativa, deoarece implica cativa factori: inclinatia soselei, vantul.
Nu cred ca trebuie sa schimbam "bucsaraia" ca mai mult ca sigur nu e cazul.

Problema e, ca dintre cele 2 seturi de anvelope/roti noi luam un set ca referinta, si cand zic referinta ma refer la comportamentul masinii.
Un lucru e clar, anvelopele sunt diferite, poate au uzuri diferite, poate unele sunt pe 14", celelalte pe 15", unele pe jante de tabla celelalte pe jante de aliaj, au greutati diferite in cazul in care au si uzura diferita si sunt de alte dimensiuni...
Cand inlocuim setul de referinta se modifica si comportamentul.
Si mie imi trage foarte fin dreapta cu cele de iarna, oricum soseaua are inclinatie spre dreapta...cu cele de vara situatia se schimba in sensul ca da sa tina drumul drept, trasul spre dreapta manifestandu-se pe o distanta mult mai mare.

Daca fenomenul de tras spre o parte sau alta nu se manifesta brutal, fiind nevoit la corectii serioase (caz in care trebuie verificat partea de directie - caseta, bielete, unghiuri) mare lucru nu ai ce sa descoperi, eventual un stand de directie care iti va seta referinta pe setul actual de anvelope, iar la schimbul cu celalalt set o iei de la capat.
Am luat in discutie cazul perfect, cand anvelopele sunt uzate uniform, au aceeasi presiune pe axa si nu s-au inversat fata de pozitia initiala pe masina. Insa in realitate sunt o multitudine se situatii.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
theodor2004
post 12 Apr 2011, 09:41
Post #10

Membru autentic

am schimbat anvelopele intre ele fata cu spate, si problema a revenit: masina trage stanga. Mentionez ca pe fata am avut anvelope de iarna, si pe spate de vara. Acum am de vara pe fata si de iarna pe spate. Ciudat e ca, cu aceleasi anvelope de vara pe fata, masina mergea perfect drept anul trecut in toamna.
Aseara am schimbat si stanga-fata cu dreapta fata, si mi se pare ca masina merge drept. Ciudat e ca volanul sta acum inclinat catre dreapta, in urma schimbarii abvelopelor stanga cu dreapta, si asta chiar nu mi-o pot explica. tongue.gif Ciudata treaba!

This post has been edited by theodor2004: 12 Apr 2011, 09:43

--------------------
+
karaoche
post 12 Apr 2011, 10:34
Post #11

Membru autentic

From: Braila

salutare,
am fost la o constatare si mi-au spus ca trebuie schimbate amortizoarele fata.
are vreo legatura cu trasul dreapta? adica masina imi trage dreapta,cu toate ca eu iam schimbat bielete de directie , facut geometrie, presiune pneuri egala.
cu stima.

--------------------
renault clio symbol 1 2000 1.4 8v - BR-23-NES
29-01-2009 _ 83950 km
28-03-2011 _ 110001 km
14-11-2012 _ 132000 km
24-11-2013 _ 150582 km
07-11-2014 _ 172850 km
10-05-2016 _ 207400 km
+
theodor2004
post 12 Apr 2011, 13:27
Post #12

Membru autentic

Pai eu stiu ca da, are legatura. Trasul dreapta poate fi de la amortizoare.

--------------------
+
cmandrei
post 12 Apr 2011, 17:15
Post #13

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Din nou am avut probleme cu tras dreapta la un logan la servici, desi gumele au fost marcate clar in toamna, care e dreapta stanga interior exterior ... si in toamna mergea drept perfect. Acum cucu ... am schimbat dreapta cu stanga => tragea stanga mai rau decat dreapta inainte. Schimbat stanga spate cu stanga fata = perfect. Deci, daca diferenta de uzura nu este "foarte mare" ... inainte de a face o tona de plati, rotiti rotile intre ele pana "va iese pe nas", ca e gratuit si doar in cazul in care nu merge asa cautati alta solutie. Spor,

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
theodor2004
post 15 Apr 2011, 15:30
Post #14

Membru autentic

Prietene, problema asta o am si eu. In toamna aveam anvelopele Sava pe fata, si mergea perfect drept. Acum le-am pus inapoi pe fata, si masina tragea stanga; cand le-am schimbat intre ele, masina tragea dreapta, si mai sta si volanul inclinat catre dreapta. Cred ca trebuie sa roluiesc janta buclucasa, ca alta solutie nu vad.
daca tu ai schimbat stanga cu dreapta, si trage stanga mai rau decat dreapta inainte, e clar ca ai o problema la janta care acum e pe stanga. Schimband fata cu spate, nu mai trage, pt ca jantele care acum sunt pe fata sunt mai bune.

--------------------
+
BannedHost
post 19 Nov 2012, 09:24
Post #15

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

Salut!

Dupa un drum de ~ 600 km am sesizat si eu o anomalie la directie. De exemplu cand sunt pe drum drept trebuie sa tin volanul usor spre stanga daca il tin drept sau il las liber masina tinde sa o ia la dreapta. Precizez ca acu cateva saptamani nu facea asa cu gumele de iarna puse. Iar la viteze mai mari de 130 km pe ora parca simt cum "aluneca" masina ca un peste pe sosea cred ca inspre partea dreapta. SI volanul tremura putin la peste 130 km/h, desi la echilibrarea au iesit rotile cu 0(cu plumbul aferent) toate 4 anvelope sunt exact aceasi marca / model.

Ce ar putea sa fie ?

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
theodor2004
post 19 Nov 2012, 14:10
Post #16

Membru autentic

Acum cateva saptamani erai tot cu anvelopele acestea (adica de iarna)...sau erai cu cele de vara si trasul masinii spre dreapta a aparut ca urmare a schimbarii anvelopelor de vara cu cele de iarna?
Unghiurile la geometria de directie le-ai mai verificat???

--------------------
+
BannedHost
post 19 Nov 2012, 20:40
Post #17

Da, tot cu aceste anvelope eram... Parca face asa de cand am fost la reno sa verifice o pocnitura de la directie. Atunci s-a strans parca bieleta antiruliu, daca tin bine minte si dupa nu am mai bagat de seama pana acum cand am iesit din oras... Cred ca schimbatul placutelor nu influenteaza aceasta chestie (trasul spre dreapta si volanul stramb ca sa mearga drept)

Unghiul de fuga nu a fost verificat, pt ca practic masina are deabia 27.000 km..

Tare mie daca merg cu masina la reno, sa nu desfaca volanul sa il repozitioneze radmasa.gif

--------------------
+
BannedHost
post 22 Nov 2012, 17:45
Post #18

Bun, deci am fost in vizita la reprezentanta.. Raspunsul e ca reglajul de directie nu se face pe baza garantiei ci contra cost... Am ramas putin surprins...

Sa fie asa oare ?

--------------------
+
barcelona
post 22 Nov 2012, 21:30
Post #19

Membru autentic

Pai si nu au verificat-o deloc?Placutele le-ai schimbat la ei?

--------------------
Renault Symbol 1.2 16v 2010
+
BannedHost
post 22 Nov 2012, 22:15
Post #20

Au facut un test de drum si atat.. A zic ca trage putin dreapta.. SI ca geometria e cam 100 lei. PLacutele de frana nu le-am schimbat acolo, la ei.

--------------------
+
theodor2004
post 23 Nov 2012, 10:01
Post #21

Membru autentic

QUOTE(BannedHost @ 22 Nov 2012, 17:45)
Bun, deci am fost in vizita la reprezentanta.. Raspunsul e ca reglajul de directie nu se face pe baza garantiei ci contra cost... Am ramas putin surprins...

Sa fie asa oare ?
*

asa este. Practic geometria se poate deregla si de la o groapa mai mare pe care o iei...deci nu se acopera prin garantie. Daca te intorci la cateva zile dupa ce ai ridicat masina noua, service-ul iti poate face geometria pe gratis, ca sa te fidelizeze ca si client (spre ex eu m-am intors cu Skoda la reprezentanta la numai o saptamana dupa ce am cumparat masina, si mi-au reglat unghiurile asa de bine, ca masina mergea perfect drept).
Dar la 27 000km cat ai tu, nu iti mai face nimeni geometria pe garantie.

--------------------
+
BannedHost
post 23 Nov 2012, 11:38
Post #22

Buun. E bine de stiut..

Dar mai am o intrebare. Daca imi reglez geometria cu anvelopele actuale si va iesi foarte bine, cand le voi schimba daca imi va trage in alta parte ? Sau cum se poate vedea daca nu cumva de la anvelope exista aceasta "tragere"

--------------------
+
theodor2004
post 23 Nov 2012, 12:48
Post #23

Membru autentic

iti dau pm.

--------------------
+
BannedHost
post 8 Dec 2012, 15:49
Post #24

Buun, revin cu detalii..

Am fost sa reglez geometria... Toate bune si frumoase. Inainte am zis sa imi fac si o echilibrare desi am facut acum 2 luni..

Se face echilibrarea, se urca pe standul de geometrie. Acolo mecanicul incepe sa verifice directie (cum se face normal). Ma si intrebat inainte daca am scimbat ceva la directie de vreau sa fac geometria...
Apoi cand trece la verificare jocurilor rotii, hhoppa, roata stanga (dreapta cum te uiti din fata) are un joc stanga dreapta (bate) concluzie: Joc in caseta :| la roata cealalta nu se simte. M-a chemat acolo sa misc de roata si sa ascult / simt cum bate.. am zis buun nu mai facem geometria ca nu are rost. Sa imi dea in scris sa merg la reno sa le bat foaia de cap. ( inainte cu o luna am fost la itp / revizie la renault) si desi am zis ca nu e ceva in regula cu directia, au zis ca e totul beton si sa nu imi fac griji. Atunci au strans ceva bieleta sau ceva ca tot pusca la bruscare in trepta 1 respectiv marsalier....

Acum stau sa merg luni la ei, dar parca vad ca imi da un raspuns tipic lor ca e ceva normal.. Si dupa ce se termina garantia ma usca de vreo 25 milioane..

La caseta se inlocuieste ceva componenta sau se inlocuieste ea cu totul ?

p.s am 28.000 km.. La 30.000 trebuie sa iau alta masina ? radmasa.gif

This post has been edited by BannedHost: 8 Dec 2012, 15:51

--------------------
+
dj_13055
post 9 Dec 2012, 20:02
Post #25

Membru autentic

sa nu mai deschid alt thread, am si eu o intrebare. rulmentul de pe colona de directie cel de sus pot sal gasesc pe undeva sa-l cumpar? au cazut toate bilele si a prins un joc imens... l-am dat jos azi si am mai gasit doar 2 bilute...

--------------------
Dacia 1310 1988
Reno Clio 2002 B-21-AYG
VW Golf 2 1988 B-211-AYG
Reno Clio 2000 B-131-DNS
Audi A4 Avant B-315-PAS
+
theodor2004
post 10 Dec 2012, 11:36
Post #26

Membru autentic

Salut BannedHost,

Bine ai venit in clubul ,,select'' al celor care ne-am schimbat/reconditionat caseta de directie, unii dintre noi si de 2 ori.
Eu am avut joc in caseta pe la 50 000km si vreo 5 ani...si mi s-a parut f devreme...asa ca ce sa mai zic de tine, care ai numai 28 000km. blush.gif Caseta asta incepe sa devina consumabila la Symbol. radmasa.gif
Sfatul meu e sa te programezi la o diagnoza la o reprezentanta Renault, banuind ca ai joc in caseta. Poate ca nu caseta e de vina, si numai bieletele de directie (astea sunt usor de schimbat). Ma rog, trebuie vazut la fata locului.
Oricum, ce e de vina se schimba pe garantie. Daca e caseta de vina, ea se schimba cu totul, adica ti-o da jos si iti pun alta noua. Sa verifici sigiliul ambalajului, sa fie intact, (adica caseta sa fie sigilata), si dupa ce iti schimba caseta sa iti faca si geometria de directie.
Sa nu te lasi aburit, insista politicos dar ferm sa iti schimbe ce e de schimbat, si nu accepta explicatii de genul ,,asa face toate''.
Dar pana atunci mergi la diagnoza sa iti spuna din ce cauza ai jocul.

--------------------
+
BannedHost
post 10 Dec 2012, 16:37
Post #27

Salut, am postat intopicul de caseta, problema biggrin.gif, dar mersi de sfaturi.. Acum vreau sa vad ce marca e caseta.. Presupun ca doar cand o da jos se vede...

Si referitor la statul langa ei, nu prea vor asa ceva.. CIca ii supravegheaza superiorii radmasa.gif

This post has been edited by BannedHost: 10 Dec 2012, 16:37

--------------------
+
theodor2004
post 10 Dec 2012, 17:44
Post #28

Membru autentic

un moderator ar trebui sa mute posturile la rubrica ,,caseta de directie defecta-pompa de servo''.
ai rabdare pana miercuri, sa ne spui ce diagnoza iti pun la reprezentanta. Dar, asa cum ti-am scris pe mail, daca e de vina caseta, ea se schimba, nu se repara. Ti-o dau jos pe cea veche, si iti pun una noua. Datoria ta va fi doar sa verifici ca noua caseta sa vina ambalata si sigilata, sa verifici sigiliul.
ca rugaminte din partea noastra, sa ne spui ce marca a fost vechea caseta, si ce marca va fi noua caseta. (ex: s-a inlocuit o caseta marca TRW cu una Koyo).

--------------------
+
vallixx
post 10 Jan 2013, 14:12
Post #29

Membru nesuferit

Problema la Symbolul dci al unui prieten.

Se aude un tiuit dinspre compartimentul motorului, indiferent daca motorl e cald sau rece. In momentul in care misc de volan tiuitul isi modifica tonalitatea, iar cand nu mai misc de volan, tiuitul revine la zgomotul initial.

Directia functioneaza ok, nu pare sa functioneze defectuos.

Ceva idei?

Masina are vreo 37 de mii.

This post has been edited by vallixx: 10 Jan 2013, 14:13

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
crisolro
post 10 Jan 2013, 14:18
Post #30

pompa de servo tiuie (e sub farul din stanga) ... tiuie de noua, probabil se accentueaza tiutul la frig si clar se accentueaza in timp datorita uzurii
daca servo functioneza, nu vad care ar fi problema; a ta nu face pentru ca are alt tip de servo, fiind pe benzina

bine, daca tiutul e exagerat, poate fi un semn ca va ceda pompa, ceva pe la pompa dar cred ca te-a frapat faptul ca la tine nu se aude tongue.gif biggrin.gif

This post has been edited by crisolro: 10 Jan 2013, 14:21

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp - cu nr absolut normal
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 12:27
Dacia