Schimbare arc fata Megane
![]() ![]() ![]() |
Schimbare arc fata Megane
Maximilian1986 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 10 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007 2.0 dci
|
|||
fan peugeot |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 21 January 08 ![]() |
salut,
ma indoiesc de faptul ca vei putea sa schimbi singur acel arc. desi nu este mare filozofie, iti trebuie o presa pentru a comprima arcul nou. nu-mi prea pot sa-mi dau seama ce s-a intamplat, dar cred mai degraba ca s-a dus suportul de pe amortizor acolo unde sta arcul compresat. poti sa faci o poza si sa o postezi? |
--------------------
Renault
Megane
Break 2001 1.9 dti
|
|
Maximilian1986 |
![]()
|
Arcul este rupt in 2 bucati...nu cred ca ar fi suportul de vina. O sa incerc sa fac poze zilele astea.
Vazusem ceva topicuri mai vechi pe Dacia forum despre presa pentru arc...cica s-ar gasi in Vitan si nu ar fi o avere.(adica mai mult m-ar costa sa o remorchez pana la service) Trebuie insa sa stiu exact cum procedez si daca intr-adevar am nevoie de aceasta presa si pt Megane ca sa vad ce decizie iau si cum ma pregatesc. |
--------------------
Renault
Laguna
2007 2.0 dci
|
|
fan peugeot |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 21 January 08 ![]() |
ar mai exista o varianta.
dai jos amortizorul si impreuna cu arcul nou, te duci la un service sa-ti refaca ansamblul. asa scapi si de cumparat presa. |
--------------------
Renault
Megane
Break 2001 1.9 dti
|
|
Maximilian1986 |
![]()
|
Este si asta o idee. Poate cineva sa detalieze cum scot arcul de pe masina?
Nu pare f complicat....dar as vrea totusi sa nu merg pe presupunerile mele. |
--------------------
Renault
Laguna
2007 2.0 dci
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Si eu am avut neplacuta surpriza a unui arc rupt in parcare, imediat dupa ce m-am urcat in masina... mai bine asa decat in mers, probabilitatea unui accident este foarte mare.
Pt. demontarea suspensiei trebuie sa scoti 4 suruburi, 2 de la tamponul amortizorului (cu cap de 13) si 2 din capatul opus al amortizorului, la conexiunea cu fuzeta (cu cap de 18 sau 21). Aceeasi operatiune am facut-o si eu la masina anterioara, dureaza 10 min. si nu trebuie sa duci masina pe platforma. Nu recomand schimbarea arcului de unul singur, pe langa multiple scule mai speciale, trebuie si ceva cunostinte si in plus, daca ceva se greseste si sare arcul in nas e bai mare ![]() ![]() |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
Maximilian1986 |
![]()
|
Multumesc de raspuns!
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 2.0 dci
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Atentie... arcurile nu se schimba decat in pereche... nu doar unul singur.... nu te apuca sa desfaci arcul fara sa fie prins in presa ca daca scapa si te loveste te omoara.... du-te la un service ca nu este de joaca cu asa ceva.... la fel la montaj trebuie presa... si repet daca vrei un lucru facut calumea schimba-le in pereche..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am patit acelasi lucru, adica s-a rupt un arc (o bucata din el) si am cautat o gramada sa gasesc arcuri ca cica s-au pus 8-9 tipuri de arcuri, dar dupa mai multe incercari am gasit ce vroiam si le-am pus singur. Iti trebuie presa de arc (se gaseste in targ la vitan -50 ron), un imbus de 5 si cateva chei. Iti ia maxim 1 ora de roata. Masina mea e Megane 1 16 16V-2002
|
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Astazi dimineata si la masina mea s-a rupt arcul din dreapta, din fericire eram la 100m de bloc si am readus-o in parcare incet-incet fiindca la rupere arcul sare de pe talerul amortizorului si freaca de roata. Am demontat ansamblul arc-amortizor si maine sper sa le schimb, pereche bineinteles. Am sa apelez la un atelier mecanic pt. schimbarea propriuzisa.
Pretul arcului este de 180 ron/buc. |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
|
|
arazvan2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 14 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Ce marca este arcul de 180lei? Eu cand am vrut acum un an sa schimb arcurile mi-a spus ca e in jur de 300 lei unul monroe. Asa ca am luat H&R -30mm cu 700 lei
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE
2000 RXE 1.9dTI 1.9dTI 120CP 245Nm Upsolute cip tuning
Audi A4 B5 1.9 TDI quattro |
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Ruperea arcurilor banuiesc totusi ca s-a produs in urma uzurii/griparii rulmentului de la amortizor care l-a fortat la diferitele manevre ale directiei. Arcurile se mai rup si la soc puternic (groapa, bordura, accident). Cand schimbati arcurile nu uitati sa verificati starea acelui rulment, pe care nu e greu sa-l curatati cu putina benzina si apoi sa-l gresati.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
radunre |
![]()
|
Revin cu detalii
![]() Arcul s-a rupt cand ieseam din parcare si am coborat de pe o denivelare. Rulmentul de presiune nu era gripat dar prezenta urme serioase de uzura. Parerea mea e ca ruperea arcului se datoreaza mai multor factori care "se aduna": varsta, uzura rulment, modul de folosinta, starea drumurilor etc. La demontare, mecanicul mi-a spus ca ar fii bine sa schimb si rulmentii de presiune care dupa cum mi-a aratat, sunt identici cu cei de Solenza. La magazinul specializat in piese Dacia i-am cumparat cu 18ron/buc., fabricatie Franceza. Arcurile sunt "CS-Germany", am platit 180ron/buc., nu stiu daca sunt fabricate in DE dar in folosinta nu am simtit sa fie vre-o diferenta fata de cele vechi (prea moi/tari). In ~30 min. am demontat ambele ansambluri ale suspensiei fata si le-am dus la un atelier pt. schimbul de arc, m-au taxat cu 10 ron. pt. ambele ![]() Cu ocazia asta am imortalizat si datele telescopului pt. cand voi avea nevoie sa comand si acele piese ![]() Amortizor_KYB_.JPG ( Size: 210.08k ) Number of downloads: 2474 Arc_elicoidal_fata_CS.JPG ( Size: 192.44k ) Number of downloads: 2566 Rulment_presiune_suspensie_Solenza.JPG ( Size: 175.78k ) Number of downloads: 2456 |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
radunre - rulmentul de presiune este unul singur si se situeaza la cutie... de fapt intre cutie si placa de presiune.... ceea ce ai schimbat tu sunt rulmentii de flansa...
Rulmentii de flansa.... daca nu sunt pt. Solenza diesel... nu o sa faca multi purici pt. motorul tau este mai greu decat cel pe benzina.... si de aici presiunea mai mare la care sunt supusi.... dar cine stie.... si vad ca ai amortizoare Kayaba.... in echiparea originala... Apropo ai schimbat si flansele? eu zic ca era recoamndat... daca tot ai avut totul desfacut... This post has been edited by cj98czh: 10 May 2010, 09:41 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
radunre |
![]()
|
dpdv tehnic sunt rulmenti de presiune
![]() Comparand unul de Solenta si unul demontat de la mine (in bucati) sunt absolut identice, e posibil sa existe diferente in duritatea materialelor folosite dar astea nu pot fii evaluate ochiometric si nici nu cred ca merita. Personal, nu montam o piesa fabricata la rulmentul Brasov (pt. acest pret). In general am avut experiente bune cu piese Dacia de origine si cele care se potrivesc la masina mea le consider identice cu cele care sunt vandute in reteaua Renault (in alt ambalaj) la un suprapret absurd. Teoretic, cel mai sanatos ar fii fost sa schimb toate elementele ansamblului, flansa-rulment-amortizor-arc avand in vedere varsta lor dar ar fii triplat (sau mai mult) suma finala. Am considerat ca daca inca sunt functionale si silentioase (flansa/amortizor) le aman pana prezinta probleme reale sau sunete deranjante. |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
|
|
adryan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 9 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
Ceva s-a rupt si la mine in seara asta...nu stiu daca este arcul sau oala de la amortizor.Revin cu detalii....
|
--------------------
VW
Golf V
2005/1.6 MPI
|
|
adryan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 9 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
Am reusit sa o demontez.Este doar arcul rupt..mai exact este o jumatate de spira rupta din partea de jos...
|
--------------------
VW
Golf V
2005/1.6 MPI
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Ce naiba ?
Asta e ca aia cu pasarile cazute aiurea... NU este identic dar iti poti face o idee... http://www.forum-auto.com/pole-technique/s...sujet405765.htm This post has been edited by jas2: 10 Jan 2011, 20:23 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
adryan |
![]()
|
da...
|
--------------------
VW
Golf V
2005/1.6 MPI
|
|
ligrivis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Am gasit si eu un arc rupt pe partea stanga asa ca a trebuit sa schimb ambele arcuri in plus pe aceeasi parte rulmentul de la flansa era facut praf. Preturi arcuri Monroe 250 ron bucata rulment 60 ron manopera 100 ron , total 720. Nu cred ca a durat mai mult de o ora demontarea si montarea.
|
--------------------
Megane 3 Duster 3
1.6 DCI
2012 2024
|
|
adryan |
![]()
|
Rulment sarcina amortizor se potriveste de Dacia Solenza.Sunt identici si originali costa 25 ron bucata...am schimbat eu
![]() |
--------------------
VW
Golf V
2005/1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 15:51 |