Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Pentru o bucsa de cauciuc la telescopul din spate, se schimba telescopul?

Stefi_R
post 27 Sep 2010, 12:24
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Sf. Gheorghe/CV

Buna ziua,

Tocmai am fost cu masina la service - imi "cloncanea" usor pe drum denivelat la roata din dreapta fata, si se mai auzea un huruit la anumite viteze si in viraje.

Diagnosticul: pivot fata, si ceva bucse de cauciuc (asta cred ca-i boala generica la masini); huruitul venea de la rulmentul din spate si, mi-a aratat mecanicul - bucsa de cauciuc din capatul telescopului din spate dreapta avea joc; mi-a mai spus mecanicul ca din pacate trebuie inlocuit telescopul, pentru ca nu se inlocuiesc bucsele.

A doua zi cand m-am dus dupa masina, "surpriza" a fost a mea: total 1285 lei. blink.gif wacko.gif

Intr-un fel nu e tocmai mult, avand in vedere ca (din nou surpriza) s-au inlocuit ambele telescoape (cica vin numai in perechi) + rulment + bucsaraie si pivot + manopera.

Intrebarea mea (tardiva) este: intr-adevar nu se inlocuieste acea bucsa, si intr-adevar telescoapele vin in perechi? Ca daca nu e asa, am sa ocoloesc service-ul ala.

Nevasta-mea mi-a zis ca cu banii aia (si altii dati de cand am luat-o) mai bine luam o Dacie.

Numai bine.

--------------------
Renault Kangoo 1.5 dci 80CP Privilege 2002 fara AC - CV99DIA
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mih_mlv
post 27 Sep 2010, 12:30
Post #2

Membru autentic

From: Calarasi(CL)/Sicilia (CT)

Salut,eu stiu ...totusi ca bucsile se pot inlocui!cat despre amortizoare nu stiu daca se vand perechi,asteptam pareri.

--------------------
Renault Megane 2.2 bicorp 1.6 115cp 2006 CL 79 MLV/ Clio III 1.5 dci 2008 CL 04 LAV
+
Adi R5
post 28 Sep 2010, 21:55
Post #3

Membru autentic

From: A R A D

din cite stiu eu e bine,e recomandat ca amortizoarele sa se schimbe in pereche...dar ele se vand la bucata....iar bucsele din capul telescopului se pot bucsa intr-un atelier de reconditionat elemente de directie/suspensie.(la noi este ,am apelat la ei ptr buscele de la arcurile cu foi la papuc si tin si in ziua de azi...ca ma saturasem ca tot odata la 2 luni sa schimb si buscsele de la arc...odata cu uleiul..)

crezi ca la dacia (by renault) e mai ieftin? Daca te vei uita pe factura (cred) ca vei observa ca rulmentul e cel mai scump...ma insel?

--------------------
Renault Espace 2007
+
Stefi_R
post 29 Sep 2010, 07:49
Post #4

Membru incepator

Multam fain Adi pentru raspuns; acuma asta e, piesele uzate au ramas acolo; nici nu m-au intrebat daca le vreau sau nu, si nici nu le-am cerut; am apelat la service unde patronul este o ruda de-a colegei de birou, asa ca mi-a fost si un pic rusine sa stramb din nas blush.gif

Oricum, piesele inlocuite sunt noi, ca m-am bagat sub masina si m-am uitat (cu garantie 3 luni). Factura nu o am la mine (e acasa), dar din cate imi amintesc, rulmentul a fost in jur de 250, telescoapele Monroe in jur de 3 sute si ceva (parca bucata) si in rest pivot, bucse bascula, etc. + manopera. Am sa iau factura si o sa revin cu detalii daca sunt de interes.

Numai bine.
PS Sotia se referea la Dacia by UAP, 1300-1400.

--------------------
+
baciudibaciu
post 29 Sep 2010, 17:45
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

sa ne spui si noua la ce service ai apelat si de ce nu sa ne spui si care sunt preturile practicate .
asa putem face o comparatie si aflam daca ai fost 'tepuit' sau nu
faza cu amortizoarele este cam cum zicea si colegul mai sus . este RECOMANDAT sa fie schimbate amandoua ,dar nu obligatoriu!
rulmentul de la roata spate este -intradevar scump . eu am avut probleme -zgomot destul de poternic in mers si a trebuit sa il cumpar din Germania . A costat 80 euro -produs nemtesc .
l-am schimbat eu cand am ajuns acasa .pe drum nu se poate face nimic.
AI GRESIT cand ai lasat piesele la service .aceste vor fi -sigur ,vandute altui muritor .ma refer la amortizoare ,care bucsate si spalate vor fi ca noi,noute
cu bine

--------------------
Renault Kangoo 15dci ARO 10-4 - b55fux 2003
+
Stefi_R
post 4 Oct 2010, 08:09
Post #6

Membru incepator

QUOTE(baciudibaciu @ 29 Sep 2010, 17:45)
sa ne spui si noua la ce service ai apelat  si de ce nu sa ne spui si care sunt preturile practicate .
asa putem face o comparatie si  aflam daca ai fost  'tepuit' sau nu
faza cu amortizoarele este cam cum zicea si colegul  mai sus . este RECOMANDAT sa fie schimbate amandoua ,dar nu obligatoriu!
rulmentul de la roata spate este -intradevar scump . eu am avut probleme -zgomot destul de poternic  in mers si a trebuit sa il cumpar din Germania . A costat  80 euro -produs nemtesc .
l-am schimbat eu cand am ajuns acasa .pe drum nu se poate face nimic.
AI GRESIT  cand ai lasat piesele la service .aceste vor fi -sigur ,vandute altui muritor .ma refer la amortizoare ,care bucsate si spalate vor fi ca noi,noute
cu bine
*

Asa e, nu trebuia sa las piesele, dar (poate) din greseli voi invata. Iata si lista reparatiilor si preturile:
- bieleta directie dreapta = 58.87
- bucsa brat (4x28.22) = 112.88
- pivot = 44.35
- bucsa brat stabilizator (2x20.96) = 41.92
- amortizor spate (2x233.87) = 467.74
- rulment spate = 193.54
Diferenta pana la 1284.89 reprezinta TVA si manopera. Manopera mi s-a parut chiar ieftina la volumul de lucru.
Service-ul este din Sfantu Gheorghe (CV) nu stiu daca prezinta interes: Ady Service SRL.
Numai bine.

--------------------
+
baciudibaciu
post 6 Oct 2010, 17:27
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

multam fain !

--------------------
Renault Kangoo 15dci ARO 10-4 - b55fux 2003
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 17:00
Dacia