Problema directie, trage dreapta
![]() ![]() ![]() |
Problema directie, trage dreapta
alexchivu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 21 October 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dci, 80cp
|
|||
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Vezi aici, poate gasesti ceva ce te ajuta
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=65983&hl= This post has been edited by aurelyan: 16 Mar 2011, 22:18 |
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
szanto istvan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 2 March 11 ![]() |
verifica-ti unghiul de fuga....si eu am patit o data
|
--------------------
Renault
Clio
1995 RN
- MS 09
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 613 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
Se poate sa fie de la bucsaraie, masina nu se comporta un pic ca si un jeleu?
Anvelopele achizitionate au fost cantarite anterior? Sunt cele de anul trecut ? |
--------------------
CMF-C/D
Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance
2015
- MS 2 cifre 3 litere Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
alexchivu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 21 October 10 ![]() |
sunt anvelopele de anul trecut...
repet, inainte sa pun anvelopele de vara totul era ok. le-am inversat intre ele...si tot nimic. 18 Mar 2011, 08:42: ma gandesc si la varianta lui Janos...sa fie de la bucsi. desi cu cele de iarna nu aveam probleme. o sa o urc pe rampa sa vad cum sta la capitolul articulatii This post has been edited by alexchivu: 18 Mar 2011, 08:42 |
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dci, 80cp
|
|
bilstan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 10 July 05 From: Bucuresti ![]() |
si eu am patit la fel...problema mea era data de faptul ca nu am mai stiut de unde erau cauciucurile(fata,spate,stinga ,dreapta)si nici felul in care au fost montate pe jante....deci am inceput sa le schiunb intre ele si am fost norocos,,,,am pus st,spate pe fata si nu mai trage.Parerea mea este ca daca cu cele de iarna nu tragea in nici un fel nu vad motivul sa facem geometrie...dupaia la iarna o facem iar?
Recomand la cei care nu au schimbat inca marcarea cu un marker a pozitiei pe masina.. This post has been edited by bilstan: 18 Mar 2011, 09:39 |
--------------------
Renault
clio
1.4 16v-oct 2008
- b-93-KMJ
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
problema asta am avut-o si eu si multi de pe site. La schimbarea anvelopelor iarna-vara masina masina tragea lateral. Unii si-au rezolvat problema prin schimbarea anvelopelor intre ele stanga cu dreapta. Altii prin roluirea/indreptarea jantelor, altii au mers la geometrie.
Eu am rezolvat problema prin schimbarea unei jante de pe puntea fata, care era stramba. Oricum, era bine sa marchezi anvelopele si jantele, sa le pozitionezi exact pe locurile de anul trecut. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
janos |
![]()
|
![]() User Group: Members Posts: 613 Joined: 24 January 11 From: Tg Mures ![]() |
Eu rotesc rotile bi-anual si nu am nici o problema de genul prezentat (si nu vorbesc doar de masina asta relativ noua...mai sunt 3 in familie). Cand am probleme ma uit la cordul anvelopei si apoi la bucsaraie, eventual directie (daca stiu sigur ca am luat o groapa mai mare sau ceva "criminal")
|
--------------------
CMF-C/D
Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance
2015
- MS 2 cifre 3 litere Life is a bitch. Arguing with the mods is allowed, winning an argument against the mods will get you banned.
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(janos @ 17 Mar 2011, 22:55) Fan Club-ul Fanus Neagu e in alta parte...stai linistit se dau si jeleuri. Acum sa revenim la problema serioasa. Se constata un comportament diferit intre setul de roti vara - iarna, aspect sesizat si personal. Partea cu "trasul" intr-o parte sau alta, mai mult sau mai putin e destul de relativa, deoarece implica cativa factori: inclinatia soselei, vantul. Nu cred ca trebuie sa schimbam "bucsaraia" ca mai mult ca sigur nu e cazul. Problema e, ca dintre cele 2 seturi de anvelope/roti noi luam un set ca referinta, si cand zic referinta ma refer la comportamentul masinii. Un lucru e clar, anvelopele sunt diferite, poate au uzuri diferite, poate unele sunt pe 14", celelalte pe 15", unele pe jante de tabla celelalte pe jante de aliaj, au greutati diferite in cazul in care au si uzura diferita si sunt de alte dimensiuni... Cand inlocuim setul de referinta se modifica si comportamentul. Si mie imi trage foarte fin dreapta cu cele de iarna, oricum soseaua are inclinatie spre dreapta...cu cele de vara situatia se schimba in sensul ca da sa tina drumul drept, trasul spre dreapta manifestandu-se pe o distanta mult mai mare. Daca fenomenul de tras spre o parte sau alta nu se manifesta brutal, fiind nevoit la corectii serioase (caz in care trebuie verificat partea de directie - caseta, bielete, unghiuri) mare lucru nu ai ce sa descoperi, eventual un stand de directie care iti va seta referinta pe setul actual de anvelope, iar la schimbul cu celalalt set o iei de la capat. Am luat in discutie cazul perfect, cand anvelopele sunt uzate uniform, au aceeasi presiune pe axa si nu s-au inversat fata de pozitia initiala pe masina. Insa in realitate sunt o multitudine se situatii. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
theodor2004 |
![]()
|
am schimbat anvelopele intre ele fata cu spate, si problema a revenit: masina trage stanga. Mentionez ca pe fata am avut anvelope de iarna, si pe spate de vara. Acum am de vara pe fata si de iarna pe spate. Ciudat e ca, cu aceleasi anvelope de vara pe fata, masina mergea perfect drept anul trecut in toamna.
Aseara am schimbat si stanga-fata cu dreapta fata, si mi se pare ca masina merge drept. Ciudat e ca volanul sta acum inclinat catre dreapta, in urma schimbarii abvelopelor stanga cu dreapta, si asta chiar nu mi-o pot explica. ![]() This post has been edited by theodor2004: 12 Apr 2011, 09:43 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
karaoche |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 2 July 09 From: Braila ![]() |
salutare,
am fost la o constatare si mi-au spus ca trebuie schimbate amortizoarele fata. are vreo legatura cu trasul dreapta? adica masina imi trage dreapta,cu toate ca eu iam schimbat bielete de directie , facut geometrie, presiune pneuri egala. cu stima. |
--------------------
renault
clio symbol 1
2000 1.4 8v
- BR-23-NES 29-01-2009 _ 83950 km
28-03-2011 _ 110001 km 14-11-2012 _ 132000 km 24-11-2013 _ 150582 km 07-11-2014 _ 172850 km 10-05-2016 _ 207400 km |
|
theodor2004 |
![]()
|
Pai eu stiu ca da, are legatura. Trasul dreapta poate fi de la amortizoare.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Din nou am avut probleme cu tras dreapta la un logan la servici, desi gumele au fost marcate clar in toamna, care e dreapta stanga interior exterior ... si in toamna mergea drept perfect. Acum cucu ... am schimbat dreapta cu stanga => tragea stanga mai rau decat dreapta inainte. Schimbat stanga spate cu stanga fata = perfect. Deci, daca diferenta de uzura nu este "foarte mare" ... inainte de a face o tona de plati, rotiti rotile intre ele pana "va iese pe nas", ca e gratuit si doar in cazul in care nu merge asa cautati alta solutie. Spor,
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
theodor2004 |
![]()
|
Prietene, problema asta o am si eu. In toamna aveam anvelopele Sava pe fata, si mergea perfect drept. Acum le-am pus inapoi pe fata, si masina tragea stanga; cand le-am schimbat intre ele, masina tragea dreapta, si mai sta si volanul inclinat catre dreapta. Cred ca trebuie sa roluiesc janta buclucasa, ca alta solutie nu vad.
daca tu ai schimbat stanga cu dreapta, si trage stanga mai rau decat dreapta inainte, e clar ca ai o problema la janta care acum e pe stanga. Schimband fata cu spate, nu mai trage, pt ca jantele care acum sunt pe fata sunt mai bune. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salut!
Dupa un drum de ~ 600 km am sesizat si eu o anomalie la directie. De exemplu cand sunt pe drum drept trebuie sa tin volanul usor spre stanga daca il tin drept sau il las liber masina tinde sa o ia la dreapta. Precizez ca acu cateva saptamani nu facea asa cu gumele de iarna puse. Iar la viteze mai mari de 130 km pe ora parca simt cum "aluneca" masina ca un peste pe sosea cred ca inspre partea dreapta. SI volanul tremura putin la peste 130 km/h, desi la echilibrarea au iesit rotile cu 0(cu plumbul aferent) toate 4 anvelope sunt exact aceasi marca / model. Ce ar putea sa fie ? |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Acum cateva saptamani erai tot cu anvelopele acestea (adica de iarna)...sau erai cu cele de vara si trasul masinii spre dreapta a aparut ca urmare a schimbarii anvelopelor de vara cu cele de iarna?
Unghiurile la geometria de directie le-ai mai verificat??? |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da, tot cu aceste anvelope eram... Parca face asa de cand am fost la reno sa verifice o pocnitura de la directie. Atunci s-a strans parca bieleta antiruliu, daca tin bine minte si dupa nu am mai bagat de seama pana acum cand am iesit din oras... Cred ca schimbatul placutelor nu influenteaza aceasta chestie (trasul spre dreapta si volanul stramb ca sa mearga drept)
Unghiul de fuga nu a fost verificat, pt ca practic masina are deabia 27.000 km.. Tare mie daca merg cu masina la reno, sa nu desfaca volanul sa il repozitioneze ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
BannedHost |
![]()
|
Bun, deci am fost in vizita la reprezentanta.. Raspunsul e ca reglajul de directie nu se face pe baza garantiei ci contra cost... Am ramas putin surprins...
Sa fie asa oare ? |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
barcelona |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 306 Joined: 2 December 11 ![]() |
Pai si nu au verificat-o deloc?Placutele le-ai schimbat la ei?
|
--------------------
Renault
Symbol 1.2 16v
2010
|
|
BannedHost |
![]()
|
Au facut un test de drum si atat.. A zic ca trage putin dreapta.. SI ca geometria e cam 100 lei. PLacutele de frana nu le-am schimbat acolo, la ei.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
theodor2004 |
![]()
|
QUOTE(BannedHost @ 22 Nov 2012, 17:45) Bun, deci am fost in vizita la reprezentanta.. Raspunsul e ca reglajul de directie nu se face pe baza garantiei ci contra cost... Am ramas putin surprins... Sa fie asa oare ? asa este. Practic geometria se poate deregla si de la o groapa mai mare pe care o iei...deci nu se acopera prin garantie. Daca te intorci la cateva zile dupa ce ai ridicat masina noua, service-ul iti poate face geometria pe gratis, ca sa te fidelizeze ca si client (spre ex eu m-am intors cu Skoda la reprezentanta la numai o saptamana dupa ce am cumparat masina, si mi-au reglat unghiurile asa de bine, ca masina mergea perfect drept). Dar la 27 000km cat ai tu, nu iti mai face nimeni geometria pe garantie. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
BannedHost |
![]()
|
Buun. E bine de stiut..
Dar mai am o intrebare. Daca imi reglez geometria cu anvelopele actuale si va iesi foarte bine, cand le voi schimba daca imi va trage in alta parte ? Sau cum se poate vedea daca nu cumva de la anvelope exista aceasta "tragere" |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
theodor2004 |
![]()
|
iti dau pm.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
BannedHost |
![]()
|
Buun, revin cu detalii..
Am fost sa reglez geometria... Toate bune si frumoase. Inainte am zis sa imi fac si o echilibrare desi am facut acum 2 luni.. Se face echilibrarea, se urca pe standul de geometrie. Acolo mecanicul incepe sa verifice directie (cum se face normal). Ma si intrebat inainte daca am scimbat ceva la directie de vreau sa fac geometria... Apoi cand trece la verificare jocurilor rotii, hhoppa, roata stanga (dreapta cum te uiti din fata) are un joc stanga dreapta (bate) concluzie: Joc in caseta :| la roata cealalta nu se simte. M-a chemat acolo sa misc de roata si sa ascult / simt cum bate.. am zis buun nu mai facem geometria ca nu are rost. Sa imi dea in scris sa merg la reno sa le bat foaia de cap. ( inainte cu o luna am fost la itp / revizie la renault) si desi am zis ca nu e ceva in regula cu directia, au zis ca e totul beton si sa nu imi fac griji. Atunci au strans ceva bieleta sau ceva ca tot pusca la bruscare in trepta 1 respectiv marsalier.... Acum stau sa merg luni la ei, dar parca vad ca imi da un raspuns tipic lor ca e ceva normal.. Si dupa ce se termina garantia ma usca de vreo 25 milioane.. La caseta se inlocuieste ceva componenta sau se inlocuieste ea cu totul ? p.s am 28.000 km.. La 30.000 trebuie sa iau alta masina ? ![]() This post has been edited by BannedHost: 8 Dec 2012, 15:51 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
dj_13055 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.536 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
sa nu mai deschid alt thread, am si eu o intrebare. rulmentul de pe colona de directie cel de sus pot sal gasesc pe undeva sa-l cumpar? au cazut toate bilele si a prins un joc imens... l-am dat jos azi si am mai gasit doar 2 bilute...
|
--------------------
Dacia
1310
1988 Reno Clio 2002 B-21-AYG
VW Golf 2 1988 B-211-AYG Reno Clio 2000 B-131-DNS Audi A4 Avant B-315-PAS |
|
theodor2004 |
![]()
|
Salut BannedHost,
Bine ai venit in clubul ,,select'' al celor care ne-am schimbat/reconditionat caseta de directie, unii dintre noi si de 2 ori. Eu am avut joc in caseta pe la 50 000km si vreo 5 ani...si mi s-a parut f devreme...asa ca ce sa mai zic de tine, care ai numai 28 000km. ![]() ![]() Sfatul meu e sa te programezi la o diagnoza la o reprezentanta Renault, banuind ca ai joc in caseta. Poate ca nu caseta e de vina, si numai bieletele de directie (astea sunt usor de schimbat). Ma rog, trebuie vazut la fata locului. Oricum, ce e de vina se schimba pe garantie. Daca e caseta de vina, ea se schimba cu totul, adica ti-o da jos si iti pun alta noua. Sa verifici sigiliul ambalajului, sa fie intact, (adica caseta sa fie sigilata), si dupa ce iti schimba caseta sa iti faca si geometria de directie. Sa nu te lasi aburit, insista politicos dar ferm sa iti schimbe ce e de schimbat, si nu accepta explicatii de genul ,,asa face toate''. Dar pana atunci mergi la diagnoza sa iti spuna din ce cauza ai jocul. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
BannedHost |
![]()
|
Salut, am postat intopicul de caseta, problema
![]() Si referitor la statul langa ei, nu prea vor asa ceva.. CIca ii supravegheaza superiorii ![]() This post has been edited by BannedHost: 10 Dec 2012, 16:37 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
theodor2004 |
![]()
|
un moderator ar trebui sa mute posturile la rubrica ,,caseta de directie defecta-pompa de servo''.
ai rabdare pana miercuri, sa ne spui ce diagnoza iti pun la reprezentanta. Dar, asa cum ti-am scris pe mail, daca e de vina caseta, ea se schimba, nu se repara. Ti-o dau jos pe cea veche, si iti pun una noua. Datoria ta va fi doar sa verifici ca noua caseta sa vina ambalata si sigilata, sa verifici sigiliul. ca rugaminte din partea noastra, sa ne spui ce marca a fost vechea caseta, si ce marca va fi noua caseta. (ex: s-a inlocuit o caseta marca TRW cu una Koyo). |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Problema la Symbolul dci al unui prieten.
Se aude un tiuit dinspre compartimentul motorului, indiferent daca motorl e cald sau rece. In momentul in care misc de volan tiuitul isi modifica tonalitatea, iar cand nu mai misc de volan, tiuitul revine la zgomotul initial. Directia functioneaza ok, nu pare sa functioneze defectuos. Ceva idei? Masina are vreo 37 de mii. This post has been edited by vallixx: 10 Jan 2013, 14:13 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
pompa de servo tiuie (e sub farul din stanga) ... tiuie de noua, probabil se accentueaza tiutul la frig si clar se accentueaza in timp datorita uzurii
daca servo functioneza, nu vad care ar fi problema; a ta nu face pentru ca are alt tip de servo, fiind pe benzina bine, daca tiutul e exagerat, poate fi un semn ca va ceda pompa, ceva pe la pompa dar cred ca te-a frapat faptul ca la tine nu se aude ![]() ![]() This post has been edited by crisolro: 10 Jan 2013, 14:21 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 12:27 |