Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Aprindere electronica, R21 88 faza 1 1.7 carburatie

cristi_
post 15 Dec 2010, 22:11
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Sibiu

Mi-ar putea spune cineva, va rog, in detaliu, cum functioneaza aprinderea mea electronica de pe masina R21 faza 1 carburatie 1.7?

Care sunt elementele constituente? (bobina, modul aprindere, senzor, fise spre bujii, bujii, distribuitor (asa se numeste?), mai este ceva?)
Am vazut ca este ca un fel de senzor montat intre motor si cutia de viteze, cu doua fire care este legat la modulul de aprindere, care este montat tangential, la cativa milimetri distanta de un disc (destul de gros) ce se roteste care are ca niste dinti pe margine (cum se numeste acel disc?).
De unde "stie" modulul de aprindere sa dea scanteia la momentul potrivit la bujia potrivita?

Mai este ceva (distribuitor?) in care intra o fisa de la modulul de aprindere si ies 4 spre bujii. Ce este dupa acel capac negru al lui?

Tot la modulul de aprindere am vazut ca se conecteaza un furtun de vacuum care vine de la carburator care sa corecteze avansul nu? Adica cu cat creste turatia motorului scanteia trebuie sa o dea tot mai repede?

Ce se poate regla la aprinderea asta pe care o am, cum si de unde?

Unde este bobina?

Cum verific daaca merge bine sistemul de aprindere?

Cum interactioneaza toate aceste elemente enuntate de mine mai sus? Mai sunt si altele care nu le-am zis si care au si ele de asemenea un rol in cadrul sistemului de aprindere?

--------------------
Renault 21 GLS 1988
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj77shv
post 4 Jan 2011, 18:17
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

capacul ala e capacul distribuitorului iar discul se numeste volanta. cel de pe cutia de viteze e senzorul de pe volanta.

--------------------
Renault Laguna 3 Grandtour 2.0dCi, BVA6 - CJ-56/95-JON 2008 - Initiale Paris
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th August 2025 - 16:47
Dacia