Cureaua de la alternator - montare, cum pun cureaua la alternator?
![]() ![]() ![]() |
Cureaua de la alternator - montare, cum pun cureaua la alternator?
elko_viena |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 25 February 10 From: palma de mallorca ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna autentique
2001
|
|||
maryusuku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 904 Joined: 24 January 09 ![]() |
hm
ia studiaza sa vezi de ce s-a rupt vezi cum se prezinta rulmentul poti invarti fulia? |
--------------------
renault
19
1989/phase1/1721 txe
- BT 04 CVR
|
|
catalin_cata |
![]()
|
![]() catalin Group: Members Posts: 175 Joined: 20 February 09 From: botosani ![]() |
mai mult ca sigur sa blocat vreun rulment la alternator.
|
--------------------
renault
19 chamade
1995 s renault 19 chamade 1.8s
|
|
dj_bonssay |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 5 October 07 ![]() |
Alternatorul are o piulita in lateral, se desface cu o cheie de 13, apoi un ghidat cu un cap de surub de 6 care sta cu capul spre tine si detensioneaza cureaua. Se da la minim. Eu desfac si rola de ghidaj, cred cu o cheie de 17. In primul rand cauta cauza si apoi cum remediezi. Trage de rolele de la alternator si AC. E posibil sa fie un rulment spart la alternator sau la AC (daca ai asa ceva), la fel cum e posibil sa fie pompa de apa blocata (desi e un caz foarte rar). Se remonteaza exact in ordinea inversa demontarii. Cand strangi surubul acela de 6 vezi sa tensionezi bine cureaua dar nu exagerat, lasa-i o toleranta asa incat cand apesi pe ea sa faca o bucla de 2 cm.Bafta!
|
--------------------
Renault
19
1993, Hatchback
|
|
elko_viena |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 25 February 10 From: palma de mallorca ![]() |
Iti multumesc mult o sa iti urmez instructiunile,la mine cred ca problema era pompa de apa pt ca i-am curata circuitul de racire si nu am apucat sa bag antigel avand solutie pt curatat circuitul.Si am zis sa las asa o zi sa patrunda solutia peste tot si sa bag antigel dupa dar noaptea a fost putin frig si dimineata furtunele erau foarte foarte putin inghetate si probabil pompa de apa era problema pt ca fulia se invarte.
|
--------------------
renault
laguna autentique
2001
|
|
dj_bonssay |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 5 October 07 ![]() |
Nu cred ca e ok sa lasi solutia atata timp in motor. Avand in vedere ca e o solutie acida (descompune "piatra") deci "descompune" si orice inseamna plastic, garnitura de cauciuc de etanseizare etc. si asta cu cat o lasi mai mult in contact.. Daca ar fi problema cu pompa de apa eu zic ca s-ar vedea curs pe langa ea. Uita-te intai pentru ca e ceva de treaba sa o dai jos...
|
--------------------
Renault
19
1993, Hatchback
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 20:51 |