Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cum dau jos bara fata ?, safrane

bumsound
post 14 Dec 2010, 15:18
Post #1

Membru

Group: Members
From: Iasi

nu vreau sa ma apuc sa demontez nimic ce nu e necesar. vreau sa dau jos radiatorul si suportul acestuia

--------------------
Renault Safrane '93 2,2RXE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aly_vo
post 15 Dec 2010, 10:06
Post #2

. . .

From: Nehoiu \ Buzau

Bara fata e prinsa pe laterale...dai carenajele rotilor jos si ai sa vezi ca sunt 2 suruburi pe o parte 2 pe cealalta. Desfaci mufele proiectoarelor(daca ai) si cam gata cu bara. Urmeaza acei 'faguri' de sustinere care sint prinsi in 2 sau 3 suruburi fiecare cu cap torx dupa aceea dai bara de metal (cea care e prinsa de capatul lonjeroanelor) parca sunt suruburi de 8 (cu cap de 13). La suportul radiatoarelor vezi ca ai pe dedesubt 2 suruburi care vin prinse in lonjeroane. Eu zic sa nu dai cu totul jos...da doar radaiatorul de apa daca zici ca ala te intereseaza. Sunt 2 suruburi sus si 2 jos. Eu iti spun succes de pe acuma cu suruburile..la cele 3 safrane ale mele nu am reusit sa desfac niciunu de jos fara bormasina (ruginesc al dracului de rau).

Cheers,

--------------------
Audi A6 Quattro
Skoda fabia 1.2 HTP; Ex Fabia 1.2HTP 'Mototolita total' de BN03WUW
+
bumsound
post 15 Dec 2010, 14:23
Post #3

Membru

As vrea sa schimb si suportul asta. La mine e gaurit ca in poza (locul marcat cu x verde) insa am un suport care e plin si in stare buna. Momentan suportul radiatorului ce il am pe masina e rupt si sta balalau. Sper sa nu aiba nimic ca e plin ci din contra sa mi se incalzeasca mai repede apa ca nu-mi urca deloc acul, desi termostatul e nou. Pozitia normala la ac e la jumatatea indicatorului? La mine nici la prima linie nu ajunge.

This post has been edited by bumsound: 15 Dec 2010, 14:24

Attached thumbnail(s)
SUPORTSAFRAN.JPG ( Size: 116.77k ) Number of downloads: 156

--------------------
+
aly_vo
post 15 Dec 2010, 21:44
Post #4

. . .

From: Nehoiu \ Buzau

Acele 'gauri' sunt pentru modelele care au clima si au 2 ventilatoare. Cele care nu au nici clima nici A/C sunt pline iar ventilatorul e pe interior. Daca ai 2 ventilatoare trebuie sa decupezi ca altfel nu incap.
Indicatorul la apa trebuie sa stea la jumatate. Si eu la motorul de 2.0 respectiv 2.2 am avut probleme cu termosatul dar am rezolvat cu unul de dacie care deschidea la 82 gr, iar acul statea la jumatate..poate 1mm peste, dar nu am avut probleme...si nici cel care o are acuma nu are probleme. Totusi verifica sonda si eventual ceasul...poate termostatul e bun.

This post has been edited by aly_vo: 15 Dec 2010, 21:44

--------------------
Audi A6 Quattro
Skoda fabia 1.2 HTP; Ex Fabia 1.2HTP 'Mototolita total' de BN03WUW
+
bumsound
post 16 Dec 2010, 09:58
Post #5

Membru

nu. a fost verificat intr-o oala cu apa incalzita. nu mai deschidea. s-a stricat in momentul in care am pus niste solutie praf 2+2 de astupare a porilor din radiator. masina mea nu are ac, insa cand am luat-o avea gaurile decupate. dar nu am dat nici o atentie pana nu am vazut in alta parte ca e plina. multumesc pt descrierea de mai sus smile.gif

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 20:18
Dacia