Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Debitmetru sau altceva?, Cred ca turbez...

Kmcoio
post 18 Jul 2010, 11:29
Post #1

Membru

Group: Members

Stimati colegi...dupa cum toti putem observa dupa "talentul" cu care muncesc instalatiile de climatizare, a venit vara...si odata cu caldura, au venit si problemele... Masina mea, cum a dat de caldura, a inceput sa isi faca trena de fum si sa nu traga etc etc etc...intrucat stiam ca am intercoolerul spart, am gasit la un prieten de si-a busit masina un intercooler bun, cu ranforsari, l-am dat jos si l-aschimbat...Problema e ca acum, dimineata si cand o taie pe ea capul, masina merge bine, nu mai scoate fum samd...insa sunt momente, cand merg si cu clima si e cald afara, de scoate un fum, mai ales la acceleratii bruste de rupe... Cand trage, cand nu trage... Azi, ducandu-ma la un targ, nu mi se accelera deloc in treapta 1 si 2, ba dadea in a nas, ba fugea de rupea, ba scotea fum dupa ea ca trenul din 1920...Eu i-am scos acum cateva zile mufa de la debitmetru si am observat, cu stupoare, ca nu mai scoate fum...cel putin, nu asa mult, insa nici nu are putere de mama mama... Care sa fie problema?

Va multumesc anticipat...

--------------------
Renault Laguna 2 2002 Privillege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
googlede
post 18 Jul 2010, 12:42
Post #2

Membru

From: Hunedoara

Salutare

Martori aprinsi in bord ai atunci cand nu mai trage ?

--------------------
Renault Laguna 2 2001 Autentique
+
Kmcoio
post 18 Jul 2010, 13:12
Post #3

Membru

Mai aparea defaillance injection...insa acum nu a mai aparut...chiar acum am merg cu masina, afara sunt 37 de grade, merge, la accelerare brusca scoate fum, insa fuge...nu stiu ce sa zic...o fi egr-ul, ca parca azi dimineata am auzit un tacanit in dreptul ei.. Ceva idei?

--------------------
Renault Laguna 2 2002 Privillege
+
googlede
post 18 Jul 2010, 15:06
Post #4

Membru

Curata egr-ul , daca ai de la cine imprumuta pentru o proba TRS-ul si vezi daca mai scoate fum.Si eu am patit-o exact ca tine , nu te astepta sa primesti pe forum ceva indicatii si eu am cerut si nimeni nimic.
Atunci am luat la rand , radiator intercooler (a fost spart , l-am inlocuit) tot mai scotea ceva fum asa ca la tine verificat debitmetru (a fost ok) , senzorul de presiune si firele de la senzor, au fost ok , am schimbat TRS-ul si a fost alta masina.
Incearca sa pui un TRS de la un prieten si revin-o cu rezultatul.

numai bine

--------------------
+
Dan73
post 19 Jul 2010, 10:50
Post #5

Membru autentic

Ma...unii mai primesc si indrumari pe forumul asta. Dar de intercooler, egr, debitmetru de unde ai aflat? Din tratate? biggrin.gif De trs defect s-a auzit mai rar oricum si cauzele pentru care scoate fum o masina pot fi multe.

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
googlede
post 19 Jul 2010, 13:52
Post #6

Membru

Dan73 , am cerut de "n" ori ajutor cu problema mea pe forum , care era asemanatoare , dar nimeni nimic.
Oare sa fi fost primul la care a inceput sa scoata masina fum negru si sa nu mai traga.smile.gif

numai bine

--------------------
+
vlad_laguna
post 19 Jul 2010, 14:57
Post #7

Membru autentic

Sunt n topicuri deschise si pline de informatii, in care se vorbeste despre fumul nergu. Nu ti-a raspuns nimeni pentru ca erau deja detalii despre asta.

--------------------
VW Passat 3C - OT-03-VTG 2006
VW Passat 3C-2006, 140 CP
+
garc3a2000
post 23 Jul 2010, 11:15
Post #8

Membru autentic

From: Slatina

Vlad_laguna are perfecta dreptate,daca tu cautai un pic pe forum gaseai informatii despre ce probleme ai.
Acum sfaturi:
-in primul rand trage mufa de la EGR si mergi si tu ff sportiv[schimbi treptele dupa 3500 de ture si in general in pante sa faci asta ,urci si tu cateva dealuri in forta]
-daca asta nu da rezultate[asta dupa ce ai mers cu mufa trasa 100km ] mergi la un mecanic sa curete EGR,operatiunea aceasta de mers la mecanic poti sa o faci de prima data daca dispui de bani.

kmcoio iti datea in nas pe treptele 1-2 pt ca egr-ul nu mai deschidea cand era cazul ,de la a-3-a in sus o deschide viteza gazelor ce trec prin ea. tu cred ca o ai imbacsita rau de nu mai deschide mereu.
Daca nu o cureti o sa te lase undeva pe drum si atunci nici daca ii tragi mufa nu mai pleaca
Ma pot isela si eu ,dar merita sa incerci

This post has been edited by garc3a2000: 23 Jul 2010, 11:17

--------------------
renault laguna ll 2.2/110KW - es/4197-BVS 2002 privilege
+
sisco
post 24 Jul 2010, 15:53
Post #9

Membru incepator

sal,am avut si eu probleme cu fumul si lipsa de putere.am curatat egr ,am demontat si galeria de admisie si am curatat-o apoi le-am montat la loc.mie mi se aprindea si martorul portocaliu(ala cu rezistenta).deocamdata merge foarte bine,nu mai am nici martorul respectiv aprins.si evit pe cat posibil sa merg subturat cu masina.masina o am de vreo 2 luni,inainte am avut benzinare asa ca e ceva relativ nou pt mine........ blush.gif

--------------------
renault laguna 2 2001-1,9 dci
+
l_ewin
post 24 Jul 2010, 16:00
Post #10

Membru

Poate ar trebui sa i faci un test.

--------------------
Renault Laguna 2002
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th August 2025 - 23:11
Dacia