Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Benzina in ulei ?, si alte probleme

hardinc
post 12 Jan 2011, 15:04
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Slobozia/Ialomita

Am si eu o lista cu niste probleme pe care le intampin in ultima vreme la a mea Laguna din `95 cu motor 1.8 (66kw). Si anume:
1. Mi se pare un usor miros de benzina in ulei plus faptul ca pare-mi-se ca e cam subtire uleiul. Nu pot sa zic sigur daca mi-a crescut nivelul uleiului, pentru ca imi scapa ulei pe la un semering si nu prea am mai circulat cu masina pe distante mari , de aceea nu stiu ce a mai pierdut (plus completari pe care le-am mai facut in timp). Motorul merge bine , nu se aud zgomote anormale, si am toate consumabilele schimbate de max 3000 km. Singurul lucru pe care l-as suspecta ca nu functioneaza in parametri e capacul distribuitor (am avut probleme cu el cand am spalat motorul , l-am desfacut atunci ca se stransese condens in el si se vedea cum a ``impuscat`` in unele parti capacul, dar dupa ce l-am pus la loc uscat si dat cu nitel ulei pe margini, a mers normal motorul). Am ridicat astazi joja in timp ce mergea motorul si am pus mana pe gaura sa vad daca sunt ceva gaze , dar nu se simte nimic puternic la deget , dar o ``adiere`` ca sa-i spun asa. Dar cand am desfacut busonul pe unde completez cu ulei , pe acolo sareau stropi mici de ulei(dar am inteles ca ar fi normal sa sara de pe ax). Sper ca mi se pare mie , de fapt as putea zice ca mi se pare daca nu mi s-ar ``parea`` si ca e uleiul cam subtire. Merge daca incerc sa dau foc unei mostre de ulei ? Sau mai auzisem de o metoda cu sugativa daca puteti sa o detaliati. Fum nu scoate pe esapament , decat aburi cu un foarte usor miros mai toxic. Daca tin mana la iesire, nu imi ramane niciun miros pe mana.
2. Cureaua de accesorii , m-am uitat tot azi la ea si vibreaza serios. Se mai strange sau se inlocuieste cu totul + o anumita rola intinzatoare?
3. Consumul. Am bagat acum o luna 10 L de benzina si am mers 30 km (nu exagerez) cu acea cantitate. Sigur ca afara erau gradele cu minus, sigur ca mergeam numai cu a 2-a , maxim a 3-a fiindca nu aveam cauciucuri adecvate, dar tot mi se pare enorm sa consume atat. Inainte sa vina gerul consuma un 12% in oras si tot mi se parea multicel, avand in vedere ca o conduc linistit in oras. Dupa cum am spus consumabilele sunt schimbate, ce sa verific mai departe? o avea legatura cu faptul ca daca merg cu ea si apas ambreiajul , turatia imi sta la 1500? Si daca opresc masina pe loc scade greoi pe la 1000 de ture , niciodata nu sta sub 900. O sa incerc sa curat motorasul de relanti dar pana atunci ce sa mai verific? Cum verific daca e infundat returul? daca astup furtunul de admisie aer sa vad daca trage aer fals pe undeva pot sa stric ceva, sau se opreste masina fara nicio consecinta . Pompa de benzina se curata usor?

Mentionez faptul ca masina face drumuri scurte (acasa-munca si invers....aprox 3-5 km)in mare parte a saptamanii, in weekend se mai bucura de plimbari mai lungi.

Cam astea problemele cu masinuta mea in momentul de fata. Astept niste sugestii. (incerc sa fiu optimist dar sunt cam ingrijorat in momentul de fata)

--------------------
Renault Laguna 1.1 1995, 1.8 RT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Adi R5
post 13 Jan 2011, 00:29
Post #2

Membru autentic

From: A R A D

aparitia benzinei in ulei se datoreaza in primul rind drumurilor scurte...poti incerca sa o scoti la un drum lung..vreo 20-40 km ,drum liber unde so calci sanatos pe coada,iar daca in urma "excursiei" uleiul ramane la fel (cu benzina) eu ti-asi recomanda schimbarea lui.

pentru a ajuta motorul sa ajunga in parametrii normali de functionare poti obtura gurile de aerisire din spoilerul fata al masinii...cele de sub numarul de inmatriculare...cel putin pina temperatura de afara ajunge la +10C.

cureau de accesorii se poate intinde ,dar asta numai daca nu prezinta semne de uzura,crapaturi,etc...cel mai sanatos e inlocuirea ei.

turatia mare ...cind calci ambreiajul...eu cred ca tot din cauza ca motorul nu apuca sa se incalzeasca suficient,in asa fel incit socul automat sa se decupleze.

verificarea returului..desfaci furtunul de retur unde ai posibilitatea...cit mai aproape de motor..desfaci bujonul la rezervor...pui o pompa pe furtun si tregi cu urechea sa auzi daca boloroseste ceva in rezervor...ca si cum ai sufla cu un pai intr-un pahar cu apa/suc..

--------------------
Renault Espace 2007
+
hardinc
post 13 Jan 2011, 09:33
Post #3

Membru autentic

From: Slobozia/Ialomita

Cu benzina in ulei cred ca am ``rezolvat-o``. Am mirosit ieri joja la o alta masina si cam tot la fel mirosea deci cred ca m-am panicat degeaba. el in schimb avea 5w40 si parea la vascozitate la fel cu al meu 10w40, dar nu cred ca am eu mana atat de fina incat sa simt diferenta intre cele 2. Sper totusi s-o scot la o plimbare mai lunga zilele astea si revin pe problema asta daca e ceva in neregula.
In legatura cu temperatura , problemele cu turatia le-am intampinat si cand afara era mai cald , peste 10 grade. Si acul de la temperatura chiar si la -5 grade mie imi indica ca atinge temperatura optima motorul (sau cel putin apa). Poate sa incerc sa mai aerisesc sistemul nitel. Si am inteles ca mai are un senzor de temperatura pe motor? Sa incerc sa-l curat si pe acela? Se poate de la asta sa mi se traga si consumul extrem odata cu temperaturile scazute?
Si , in legatura cu acea curea de accesorii, am pus mana ieri pe ea , imi pare destul de tensionata. Totusi la relanti se misca nitel, si cand accelerez se ridica in sus partea care e libera (sper ca m-am facut inteles). E un semn ca ar fi cureaua dusa de tot , sau ce simt eu la mana ca fiind tensionata e de fapt fals?

This post has been edited by hardinc: 13 Jan 2011, 09:35

--------------------
Renault Laguna 1.1 1995, 1.8 RT
+
Adi R5
post 13 Jan 2011, 21:14
Post #4

Membru autentic

From: A R A D

din cauza fortelor care apar in timpul accelerarii ai impresia ca cureau "vibreaza".

--------------------
Renault Espace 2007
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 11:49
Dacia