Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme turbina/motor, Probleme turbina/motor

cretusad
post 17 Sep 2010, 02:31
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Ploiesti

Salut,
Sunt oarecum proprietarul unui Laguna 2 1.9 dci grandtour sport edition.
Si de ceva timp am observat 2 probleme care tind sa cred ca una depinde ce cealalta.
In mers la orice viteza si turatie in general 2000 rpm daca calc acceleratie scoate fum, nu mult dar este vizibil pe timp de noapte.
M-am uitat la motor si in zona turbinei nu se vede mai nimic, in schimb in partea de sus a motorului este murdar de ulei. nu stiu sa descriu foarte bine problema asa ca am atasat o poza cu zona murdara de ulei.

Poate ma ajuta si pe mine cu vreo idee sau solutie.

Multumesc

Attached thumbnail(s)
5689.jpg ( Size: 147.2k ) Number of downloads: 408

--------------------
Renault Laguna 2 - PH 10 VLZ 2005 / GRANDTOUR 1.9 DCI 12SPORT EDITION
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
claur
post 17 Sep 2010, 07:24
Post #2

Membru autentic

poate fi turbina...poate pierde presiunea din admisie pe undeva...la mine scotea fum la accelerari si a fost turbine.

desfa acel furtun gros care pleaca din filtru de aer la turbin si misti cu mana de rotorul turbinei....daca are joc mare este dusa.

uleiul din zona aratata in poza nu ar trebui sa te ingrijoreze fiindca se pare ca toate au ulei pe acolo smile.gif

numai bine

--------------------
Renault koleos I 2011 , 2.0 dci 4x4 150 cp euro 5
+
Dan73
post 17 Sep 2010, 07:44
Post #3

Membru autentic

Problema e discutata, rasdiscutata si paradiscutata pe n topicuri. Sunt solutii date si pt uleiul de acolo.
De ce era nevoie de un nou topic?

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
bogdan.stavar
post 17 Sep 2010, 08:23
Post #4

Membru autentic

From: Braila

acolo este mereu ulei nu iti mai face griji cat despre fum.....eu ieri am fost sa fac ITP la masina si nu mi-a mai facut testul ala de noxe, la care il intreb , nu faci si ala , si cel de la ITP razand la mine zice ca se stie la gama renault ca scoate fum foarte mult si nu cred ca il treci smile.gif). Deci daca scoate fum nu e problema, numai albastru sa nu fie fumul, daca e negru lasal sa scoata mult si bine si cu uleiul acolo chiar sunt curios sa caut ce solutii au gasit baietii pe forum pentru ca din 10 laguna vazute 11 au ulei pe acolo smile.gif)

This post has been edited by bogdan.stavar: 17 Sep 2010, 08:24

--------------------
Renault Laguna II 2005 / Initiale Paris / 2.2 DCI Cutie Automata
+
amadi
post 17 Sep 2010, 08:30
Post #5

Membru autentic

From: Mehedinti

din cate cred eu ala e semn ca turbina este uzata. eu cand am pus turbina noua nu am avut gram de murdarie acolo, iar acum cand a cedat curge pe la toate suruburile smile.gif

--------------------
renault laguna 2 2002 privilege
:( 1.9 dci 120hp
+
M i h a i
post 17 Sep 2010, 08:39
Post #6

ala este semn ca are o varsta furtunul ala...colierul...etc..

--------------------
------ ------ ------
+
PuscasMarin
post 17 Sep 2010, 09:10
Post #7

Membru cotizant

From: Brasov

Si eu am urme de ulei in zona respectiva, am luat masina de curand si la inceput m-am panicat, dar dupa ce am citit cam tot ce se poate despre acest subiect m-am mai linistit, nu si in privinta simptomelor turbinei.

Am gasit in zona marcata cu rosu colierul slabit...am curatat locul si am strans colierul mai tare.

Imi poate spune careva cum ajung la turbina sa verific jocul axului ?
Am desfacut primul furtunul din zona marcata, unde am dat de o clapeta, este cumva urmatorul furtun din spate unde se afla turbina?
Un link, poza sa ma edific !

Merci !

This post has been edited by PuscasMarin: 17 Sep 2010, 09:11

--------------------
Renault Laguna Expression Grandtour 1.9 dci 2004 F9Q670
+
cj98czh
post 17 Sep 2010, 09:14
Post #8

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(cretusad @ 17 Sep 2010, 03:31)
In mers la orice viteza si turatie in general 2000 rpm daca calc acceleratie scoate fum, nu mult dar este vizibil pe timp de noapte.
*

La orice diesel din lumea asta... vei vedea fum daca accelerezi si este noapte... nu-ti bate capul..... ziua nu se vede nu? doar pe intuneric in farurile masinii din spate...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Dan73
post 17 Sep 2010, 09:42
Post #9

Membru autentic

QUOTE(bogdan.stavar @ 17 Sep 2010, 08:23)
acolo este mereu ulei nu iti mai face griji cat despre fum.....eu ieri am fost sa fac ITP la masina si nu mi-a mai facut testul ala de noxe, la care il intreb , nu faci si ala , si cel de la ITP razand la mine zice ca se stie la gama renault ca scoate fum foarte mult si nu cred ca il treci  smile.gif). Deci daca scoate fum nu e problema, numai albastru sa nu fie fumul, daca e negru lasal sa scoata mult si bine  si cu uleiul acolo chiar sunt curios sa caut ce solutii au gasit baietii pe forum pentru ca din 10 laguna vazute 11 au ulei pe acolo smile.gif)
*

Bogdane, o masina cu injectia in regula nu scoate fum prea mult asa ca eu recomand colegilor sa ignore sfatul tau si mai bine sa cerceteze sa vada de ce le scoate masina mult fum negru. Eu am trecut de trei ori testul de opacitate fara nici o spaga ba chiar cu mentiunea "scoate fum ca un motor nou" biggrin.gif . Acum e inceput sa dea cu fum la accelerari mai bruste dar suspectez egr-ul care nu prea s-a incadrat in normal cand l-am scos si masurat. Afirmatia conform careia "gama renault scoate fum foarte mult" e departe de adevar. Din observatiile mele in trafic tdi-urile au mai multe probleme la capitolul asta. Eu nu am observat pana acum cateva luni fum de nici un fel la masina mea. Uneori imi rugam prietenii cu care mergeam la drum sa se uite la esapament cand o calcam brusc. Nici pomeneala sa se vada ceva. Acum se vede cand o calc pe coada..repet. Dar sa nu deviem de la subiectul topicului.

Revenind:
Daca erai suficient de curios gaseai cel putin un topic in care e descrisa foarte clar rezolvarea problemei cu uleiul de la damper si de la furtunul ce vine de la epurator.
In primul caz se scoate damperul, apoi garnitura lui iar in santul ei se pune niste banda de teflon ca sa o scoata putin in afara iar in al 2-lea se pune un colier si eventual tot niste teflon.
Eu asa am facut si oricat te-ai mira nu prea am ulei pe acolo.
Problema nu e de ignorat pt ca mai ales in cazul furtunului de la epurator uleiul se scurge peste un manunchi de fire electrice si unii au ramas cu masina in drum cand s-a macinat izolatia la ele.
Asa ca eu zic ca e in interesul tau sa devii si mai curios si sa gasesti topicul ala in care sunt si poze in afara de descrierea amanuntita.

This post has been edited by Dan73: 17 Sep 2010, 10:01

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
cretusad
post 17 Sep 2010, 10:02
Post #10

Membru incepator

From: Ploiesti

Este o masina teoretic cu 156k de km. Si chestia asta acum a inceput sa se observe. Daca ma pricepeam si stiam ce sa caut nu mai faceam topic nou. Imi este frica de turbina. nu de alta in Ploiesti sincer cam greu gasesti un mecanic bun si o turbina noua este vreo 1200E de la garret. Asa ca prefer sa intreb.
Si daca ma puteti ajuta si cu linkuri va sunt recunoscator.

Mersi.

--------------------
Renault Laguna 2 - PH 10 VLZ 2005 / GRANDTOUR 1.9 DCI 12SPORT EDITION
+
Fratzica
post 17 Sep 2010, 10:18
Post #11

Zen

Group: Moderatori

s-a mai discutat

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 23:27
Dacia