Suspensie față nestrânsă din fabrică?
![]() ![]() ![]() |
Suspensie față nestrânsă din fabrică?
zer0 |
![]()
|
||
![]() renault 11 sold: renault chamade sold Group: Members Posts: 78 Joined: 2 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane 2.2; 1,5 dci 86 cp
2007/manager/bleu crepuscule
|
|||
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Daca zici ca fiecare surub era strans la fel, atunci nu era problema. Suruburile sunt stranse ori de roboti, ori de muncitori cu cheie dinamometrica sa respecte niste standarde. Trebuie sa fie destul de bine strans sa tina, dar nu destul de tare sa rugineasca acolo sau sa se invarta in gol cand vrei sa il desfaci prima oara.
Asta se intampla la scuturile Meganelor cu PDG la care mai mult ca sigur sunt stranse de muncitori la maxim si multi au patit sa nu mai poata pune la loc scutul dupa ce l-au desfacut. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 23 Jun 2010, 21:33 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
aia cu scutul e de la sudarea naspa a piulitelor
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(zer0 @ 23 Jun 2010, 21:46) ... am găsit locul în care este prinsă în partea superioară de caroserie suspensia față prin intermediul a patru șuruburi pe fiecare parte. Am încercat cu o cheie să strâng aceste șuruburi fiind ferm convins că nu o să reușesc, dar surpriză am reușit să strâng fiecare surub aproximativ o jumătate de tură. Este normal acest lucru? La care suruburi te referi? Eu ma gandeam ca la cele de la flansele amortizoarelor, dar alea au cate 3 suruburi, nu 4. Din fabrica sunt stranse la 21Nm, adica nu prea tare, iar materialul din care sunt facute suruburile si tabla in care se infileteaza (parte din flansa) e cam moale. Acum lasale asa, nu mai umbla la ele si zi mersi ca nu ai stricat filetele. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
zer0 |
![]()
|
![]() renault 11 sold: renault chamade sold Group: Members Posts: 78 Joined: 2 November 07 ![]() |
Le-am strâns cu simt dar parca nu mai troncăne asa pe gropi cum făcea înainte.
|
--------------------
renault
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ia arata-ne o poza cu suruburile respective, te rog.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
zer0 |
![]()
|
Întradevăr sunt doar trei.
This post has been edited by zer0: 24 Jun 2010, 16:17 Attached thumbnail(s) index.jpg ( Size: 33.56k ) Number of downloads: 294 |
--------------------
renault
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Pe vremuri se turna un pic de ulei în capul amortizorului ca să se ungă "flanșa". E OK practica asta și la mașinile mai noi? Eu cred că nu, dar sunt curios.
![]() This post has been edited by VyRuZ: 24 Jun 2010, 17:29 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu e ok deloc. La tipul asta de flansa, daca torni ulei acolo nici nu ajunge la rulment ca nu are cum si iti ataca si partile din cauciuc.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Exact cum bănuiam.
Mulțam pt. răspuns. |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 03:13 |