Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme directie?!, masina este instabila

shaolin_taval
post 23 Jan 2011, 19:21
Post #1

Membru

Group: Members
From: bucuresti

In urma cu 1-2 luni am schimbat ambreiajul(iar la ceva timp cureaua de accesorii+intinzator,2 bobine,uleiul din cutie si motor...o groaza de banii) si au umblat baietii de la service pe la bielete si tot ce e pe acolo.Am fost sa fac geometriea si au zis sa schimb bieleta pe dreapta si ceva bucse pe stanga dar nu am avut bani si am facut doar geometria (inainte de geometrie tragea stanga iar dupa parca tragea dreapta).De atunci au aparut urmatoarele probleme:
-in treapta 1,2,3 se aude un troncanit/huruit/troznit mai ales cand masina trage si undeva intre 1000-2000 de ture cand e cuplu mai mare (sper sa nu gresesc) in partea dreapta
-daca invart de volan la maxim si acelerez un pic se aude un scartait ca si cum ar freca fier pe fier
-din cand se aude un poc cand virez de volan
-daca accelerez trage in toate directie cand stanga cand dreapta si simt ca e instabila in curbe si am impresia ca imi fuge...simt ca e instabila rau de tot
-in unele curbe trebuie sa trag mult de volan ca sa iau curba,si in depasiri parca nu mai e cum era inainte volanul(ajung si la 45 de grade )
-cateodata merge servodirectia bine si cateodata merge greu ca si cum nu as mai avea
-mi se pare ca atunci cand volanul este drept rotile sunt un pic in "V"
Acum nu stiu ce sa zic daca toate aceste simptome au legatura intre ele.Astept pareri sau orice informatie.

--------------------
renault megane 2002 break - OT-87-RMY
1.6 16v 79kw
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mrija
post 23 Jan 2011, 20:11
Post #2

Membru Veteran

From: Baia Mare

La ideea cu acceleratu ...... si la mine face la fel. Pocniturile pe loc pot fi de la rulentii de flansa!

--------------------
Suzuki Gsx 750 R 110 cai la 200kg
+
Shafu
post 24 Jan 2011, 09:27
Post #3

SHĂFU'

From: Iași

In momentul cand ai zgomote de care zici cu volanul virat la maxim e posibil sa fie servopompa desi nu a umblat nimeni la ea din cate spui tu ... desi s-a schimbat cureaua accesorii ... cu atat mai mult cu cat spui ca merge cu intermitente.
Pocnitura pe care o auzi la viraj e de la un arc "intors" cat s-a umblat pe sub masina, care revine la una, doua gropi, am patit si eu asa si s-a reparat de la sine.
Cat despre faptul ca trage in toate partile poate fi si presiune inegala in anvelope.
De vazut, foarte important daca "meseriasii" care ti-au facut unghiul sa nu iti fi impartit caseta de directie in mod egal - asta se verifica virand volanul la maxim stg si dreapta si vezi daca volanul face acelasi nr. de rotatii pe fiecate parte ceva de genul .... otura completa si 2/3. excl.gif UNGHIUL nu se face cu defectiuni la directie: bielete, caseta dir. bucse etc.

--------------------
Renault Megane Clasic 2001 1.6 16v
+
lupo_1.7sdi
post 24 Jan 2011, 18:09
Post #4

Membru autentic

From: BRASOV

Pentru pocnetele la virarea volanului sa verifici si suruburile de fixare a casetei de directie, pot fi slabite.

--------------------
Renault Megane 1 Classic, 1.6 benzina, 8 valve 1998
+
aquabluedod
post 24 Jan 2011, 19:07
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut,fa geometria din nou la un centru care are instalatie computerizata,nu e scump si scapi cata de cat de acest efect,altfel schimba bucse bara stabilizatoare ,capete de bara,bielete si poate chiar bucsele din bascule.
Totusi eu merg pe ideea ca aia au gresit geometria iar daca era computerizata au folosit datele altui model de renault.Chiar daca sunt uzate cele spuse de tine masina nu o ia razna asa cum spui tu.....Bafta

--------------------
Renault Talisman 2017 1.6 dCi 130 HP Intens - B 918 NDD
Renault Megane III 1.9 dCi 130HP Privilege
+
mitzunator
post 25 Jan 2011, 01:21
Post #6

Membru autentic

From: Craiova

Frecatul fier pe fier,huruitul ala este de la pompa de servo care arata ca este pe duca

--------------------
Renault Megane 2 2008
[B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
+
stoica_bogdan
post 25 Jan 2011, 07:59
Post #7

Membru incepator

tronacnitul acela cand iei stanga dreapta, e de la rulmentii de la flansa de la amortizorul din dreapta, tot ce trebuie sa faci e sa dai jos cu o presa de arcuri, arcul de la amortizoare si sa scoti eventualele pietre si pamant de pe rulment si sa ii dai cu vasilina, dupa care totul isi va revenii la normal (referitor la pocanituri)

25 Jan 2011, 09:02:
Verifici rulmentii de la ambele amortizoare si le dai cu vaselina, iar scartaitul acela cand iei stanga dreapta de volan e de la o rola intinzatoare.

This post has been edited by stoica_bogdan: 25 Jan 2011, 08:02

--------------------
renault megane 1 2000 - DB-03-WCT
+
cj98czh
post 25 Jan 2011, 09:40
Post #8

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Daca tot dai jos ... recomandarea mea este sa schimbi flansele si rulmentii ... vaselina nu va rezolva problema decat foarte putin timp ... aduna praf si mizerie si in scurt timp esti inapoi cu problema ... schimbi tot ce este de schimbat daca vrei sa ai o masina in parametrii ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 01:13
Dacia