Avarii impact frontal, Verificare electronica-computer bord
![]() ![]() ![]() |
Avarii impact frontal, Verificare electronica-computer bord
grandanat |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 7 December 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
clio
- 12
2007
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.382 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Totul depinde de dinamica accidentului ....
Reparatia este destul de scumpa ... trebuie airbag-urile sarite, capsele pirotehnice de la centuri (poate toate 5) + calculator de airbag-uri .... cam scumpa treaba .... dar totul depinde de valoarea de achizitie ... Eu as prefera o masina cu radiatoarele sparte decat una cu airbag-urile sarite .... cred ca este mai ieftin de reparat ... This post has been edited by cj98czh: 7 Dec 2010, 14:29 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
grandanat |
![]()
|
Salutare tuturor
Cand cumperi o masina, primul sfat pe care il primesti e , "du-o domle la o reprezentanta sa-ti faca verificare" Recent am aflat ca sunt 2 tipuri de verificari: - verificarea mecanica pe rampa - verificarea electronica la computerul de bord. Daca prima poate sa scoata la iveala diferite accidente, chestii mecanice, vizibile cu ochiul liber (cred), Ce ar putea sa se verifice prin verificarea de bord. Va rog pe cei mai experimentari lamuriti-ma si pe mine ce s-ar putea afla print-o astfel de verificare si daca merita. Ca mi se pare cam scump sa-ti spuna doar daca nr de km sunt reali sau nu( aici e alta poveste ca am inteles ca nici verificarea asta nu e sigura 100%) pentru 150 lei. V-as ruga sa-mi faceti o prezentare succinta a ce se intampla de fapt la aceste verificari si ce probleme s-ar putea detecta. Multumesc |
--------------------
Renault
clio
- 12
2007
|
|
grandanat |
![]()
|
Multumesc pentru raspunsul promt
Am inteles ca cele 2 airbaguri ar ajunge la 600 euro. Banuiesc ca la dezmembrari le-as gasi si cu 2,3 sute. De capse de centuri nici nu stiam ca exista sau ca trebuie inlocuite. Cum imi dau seama ca trebuie schimbate? Iar in cel mai prost scenariu, daca trebuie inlocuit tot ce ai mentionat tu, cat ar ajunge "reparatia" ? |
--------------------
Renault
clio
- 12
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.382 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
In reprezentanta sari de 2000 euro ..
Depinde ce si cum este sarit ... dar airbag-uri sarita si capsele de la centuri ramase intregi ... nici o sansa ... la fel si calculatorul de airbag ... trebuie schimbat sau reprogramat .... + ca poti avea surpriza sa fie sarite si capsele de la centurile spate ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
pune o poza cu masina lovita si cat cere pe ea- asa vei primi un raspuns cat mai clar daca merita sau nu- bafta
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
grandanat |
![]()
|
Masina arata foarte bine, din poze nu se vede nimic pentru ca a fost reparata. Doar airbagurile nu au fost inlocuite.
Din 2007, alba, disiel, 40.000 km, 4000 euro. |
--------------------
Renault
clio
- 12
2007
|
|
aleksanders |
![]()
|
e si cu nr de valcea?
![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
grandanat |
![]()
|
Nu, e din bucuresti masina. Azi ma duc sa o vad. Insa vroiam sa-mi fac si eu o parare despre treaba asta cu airbagurile sarite. Habar n-aveam ce implica ca nu ma pricep mai deloc la masini.
|
--------------------
Renault
clio
- 12
2007
|
|
aleksanders |
![]()
|
cel mai bine mergi sa vezi cum sta cu unghiul d efuga- in general dupa un impact de genul asta oricat d emult se chinuie sa indrepte masina nu mai pica ca noua- deci un test intrun service
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
grandanat |
![]()
|
Voi merge. Proprietarul e de acord(deci e semn bun
![]() |
--------------------
Renault
clio
- 12
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
Avand in vedere ca un amic si-a cumparat recent un Clio 3, 2008, 1.5 dCi 65 de cai, 68.000 (reali - masina achizitionata de noua de fostul proprietar din RO) cu AC, CB si in stare buna (avea doar o usa usor julita) la 5200 euro ... trage singur concluziile .... asa mai bine mai cauti si iei una fara probleme din start
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
grandanat |
![]()
|
Eu cred ca merita si asta. Are geamuri electrice, AC, oglinzi electrice, tapiserie piele, cumparata de la reprezentanta din romania. Si vanzatorul e de incredere. Am incredere si cu privire la km. Si cica ar fi fabricata in Franta nu in Turcia.
This post has been edited by grandanat: 7 Dec 2010, 15:26 |
--------------------
Renault
clio
- 12
2007
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Conteaza foarte mult cum a fost reparata masina. Daca s-a facut cu simt de raspundere si intr-un service din reteaua Renault, care teoretic au niste standarde, atunci e relativ OK, desi pretul mi se pare cam maricel.
Mai negociaza si tu .. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Eu nu ți-aș recomanda să cumperi o mașină vădit lovită, care nu știi cum a fost reparată. Sunt foarte mulți cârpaci la noi, care repară doar d.p.d.v. estetic, pe când o reparație bună trebuie să fie și sigură, nu doar frumoasă.
Am avut înainte de Megane o Solenza 2003, deci fără airbag (Confort). Mă tot gândeam la multele feluri în care îmi pot rupe cutia toracică de volan, dacă Doamne Feri mă pocnește un Depășitor Idiot din față, la ceva viteză. De când am airbag, conduc mai relaxat umpic. Problema cu mașina asta este că nu ai idee dacă i s-au schimbat computerul de airbag-uri și senzorii de șoc. Adică tu poți cumpăra airbag-uri, dar ele să nu meargă. Eu nu aș cumpăra, repet, o masină posibil ciuntită din punct de vedere al siguranței. Viața ta și a pasagerilor face mai mult de o diferență de preț de câteva sute de Euro. Ca idee, unui coleg Meganist i-au sărit ambele airbag-uri la un impact frontal la 30 Km/H. Dar nu ai de unde să știi sigur în ce fel de impact a fost implicată mașina asta. Ai mare grijă la samsari, sunt atât de buni actori încât ai să zici că săracii de ei sunt cei mai cinstiți. Eu mi-am vândut Solenza unuia cu 1600 de Euro, care se jura că o cumpără pt. fii-sa, care făcuse trăznăi dar avea totuși nevoie de o mașină. Un rol foarte convingător. Omul smerit, la la. Peste 2 luni vine la mine un tip să-i semnez talonul, spunând că a cumpărat mașina cu 2200 de Euro și cu 30 000 de kilometri mai puțin. Deci ATENȚIE! This post has been edited by VyRuZ: 7 Dec 2010, 15:40 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
grandanat |
![]()
|
E foarte corect ce spui si sunt perfect de acord. Insa proprietarul spune ca n-au fost avarii pe la lonjeroae, sau alte chestii interne. Tocmai din acest motiv voi merge la o reprezentanta pentru verificari si daca se confirma starea masinii cred ca e un pret bun.
Mai mult ca sigur n-a fost schimbat computerul de airbaguri daca nici airbagurile n-au fost schimbate. Asta ar putea reprezenta o problema, ca ar creste prea mult pretul masinii. Singurul lucru care ma pune pe ganduri. Completare Da, eu n-am de unde sa stiu ce impact a avut, nici macar un lonjeron nu stiu cum arata ![]() This post has been edited by grandanat: 7 Dec 2010, 15:46 |
--------------------
Renault
clio
- 12
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
Eu zic ca te bagi la ceva care te depaseste si la care nu te pricepi deloc .. si pretul masinii avand in vedere cati bani trebuie sa bagi in ea ... nu mi se pare deloc atragator .... mai povesteam daca era 3000 euro .... altfel nu ... oricum sunt banii tai si decizia ta ....
Cere in reprezentanta un cost pt. reparatiile care trebuie sa le efectuezi .... vezi sa stai jos cand iti spune .... ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
aleksanders |
![]()
|
pentru un necunoscator sa iei o masina care a avut bube.... iti place sa mergi la risc
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
o iei cu 4000 si mai dai peste 2000 pe urma... iti spun eu ca am vrut sa cumpar un seat ibiza lovit in fata si cu airbagurile sarite si m-am lecuit
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.515 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Neaparat si test CLIP in reprezentanta. Asa te convingi cel mai bine de problemele de mai sus cele cu airbaguri + centuri pretensionare, plus alte belele pe partea electrica (ABS, injectie, tablou bord, etc) daca masina a fost avariata frontal, etc
|
--------------------
R
M
- B
8
|
|
catalinux* |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 12 December 08 ![]() |
Daca tot te duci sa o verifici, mergi macar la un service autorizat ales de tine ca sa fi sigur de corectitudinea mecanicului. In al doilea rand ia cu tine pe cineva cat de cat priceput, de ex uneori se vede foarte usor daca lonjeroanele au fost afectate. Iar in al treilea rand pretul este EXAGERAT de mare. Personal mai mult de 2500E, cu conditia ca doar fata sa fi fost afectata nu as da pe ea. Gandeste-te ca iti vor trebui alte airbag-uri (clio are in general 6, vezi sa nu mai fie sarite si celelalte), un nou capac de bord etc etc etc. Bafta!
P.S.: Pe la 5000E gasesti sigur un clio benzina din 2007 la km astia, care macar sa aiba airbag-urile la locul lor [macar teoretic ![]() This post has been edited by catalinux*: 7 Dec 2010, 16:38 |
--------------------
Renault
Clio 3
2006 Dynamique
|
|
alc2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 12 July 05 From: Bucuresti ![]() |
E destul de mult pt o masina lovita si reparata , si avand in vedere ca nu ai experienta nu poti evalua calitatea reparatiei,deci macar fa o inspectie serioasa mecanic+tester , eventual in locuri diferite . Daca te zgarcesti acum la 150 ron , poate o sa ti para rau mai tarziu . Si eu as prefera o masina cu an mai vechi dar curata , decat una reparat de mantuiala si "noua"". Numai tu decizi
![]() |
--------------------
Renault
Kadjar Intens
-
Flame red_K9K-648 Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
|
|
grandanat |
![]()
|
M-ati cam speriat cu aceste costuri pentru airbaguri si am renuntat la masina
![]() Multumesc tuturor pentru sfaturi si bafta multa. |
--------------------
Renault
clio
- 12
2007
|
|
catalinux* |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 12 December 08 ![]() |
S-o stapanesti sanatos!
|
--------------------
Renault
Clio 3
2006 Dynamique
|
|
aleksanders |
![]()
|
sa o stapanesti sanatos si ai grija la baterie
![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 22:43 |