Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Excursie Luna de Miere, vreau sa fac un tur al Romaniei

comnic5
post 21 May 2005, 20:21
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Iasi

Salutare.

Oameni buni din diverse colturi ale tarii, doresc ca dupa nunta ce o voi face curand sa plec in luna de miere. Intentionez sa fac un tur al Romaniei si sa vizitez locuri interesante, asa ca cine ma poate ajuta cu idei pentru un traseu va rog sa postati aici.

Multumesc.

--------------------
Dacia 1300 - IS-04-GSD
Opel Astra F X17DT 82CP
Opel Omega B Y22DTH 122CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paulp
post 23 May 2005, 12:24
Post #2

Bagator de seama!

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
klaus
post 23 May 2005, 13:06
Post #3

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Si cateva pareri personale:
1. Manastirile nu se merita in mod deosebit, decat daca nu ai mai vazut si altceva prin alte parti
2. Eu as ajunge de la Bicaz (plimbare pe lacul de acumulare, pe Lacul Rosu), la Lacul Sfanta Ana (desi as recomanda vizitarea lui toamna caci arata absolut incredibil, si e si f. multa liniste), Sighisoara (care ar trebui sa fie un "must", este foarte interesanta ca cetate medievala locuita inca...), Alba Iulia, poate Clujul (daca vrei sa vezi cum arata o Budapesta un pic mai mica...), Hunedoara (cu castelul), cetatea din Deva (pozitie extraordinara), Vidraru (daca nu l-ai vazut) cu mers pe transfagarasan, Curtea de Arges, Vulcanii Noroiosi, poate Histria si adamclisi, traversat la Braila cu bacul (de atmosfera...). Daca te tin baierile poti ajunge si la Drobeta (sa vezi cele doua pietre cu titlu de picior de pod a lui nenea apolodor si biserica deosebia din orsova) Si te-as sfatui, cand o sa ai timp, poate ajungi intr-o iarna la Baile Felix, sa faci baie in bazin afara cand ninge... Senzatia este deosebita...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
BOGDAN DSN
post 23 May 2005, 14:04
Post #4

Membru autentic

poti include pe lista si Sibiul care chiar arata bine si daca nu e prea departe si Aradul si Timisoara.

--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
+
mariantud
post 23 May 2005, 15:47
Post #5

Membru incepator

am si eu o intrebare: cunoaste cineva posibilitati de cazare in zona Polovragi, Pestera cenzuratrii?

--------------------
logan ambition - B-yy-TYG
+
mariantud
post 23 May 2005, 15:58
Post #6

Membru incepator

ma rog, Pestera Muerii

--------------------
logan ambition - B-yy-TYG
+
klaus
post 23 May 2005, 16:18
Post #7

步步

Group: Moderatori

QUOTE(BOGDAN DSN @ 23 May 2005, 14:04)
poti include pe lista si Sibiul care chiar arata bine si daca nu e prea departe si Aradul si Timisoara.
Da, da si Sibiul. Cu muzeul satului de la Sibiu care este absolut extraordinar

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
OCEBE
post 24 May 2005, 08:18
Post #8

Membru autentic

From: galati

@mariantud:
gasesti acolo o cabana, un motel (acu doi ani era destul de curatel) sau chiar cu cortul

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
comnic5
post 27 May 2005, 20:45
Post #9

Membru incepator

Multumesc tuturor. Cam asta era si traseul planuit de mine cu mici deviatii fiindca trebuie sa ajung neaparat in Craiova si nu am chef de devieri prea lungi. Oricum dupa ce imi fac traseul in amanunt am sa va rog poate imi dati ceva idei de cazare pe parcurs.

--------------------
Dacia 1300 - IS-04-GSD
Opel Astra F X17DT 82CP
+
stuiberv
post 31 May 2005, 10:57
Post #10

Membru autentic

Daca aveti timp si drum, terceti pe la Manastirea Barsana.
http://www.ici.ro/romania/ro/turism/m_barsana.html
Eram cu niste prieteni in drum spre cimitirul vesel cand am vazut pe marignea drumului indicator spre aceasta manastire. Desi ne grabeam, i-am convins sa oprim.
Cred ca am stat vreo 2 ore, e ceva deosebit. Plin de flori, foarte frumos.

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
FLEX
post 31 May 2005, 13:12
Post #11

Membru autentic

comnic5, esti chiar sigur ca in LUNA DE MIERE vrei sa faci citeva mii de km? io zic sa te mai gindesti ... oboseala, trafic, aprindere capricioasa, pompa de benzina, pana pe dreapta fata ...

Propunerea mea e mai bine sa te duci undeva unde sa stati frumos cu burta in sus, sa nu faceti nimic (ma rog ... stiti voi) si sa va bucurati de primele zile ale casniciei in liniste si pace ... apoi veti avea multi ani la dispozitie pentru turul tarii.

Casa de piatra!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
GIC
post 31 May 2005, 14:42
Post #12

Doar membru

From: Oradea

QUOTE(klaus @ 23 May 2005, 14:06)
Si cateva pareri personale:
.... Sighisoara (care ar trebui sa fie un "must", este foarte interesanta ca cetate medievala locuita inca...)
*

Tot in zona este Sovata si salina de la Praid .....

--------------------
Dacia Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L - 2002
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
+
nightelf
post 1 Jun 2005, 14:54
Post #13

Membru

QUOTE(FLEX @ 31 May 2005, 13:12)

Propunerea mea e mai bine sa te duci undeva unde sa stati frumos cu burta in sus, sa nu faceti nimic (ma rog ... stiti voi) si sa va bucurati de primele zile ale casniciei in liniste si pace ... apoi veti avea multi ani la dispozitie pentru turul tarii.

Casa de piatra!
*

cam asa ceva...Coasta de Azur, hotel, mancare , plaja si restul stiti voi rolleyes.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 MPI - B31xxxx
+
comnic5
post 1 Jun 2005, 18:04
Post #14

Membru incepator

QUOTE(FLEX @ 31 May 2005, 14:12)
comnic5, esti chiar sigur ca in LUNA DE MIERE vrei sa faci citeva mii de km? io zic sa te mai gindesti ... oboseala, trafic, aprindere capricioasa, pompa de benzina, pana pe dreapta fata ...

Casa de piatra!
*

Mah oameni buni si ce farmec ar mai avea??? Am fost in fiecare an si am stat cu burta la soare dar niciodata nu am facut asha un tur al Romaniei. Eu cred ca va fi mai frumos decat sa ma duc undeva sa stau doua saptamani cu burta in sus; si apoi problemele sunt pentru a fi rezolvate si viata nu ar mai fi asa frumoasa fara ele biggrin.gif .

P.S. Multumesc pentru urare.

--------------------
Dacia 1300 - IS-04-GSD
Opel Astra F X17DT 82CP
+
lecar
post 11 Jun 2005, 15:35
Post #15

Membru

From: Leeds, UK

QUOTE(klaus @ 23 May 2005, 12:06)
poate Clujul (daca vrei sa vezi cum arata o Budapesta un pic mai mica...)

Interesanta opinie... Din ce punct de vedere, ca io nu prea vad nici o asemanare? Pentru Budapesta, chestia cea mai reprezentativa e Dunarea si podurile. Pentru Cluj, din pacate Somesul nu are rolul asta. In schimb are Clujul destule alte calitati. E drept ca sunt amandoua niste orase, dar asemanarile dintre ele nu cred ca sunt mai multe sau mai mari decat intre, sa zicem, Amsterdam si Barcelona.

Cat despre turul Romaniei, daca plecarea e in Iasi, eu votez asa: Iasi-PiatraNeamt-Suceava-Vatra Dornei (pe trasaeul asta, de vizitat macar vreo 5 manastiri, in special Sucevita, Moldovita, Agapia sau Varatec, Voronet)- Borsa- Moisei- Valea Izei- Sighet (cu cazare macar o zi-doua undeva pe Valea Izei)- BaiaMare- Cluj(vizitat orasul si zone adiacente, in special Baisoara si Fantanele-Belis)- Huedin- Ciucea (muzeu Octavian Goga)-Oradea- Baile Felix(fain)- Arad- Timisoara(o zi ai ce face cel putin)- Herculane (macar o zi)- Drobeta- Craiova- Pitesti- CurteaDeArges-Trasnsfagarasan (exceptional)- Balea- Sibiu(merita o zi)- Sighisoara- Brasov- Bacau- Iasi.

Acum depinde si ce iti doresti. Litoralul si Delta sunt foarte faine, si Valea Prahovei si a Oltului, de asemenea. Insa poate astea sunt mai cunoscute. Pentru drumetii, parerea mea e ca Zona Padis (Apuseni) merita neaprat vazuta.

--------------------
Fiat Coupe 16v Turbo 195CP - -
+
catalinm
post 30 Jul 2005, 23:07
Post #16

Membru incepator

salutare!

sunt de acord cu majoritatea parerilor anterioare cu mentiunea:

pestera ursilor - cea mai tare chestie de vazut din Romania si din cate am auzit printre primele 3 cele mai frumoase pesteri din europa - daca mergi prin zona apuseni - baile felix o gasesti usor.....

This post has been edited by catalinm: 30 Jul 2005, 23:08

--------------------
renault CLIO
+
Leone
post 1 Aug 2005, 19:40
Post #17

Membru incepator

From: Toronto

Mey, copii, mai dam sfaturi omului sau deja e plecat in drumetie si betie?
Io abia acu' am vazut ca el vrea sa faca ceea ce am facut io acu' 5 ani si d'aia ii zic asa:
Iasi - Suceava - V. Dornei - Borsa - Sapinta -Sighet - Certeze (satul ala care arata ca in Germania si in care nu gasesti barbati ca-s toti plecati la munca pe-afara!) - Oradea - M-tii Apuseni (Pestera Ursilor, Pestera Scarisoara, Valea Ariesului) - Timisoara (ca sa simit Occidentul in Romania!)- Resita - Bazias (unde intra Dunarea in tara) - Cazanele Mari/Mici (cu chipul lui Decebal sculptat in stinca) - Dr. Turnu Severin - Scornicesti (brrrrr!) - Bucuresti - Cernavoda - Constanta (stop pentru bronzul de rigoare!) - Tulcea - Galati - Iasi. In total=19 zile de haladuiala, dar dupa haladuiala asta obisnuiesc sa spun din ce in ce mai des "Mama, ce tara frumoasa avem!..."

--------------------
Toyota/Mazda Corolla/3 2012 - INCANU
Nu e peste ca Bibanu', nici dacie ca Loganu'
+
comnic5
post 31 Dec 2005, 01:26
Post #18

Membru incepator

De mult m-am intors din acea excursie dar nu am apucat sa postez traseul pe care l-am facut. Mai exact au fost cam 2800 km, o excursie de neuitat. Nu am avut nici o problema cu masina care s-a comportat excelent pe urmatorul traseu:
Iasi-Bicaz-Vatra Dornei-Sapanta-Cluj-Sebes-Sibiu-Transfagarasan (pana aproape de Balea Lac; mai sus nu se putea urca din cauza unui zid de zapada de pe sosea)-Valea Oltului-Curtea de Arges-Transfagarasan (pana unde s-a putut urca)-Baile Herculane-Cazanele Mici-Craiova-Pitesti-Bucuresti-Constanta (Mamaia)-Iasi.

Sincer nu cred ca se putea o idee mai buna pentru luna de miere fiindca avem o tara foarte frumoasa care merita sa fie vazuta.

--------------------
Dacia 1300 - IS-04-GSD
Opel Astra F X17DT 82CP
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 22:06
Dacia