Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Noxe ITP, Catalizator defect?

iglu
post 6 Mar 2010, 19:24
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Apelez la ajutorul forumului pentru problema noxelor la ITP. Buletinul de analize arată cam asa:

CO 8,38 7,49 %
CO2 10,1 10,7 %
CO corr. 8,38 7,49 % vol
HC 365 359 ppm
O2 0,2 0,2 % vol
NOx --- --- ppm
Lambda 0,78 0,8
RPM 780 2300
Temp ulei 69 69

Am fost respins la ITP pe motiv de noxe. Cred că primul parametru, CO e în afara graficului. Întrebarea ar fi din ce cauză, posibil să fie catalizatorul?

--------------------
Renault Laguna II 2003 / 1.8 16V
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iglu
post 9 Mar 2010, 22:45
Post #2

Membru autentic

Am fost cu mașina la reprezentanță să remediez problemele semnalate la ITP. Stupoare maximă: toți parametrii sunt în limitele prevăzute de producător și sunt mult departe de cele din buletinul de analiză de la stația ITP. Sunt curios cum vor justifica cei de la ITP când mă voi duce la revenire...

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

--------------------
+
VRS_80
post 9 Mar 2010, 23:16
Post #3

In the air tonight

From: Bucuresti

Chiar am fost mirat ca nu ti-au iesit noxele la 1.8 benzina si nu stiam ce sa spun.La diesel mai sunt probleme cu noxele dar am zis ca poate e dus motorul.Eu zic sa schimbi statia Itp ca astia mai practica chestii din astea si te fac sa vii de mai multe ori.Poate te pun sa mai platesti si taxa dinnou ca sa le maresti profitul. mad.gif

--------------------
Renault Laguna II 2001/1.9dci 120cp Dynamique
SQ ADDICTED-Alpine 9835r,Helix P400 Precision,DLS A6,JL 13w6,Mac audio cfx 2.13,Conectica Stinger si Rockford Fosgate,Insonorizare Second Skin.
+
iglu
post 9 Mar 2010, 23:40
Post #4

Membru autentic

Da, nu știu ce să spun. Să văd când ajung la revenire și vă țin la curent. Acum nu mai schimb stația că plătesc doar revenirea, pe când la altă stație ITP o iau de la capăt, alți bani, altă distracție...

--------------------
+
przamfiri
post 9 Mar 2010, 23:55
Post #5

Membru in crestere :}

From: Moreni

pai tu trebuia sa dai dreptul intai....nu asa ies noxele bine biggrin.gif

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
VRS_80
post 10 Mar 2010, 00:02
Post #6

In the air tonight

Chiar ...i-ai uns inainte? Oricum, daca ti-au facut noxele pe bune nu prea mai aveau cum sa le modifice.

--------------------
SQ ADDICTED-Alpine 9835r,Helix P400 Precision,DLS A6,JL 13w6,Mac audio cfx 2.13,Conectica Stinger si Rockford Fosgate,Insonorizare Second Skin.
+
victor cristian
post 10 Mar 2010, 11:34
Post #7

Membru autentic

am patit-o si eu cu un renault21 care a fost super intretinut si stiam ca nu are niciun defect.daca nu au gasit nimic nasol,au incercat sa ma faca sa cred ca are noxe.dracu stia in ce parametrii trebuie sa se inscrie?noroc ca am fost destept si am adus in discutie ca am pe cineva la rar(vrajeala) si poate veni sa vada despre ce e vorba ca sa nu mai merg in alt service ptr.constatari, reparatii.baietii s-au sucit imediat si la a doua verificare la interval de cateva minute,masina isi revenise miraculos,valorile iesind chiar mai mici decat ar fi trebuit.am aflat apoi mdin alte service-uri ca fac ei magarii cu carpa bagata pe langa sonda ca sa influenteze evacuarea.de seriosi ce erau astia,rar-ul le-a desfiintat baraca

--------------------
renault LagunaII 1.8,16v 2003limousine
+
iglu
post 11 Mar 2010, 21:39
Post #8

Membru autentic

De uns nu ung nimic pentru că nu îmi stă în obicei!!! Urăsc acest obicei balcanic. Păcat că nu încercăm să renunțăm definitiv la el prin efortul fiecăruia dintre noi. Deocamdată nu am fost la revenire.

--------------------
+
VRS_80
post 11 Mar 2010, 23:55
Post #9

In the air tonight

Mda, foarte frumoasa mentalitatea ta si e de apreciat dar nu prea merge in Romanica asta.Vezi tu,nu e vinovat prea mult cel care cere ci cel care o da, nu? asta inteleg de la tine dar cand te lovesti de astfel de probleme te adaptezi ca nu prea avem timp de astfel de batai de cap cu astfel de oameni.Nu esti singurul care s-a lovit de asa ceva.Si eu am fost la itp de curand si stiam ca am masina intretinuta si bine pusa la punct tehnic si nu am dat nimic.Au iesit bine noxe,frane,etc. si s-au legat de faptul ca am pneuri 225/45/17 cu toate ca sunt standard pe jantele originale renault, m-au trimis la reomologare , chiar daca inainte am facut itp si omol/identif chiar la rar si aia n-au zis nimic pt. ca le apare in calculator si dimensiunile astea, ca fiind standard.Asa ca am preferat sa schimb statia itp, sa ii ung dinainte sa fiu sigur ca nu se leaga de nimicuri din astea si sa merg la sigur ca sa scap de batai de cap.

--------------------
+
b_gabi
post 12 Mar 2010, 19:38
Post #10

Membru autentic

La un moment dat si eu m-am confruntat cu o astfel de problema la motorizarea din semnatura in momentul in care a trebuit sa fac omologarea pt GPL. A facut nea zapada ala de la statie vreo 10 buletine de masuratori cand pe benzina, cand pe GPL doar doar o iesi ceva...si culmea desi masina e din 2001 valorile erau sub limita minima. In plus mai aveam si buletinul de la atelierul unde a fost montata instalatia care imi confirma faptul ca nu erau probleme cu noxele....Deci....

--------------------
renault laguna 2 - AG 70 BUB 2001 Privilege 1,8 I 16V
+
iglu
post 14 Mar 2010, 00:00
Post #11

Membru autentic

Mă întreb cum oare își permit să dea astfel de buletine de analiză a noxelor? Chiar, pentru stațiile ITP nu există nici un organism unde să le faci un pustiu de bine și să-i reclami în cazuri din astea?

--------------------
+
victor cristian
post 14 Mar 2010, 10:39
Post #12

Membru autentic

ba da,ii reclami la RAR.daca esti sigur ca masina este perfecta din punct de vedere al inspectiei,dai telefon la nr. afisat obligatoriu in statia itp si va veni un inspector RAR in aprox. o ora.daca a vrut sa faca magarii cu tine ,o va incurca rau,si chiar inchiderea statiei.

--------------------
renault LagunaII 1.8,16v 2003limousine
+
iglu
post 20 Mar 2010, 16:08
Post #13

Membru autentic

Au ieșit și noxele la revenirea ITP. E tehnica lor pentru a te mai taxa încă o dată. Astfel de stații ITP ar merita închise.

--------------------
+
ovidy
post 20 Mar 2010, 23:46
Post #14

Membru autentic

De ce nu faci si tu pe "baiatul bun" si nu faci o reclamatie la RAR?? Eu in locul tau le spuneam ca am segmentat motorul, sa vezi ce zic. Eu sunt curios ce explicatie au ... odata ies noxele rau, odata bine dry.gif .

--------------------
Renault Laguna II - GJ-16-MSW 2001 1.8 16V + GPL
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 19:40
Dacia