Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cutie de viteze MEGANE I, cutie viteze megane I clasic

taseee
post 19 Aug 2010, 19:44
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am un renault megane I clasic 1.6 16 valve si mi sa stricat cutia de viteze de tot.Mecanicul mia zis ca e f uzata si nu mai are rost sa o repar si sa merg sa imi cumpar alta ... asa ca am mers la dezmembrari si mi-am cumparat una.Am mers la mecanic am puso sus.Toate bune si frumoase.
Ceea ce vreau sa va intreb e faptul ca acuma de cand am montat cutia asta de viteze nu mai imi corespund turatiile cu viteza de dinainte ... inainte la 80 km/h cu a 4`a aveam aprox 3000 rpm ... acuma cu cutia asta de viteze cu a 4`a la 3000 rpm am aprox 120 km/h.
Poate sa fie cutie de viteze de pe disel cumva ... sau d pe alt motor ... si daca da are ceva ? adica influenteaza motorul sau ceva... ce se poate intampla ??
Oricum ceea ce e cert ... e ca inainte in a 5`a la 3000 rpm aveam 100 km/h .... acuma cu a 4`a la 3000 de turatii am 120. si cutia asta de viteze am impresia ca se comporta ca una de diesel ... acuma nu stiu ce sa zic ... daca stie careva si poate sa imi raspunda ... as fi recunoscator

--------------------
RENAULT MEGANE 2001 Clasic
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SorinCT
post 19 Aug 2010, 20:05
Post #2

Honor et Patria

From: Constanta

Cand ai cumparat cutia respectiva ai luat-o de pe o masina cu acelasi motor si acelasi cod de pe cutie?

--------------------
Renault Megane Sport Tourer - CT-XX-LEA 2012 Privilege 1.5 dCI
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
ionutt daniel
post 19 Aug 2010, 23:24
Post #3

Membru autentic

From: Giurgiu

Mai urca in ture? In a 5-a mai poti urca in viteza? E posibil sa fie de alt tip ori sa nu indice bine, dar mai mult ca sigur este de diesel. Daca masina mai are putere sa o duca poti spune ca ai masina de autostrada, unde mergi cu 150-160 la 3000 rpm. Eu zic sa testezi si cu un gps viteza, poate nu indica ok.

--------------------
renault espace - bulgariax4 2.2
+
taseee
post 20 Aug 2010, 00:10
Post #4

Membru incepator

cutia mi sa spus ca e de benzina ... si ca codurile coincid ... acuma nu stiu c sa zic .... si iara viteza indica bine ... e ok la vitezometru ... ceea c ma deranjeaza e turometrul ... smile.gif)) ca indica ca de diesel cand a mea e 1.6
Dar oare poate sa se intample cva cu motorul ... sa influenteze sau ce stiu eu .. sa creasca consumul...sa se strice motoru sau ceva ?

--------------------
+
betamax
post 20 Aug 2010, 09:35
Post #5

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

Dimpotriva. Daca indicatiile aparatelor sunt corecte, masina va consuma mai putin la suta de km. Cu motorul nu se va intampla nimic. Dar ca sa fii perfect lamurit, fa un test de viteza cu un aparat GPS, cum zicea Ionutt.

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
SorinCT
post 20 Aug 2010, 09:53
Post #6

Honor et Patria

From: Constanta

Cutia aia de viteza e pusa anumea pe diesel sa benzina pentru a asigura o exploatarea corecta. Cel mai bine inspectezi vizual codurile de pe cele doua cutii sa vezi ca acestea coincid si verifici si masina de la care ai luat cutia daca o poti gasi.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer - CT-XX-LEA 2012 Privilege 1.5 dCI
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
taseee
post 20 Aug 2010, 12:13
Post #7

Membru incepator

nu pot verifica masina de pe care am luato pt ca nu mai era masina ... am fost acolo la dezmembrari astazi ... si mai spus omul d acolo ca cik cutia nu este de diesel 100 % .... este de benzina doar ca nu mai stia exact de ce motor e...si codurile sau verificat tot cand sa pus cutia sus ....si cu shublerul a masurat tot a potrivit e ok ....si tocmai asta ma face sa cred ca ... cutia d fapt este de benzina doar ca poate ca e de motor mai mare ..... mie doar d asta imi e. ... sa nu imi strice motorul sau ceva sa se intample in timp ....

--------------------
+
Shafu
post 20 Aug 2010, 18:04
Post #8

SHĂFU'

From: Iași

Uita-te pe cutiile de viteze si vezi codurile de pe ele si atunci vezi daca ai o alta cutie. O alta explicatie ar fi o "eroare" a "cablului de kilometraj" daca sistemul e acelasi ca la Dacie!?! Spre rusinea mea nu stiu ce senzori/cablu are masina de indica viteza, kilometrajul si turometrul .... blush.gif
.... dar verifica, vizual codurile de pe cutiile de viteza intai si intai.

This post has been edited by Shafu: 20 Aug 2010, 18:04

--------------------
Renault Megane Clasic 2001 1.6 16v
+
taseee
post 3 Sep 2010, 14:42
Post #9

Membru incepator

nu imi da nici o eroare si merg toate cum trebuie .... intrebarea mea e daca se poate strica cva la motor ... din cauza asta ... sau e doar ok ... si nu are ncii o treaba ... ?!

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 13:44
Dacia