E FIRESC?, frana sa tina atat de jos!
![]() ![]() ![]() |
E FIRESC?, frana sa tina atat de jos!
send2cristea |
![]() ![]()
|
||
![]() Quite OK Group: Members Posts: 273 Joined: 9 January 10 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2004 Reno Laguna frumusica 130 cp ( cp=cai pegas) :)
RENO rules |
|||
Master01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
Pun si eu o intrebare, pt ca subiectul are legatura. Cand am fost la revizie frana a devenit foarte brusca, aporape dadeai in nas, dupa ceva timp s-a lasat si acum parca franeaza greu. De la ce o fi? Ce s-a schimbat? Trebuie inlocuite placutele de frana?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
black_alienware |
![]()
|
![]() B L K Group: Members Posts: 622 Joined: 15 November 07 From: Moreni ![]() |
Mie imi tine destul de sus, franarea fiind foarte buna. Mi-a tinut jos atunci cand nu imi functiona ABS-ul.
|
--------------------
Renault
Scenic
2001/1.9DCI/102HP
- DB || B L K
|
|
send2cristea |
![]()
|
![]() Quite OK Group: Members Posts: 273 Joined: 9 January 10 From: Ploiesti ![]() |
Cand nu iti functiona ABS-ul iti arata ceva in bord, martor aprins etc?
Ca nici eu nu am certitudinea ca functioneaza, cel putin nu foarte bine. O sa verific mai bine asta. |
--------------------
Renault
Laguna II
RENO rules |
|
black_alienware |
![]()
|
![]() B L K Group: Members Posts: 622 Joined: 15 November 07 From: Moreni ![]() |
Erau aprinsi martorii SERV + ABS cand nu functiona. Dar inante de asta ABS-ul nu imi intra desii nu aveam martori aprinsi pe bord si nici pe tester nu imi arata vreo problema. Asta din cauza unui fir care nu mai facea contact bine. Posibil la tine sa fie de la pompa de frana sau pompa vacuum.
This post has been edited by black_alienware: 24 May 2010, 14:40 |
--------------------
Renault
Scenic
2001/1.9DCI/102HP
- DB || B L K
|
|
send2cristea |
![]()
|
mda pai cu prima ocazie am sa merg la reprezentanta ca pe domeniul asta nu ne jucam.
|
--------------------
Renault
Laguna II
RENO rules |
|
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
placute de frana spate ??? mai ai
poate e dus autoreglaju de la etrieri spate frana de mana cum e ?? sus tare? eu simt abs-ul la orice franare mai violenta ma obsedeaza cred ca intra prea repede pompa de vacum nu cred ca are vre-o legatura cu pozitia pedalei am mai observat o chestie ori am franare de urgenta ori lichidu face pe desteptu ori prind aderenta calc la maxim franeaza apoi parca se accentueaza franarea pedala iar e ciudata ca e blocata dar daca o ridic un pic se ridica usor si scade presiunea de franare sa calca la fel da usor inapoi da franeaza de rupe (ridici putin si calci la loc un fel de dubla pedala) |
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu prea este normal.... la mine frana prinde sus pedala ramane sus si franeaza excelent.... ABS-ul intra foarte greu... chiar numai cand se blocheaza rotile.... daca intra repede inseamna ca anvelopele nu-si prea fac treaba.... chestie patita si de mine cand m-a mancat in freza sa pun no name-uri.... dupa ce am pus anvelope ok... respectiv Continental si acum Yokohama totul a revenit la normal...
send2cristea - du-te la o reprezentanta sa-ti faca o aerisire la frane.... se prea poate ca unitatea de ABS sa aiba putin aer si ala nu poti sa-l scoti prin aerisire clasica ci numai aerisire+comanda cu testerul... este un procedeu specific ... si musai trebuie testet pt. asta.... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
@tuner tu ai anvelopele prea late, d-aia iti intra ABSul foarte repede.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Sincer ... personal nu cred ca latimea influenteaza cat calitatea proasta din care este facuta anvelope.... la franare mai puternica pierde aderenta ... si ABS trebuie sa intre de deblocheze roata.... de curiozitate ...tuner ce anvelope ai? ce marca?
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
pai latimea e 215 sau 205 cam cu astea merg
iar cauciucurile depinde de setu de roti cu care merg hankook, linglong, dunlop dar vreau sa zic ca la firestone de 185 si mai urat facea ![]() |
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
black_alienware |
![]()
|
Si eu tot 215 am si nu mi' se intampla asa ceva --- Cauciucuri Bridgestone Potenza.
|
--------------------
Renault
Scenic
2001/1.9DCI/102HP
- DB || B L K
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
si eu m-am speriat din cauza asta si am fost in garantie sa semnalez problema (la Scenic-ul din semnatura)
cei de la IPSO mi-au spus ca e normal sa se duca pedala incet pana la fund daca o tii apasata continuu O chestiune tot din aceiasi "categorie" cand ati verificat ultima data grosimea discurilor? |
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
send2cristea |
![]()
|
Ieri am mai testat odata franarea cu mai multa atentie si am observat ca ABS-ul intra normal ( la franari excesive cand incep sa patineze rotile de la eventual nisip, praf denivelari) pedala actioneaza din pozitie destul de buna ca inaltime insa trebuie sa apas mult prea tare ca sa franeze eficient. Placutele spate sunt trecute de jumatate insa nu neaparat terminate cred ca mai merg 5000 cel putin. Cei de la reprezentanta cand s-au uitat nu au spus ca sunt duse. Cu aerul din pompa de ABS e o varianta si am sa merg sa intreb cat mai curand. Eu am cauciucuri Michelin si cred ca sunt f f bune ca si marca. Am fost f f impresionat de ele chiar si pe zapada. ABS-ul intra odata pe luna pe zapada, parca avea un timer
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
RENO rules |
|
hflorin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 1 March 10 ![]() |
Salut,
Acum 1luna am schimbat si eu lichidul de frana. Dupa acest schimb am observat un lucru (nu stiu daca era si inainte, oricum nu m-a deranjat suficient cat sa il observ): Urcat podul grand la ora 18:00 - deci coloana ![]() apas frana, masina oreste frumos. in panta stau cu piciorul pe frana - atunci am observat urmatorul lucru: dupa ce masina s-a oprit presiunea in pedala scade dupa 5secunde si pedala se mai duce 1cm. acest lucru l-am observat pt ca nu se mai simte pedala "apasand" in picior. la voi e la fel? poate mi se pare... la testul de frane a fost ok. -------------------- PS: sorry, am vazut ca nu e post pentru Clio, totusi... poate e o chestie generala This post has been edited by hflorin: 17 Jun 2010, 10:05 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji 1.4 8V 2006
|
|
send2cristea |
![]()
|
Ceea ce ti s-a intamplat chiar este ciudat. Ai verificat daca a scazut nivelul la lichidul de frana? Ti-a mai facut de atunci? Pedala este tare la franare? Are eficienta?
|
--------------------
Renault
Laguna II
RENO rules |
|
hflorin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 1 March 10 ![]() |
franeaza bine, problema este ca in panta cand stau cu piciorul pe frana, nu mai simt rezistenta din partea pedalei si se mai duce, daca apas cu forta, cativa milimetri in jos, dar nu e moale, tot tare.
e chiestie de milimetrii nu ajunge niciodata in podea. nivelul lichidului e ok |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji 1.4 8V 2006
|
|
send2cristea |
![]()
|
Nu stiu c sa zic. Si la mine este in continuare cam neeficienta dar am grija cat pot si ma mai bazez si pe AFU care se pare ca merge bine.
Singura chestie este ca amandoi trebuie sa mergem la o verificare la reprezentanta. Cand e vorba de un lucru atat de important eu zic ca reprezentanta scrie p noi. Bafta 18 Jun 2010, 22:16: Auzi ma gandeam ca poate la tine problema este alta. Poate tu nu mai simti rezistenta din partea piciorului. ![]() ![]() This post has been edited by send2cristea: 18 Jun 2010, 21:16 |
--------------------
Renault
Laguna II
RENO rules |
|
Lucky_ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 30 August 10 ![]() |
Salut!...Prima scriere pe forum.
Masina pe care o detin este un Renault Scenic 2001, cumparata de la send2cristea (cumnatul meu). Aseara, oprind la semafor, am franat si am schimbat de pe D pe N. In momentul in care am ridicat piciorul de pe frana, s-a auzit un "fassss", lung cam de 1 secunda. Initial nu mi-am dat seama, apoi am realizat ca este de la frana si dupa orice apasare mai puternica pe pedala, la revenire din nou acelasi zgomot. De dimineata, paranoia deja instalata... am inceput sa simt cum pedala parca este din ce in mai moale...dar nu sunt foarte sigur. Oricum, vorbim de aceeasi masina pe care a avut-o send2cristea si intr-adevar franarea cam pare uneori ineficienta... sambata am programat-o pentru service si revizie completa. As vrea sa stiu daca ar putea avea vreo problema la pompa de frana sau altceva (luchidul de frana este ok).... ca sa stiu la ce cheltuiala sa ma astept ![]() Multumesc! |
--------------------
Renault
Scenic
2001 - Dynamique
- IF 11 SML
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Daca este sparta membrana de la pompa servo-frana pedala se intareste nu se inmoaie.
Uita-te la furtunul de vacuum care intra in pompa(tulumba aia mare) sa fie bine infipt.Eventual misca-l putin pe rotund. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
dodoloi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 26 October 09 ![]() |
Problema lui Lucky este de la tulumba de servofrana , 100% trebuie schimbata. Eu am schimbat la 2 scenicuri .
|
--------------------
Reno
Scenic
2001
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Pentru hflorin
Daca se tine apasat un pic ferm (sau mai mult) pe pedala in timp ce masina este oprita sistemul da drumu la presiune treptat pentru protectia sistemului, masina ramanand infranata in continuare |
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
raducu_cl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 17 October 07 ![]() |
Am si eu o mare problema! Am un Reno Clio 2004, 1,4 benzina 55 kw. Eficienta pedalei de frana este tocmai aproape de pedalierul masinii. Incercari de remediere : reglaj manual la saboti care oricum sunt noi,aerisire completa instalatie (am aerisit de atatea ori incat am inlocuit tot lichidul de frana) toate astea efectuate la reprezentanta. Am demontat pompa de frana pentru verificare , functioneaza impecabil. Placute fata f bune asemeni si discurile. Efectuat test ITP pe banc de frane :Admis. Toata lumea ridica din umeri. Poate fi de vina repartitorul de greutate deoarece eficienta pe bancul de frane a fost mai mare pe spate decat pe fata ?
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- CL-96-RMC
|
|
horyc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 19 May 11 From: Gravesend ![]() |
Poate fi lichidul de frana. Ce tip de lichid ai folosit? Stii ca dupa o perioada e bine sa il schimbi? In plus nu e bine sa il amesteci pe cel vechi cu cel nou.
|
--------------------
Renault
Scenic
1999
- TX 6761 XC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:26 |