Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Ajutor alcatuire traseu 3 nopti

SiloS
post 6 Aug 2010, 15:17
Post #1

Gangester

Group: Members
From: Buzau

Anul acesta, ca si in anii ce au trecut, vreau sa plec la munte cu cortul impreuna cu baietii.
Ideea e ca nu toti din grup suntem fani inraiti ai cataratului pe munte, dar tuturor ne place sa vizitam cat mai multe locuri.
Pe de alta parte excursia se va limita la 3 nopti si 4 zile. Prima noapte la cort, a 2a noapte la un motel ieftin de la marginea unui orasel si ultima noapte din nou la cort.

As vrea sa alcatuiesc un traseu care sa respecte urmatoarele criterii:
- sa nu dormim 2 nopti in aceeasi zona
- sa parcurgem in fiecare cam aceeasi distanta (exceptie va fi ultima zi in care puteam sa ne deplasam mai mult)
- distanta sa nu fie prea mare (anul trecut am petrecut prea mult timp in masina); totusi ne ducem la munte pentru munte, nu pentru drum.
- se admit si drumurile forestiere.
- sa fie cat mai multe obiective de vizitat.
- plecarea si sosirea se fac din Buzau.

Eu incerc sa ma uit pe http://www.daciaclub.ro/Locuri-de-vazut-t187609.html , dar e greu... Poate cineva sa ma ajute ?

--------------------
1988 BMW E30 325i
2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA
1988 Nissan Patrol Y60
1989 Suzuki Samurai
1975 Dacia 1300
2000 VW LT25
1999 FIAT ARCA AMERICA 403
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dan73
post 6 Aug 2010, 21:34
Post #2

Membru autentic

Du-te pana la Sebes, apoi faci in sus pe vale pe Transalpina pana la lacul Oasa. Nu treci barajul cand ajungi la el ci iti continui drumul pe partea vestica a lacului. Apoi tii dreapta pe langa manastirea Oasa pe un drum forestier care te duce pana aproape de varful Sureanu la cabana Sureanu. Se poate ajunge relativ usor cu orice masina acolo...cabana e la 1700 m. Treci pe la Luncile Prigoanei, Poarta Raiului...ai paduri de o frumusete rara, peisaje, tot ce vrei. Poti campa in multe locuri. Daca te temi de urs, desi in zona nu se apropie de om ca in Bucegi, campeaza totusi la cabana sus. De la cabana Sureanu ai doua variante:
1. te intorci putin pana la Luncile Prigoanei si o iei pe drumul spre Cugir (dj 704) ca sa nu te intorci pe la Sebes. Eu stiam ca e ok drumul dar trebuie neaparat sa te informezi (tot forestier e ca si cel care te duce la cabana Sureanu)
Daca te duci spre Cugir e usor accesul spre Sarmizegetusa Regia numai ca trebuie sa mergi cativa km pe jos.
2. De la cabana Sureanu o iei spre Petrila pe valea Auselu tot pe un drum forestier care de fapt e un dj...709K. Intereseaza-te la fel despre starea lui. Eu pana in culme, sub varf, l-am vazut ca e accesibil. Mai departe nu stiu cum e coborarea. banuiesc ca prima parte e posibil sa fie mai grea ca trecerea e la 1850 m biggrin.gif . Cei de la Sureanu ar trebui sa stie foarte bine in ce stare e. Inainte de Petrila ai cheile Taiei unde poti sa faci catarare daca vrei biggrin.gif
De la Petrila eu zic sa iesi spre Hateg si sa faci la stanga la Ohaba de sub Piatra. Poti sa mergi pana la Carnic unde gasesti si cazare la cabana si ai si camping chiar sub Retezat. Daca ai avea o masina de teren te poti duce pana la Pietrele ..si mai aproape. smile.gif

De la Hateg poti sa te duci sa vezi si Ulpia Traiana.
In zona ai si biserica de la Densus, castelul de la Santamarie Orlea.
De la Calan poti urca spre Cioclovina si zona carstica foarte frumoasa de acolo. Sunt multe variante, trebuie doar sa te hotarasti care sunt prioritatile smile.gif

Repet: zona e de o frumusete rara, paduri foarte frumoase, pajisti, poieni...pe acolo vana Sadoveanu smile.gif
Eu am vazut in farurile masinii intr-o excursie de pomina si un mistret si ditamai cerbul. biggrin.gif Nu am fost cu Laguna, e adevarat, e cam joasa si cam lunga, desi pana la Poarta Raiului m-as incumeta, pt ca doar inainte de cabana Sureanu e o portiune un pic mai grea)
In sfarsit, nu o mai lungesc. Eu zic ca merita. Daca nu esti hotarat poti sa te uiti pe Google Earth...pozele cred ca te vor convinge smile.gif...se pot vedea si drumurile foarte bine ca sa te orientezi.

This post has been edited by Dan73: 6 Aug 2010, 23:09

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Dan73
post 17 Aug 2010, 12:54
Post #3

Membru autentic

Pana la urma ce ai hotarat?

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd June 2025 - 20:32
Dacia