Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema circulatie - accident, cine e vinovat?

Diac
post 1 Mar 2010, 00:20
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti.

Tatal meu a fost implicat intr-un accident si am oarecare dubii in privinta vinovatiei. Atasez schema acestuia cu numele strazilor cu tot, ca poate cineva stie zona. Este in Bucuresti, in cartierul Aparatorii Patriei.
Tatal meu conducea vehicolul A. Intrebare : acesta mergea pe un drum cu prioritate sau nu ? adica strada Soldanului da prioritate lui Eremia Popesecu din ambele sensuri, ori ba?
Ca informatie suplimentara Ion iriceanu e un bulevard mare cu 2 benzi pe sens. Restul sunt strazi normale cu circulatie in ambele sensuri.
Exista un singur semn de cedeaza in locul ala exact in acea pozitie. Pareri, solutii, idei?achema_accident.jpg ( Size: 34.63k ) Number of downloads: 578

P.S. S-a ales varianta de constat amiabil, iar tatal meu isi va recunoaste vina. Inca nu au ajuns la asigurari, oricum ambele masini au si casco si rca la aceeasi companie.

This post has been edited by Diac: 1 Mar 2010, 00:25

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b64chr
post 1 Mar 2010, 00:38
Post #2

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Vehiculul A este vinovat pentru neacordare de prioritate (de dreapta). Asta daca schema facuta de tine este corecta. Nu stiu cum e la constatul amiabil, dar daca ar fi mers la politie, soferul masinii A ramanea fara carnet.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
Tamango
post 1 Mar 2010, 07:46
Post #3

Biciclist

From: Bucuresti

Nu are treaba semnul ala de cedeaza ... vinovat e soferul A, nu a dat prioritate de dreapta.

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
Diac
post 1 Mar 2010, 08:11
Post #4

Membru autentic

e o situatie destul de ciudata. in sensul ca acolo toata lumea crede ca Soldanului nu are prioritate in nici un sens, fiind o strada laterala relativ mica. vehicolul A mergea foarte incet, iar vehicolul B a venit de pe bulevard si a facut dreapta cu o viteza mai mare. Pana la urma nici unul dintre soferi nu l-a vazut pe celalalt. sad.gif

--------------------
Alexandru.
+
b76bgaarh
post 1 Mar 2010, 10:52
Post #5

Membru autentic

nu a dat prioritate de dreapta...

este un lucru comun in bucuresti... nimeni...dar nimeni nu acoorda prioritate de dreapta pe motiv ca ei merge drept.....

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
aleksanders
post 1 Mar 2010, 11:07
Post #6

.

From: ...

- priviti si voi intersectia- asta daca e intersectia care a desenato
- e vinovat tatal tau

This post has been edited by aleksanders: 1 Mar 2010, 11:08

Attached thumbnail(s)
1.jpg ( Size: 901.07k ) Number of downloads: 697

--------------------
. . . - .
....
+
Filip
post 1 Mar 2010, 14:45
Post #7

Forumist

Daca avea semn de prioritate, intr-adevar nu era vinovat... dar fara nici un semn, se aplica regula prioritatii de dreapta. sad.gif Imi pare rau pentru accident.

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
CGDBZ
post 1 Mar 2010, 15:04
Post #8

Membru autentic

From: BZ

Poate lipseste indicatorul de cedeaza trecerea , nu are cum ca acea straduta sa fie cu prioritate , prioritatea se pune pe strazile mai circulate , oricum in lipsa unui indicator chiar daca el ar fi existat inainte cel ce nu a acordat prioritate de dreapta e vinovat. Un caz asemanator s-a intamplat la mine in cartier , a disparut un indicator de Stop , cei din zona stiau ca acolo a fost Stop si cedau trecerea , pana intr-o zi cand cineva care nu cunostea zona si nu a dat prioritate dar a fost lovit din stanga si a avut castig de cauza caci in lipsa unui indicator ( chiar daca el era candva acolo) avea priorotate de dreapta .Dupa acel accident a fost pus din nou indicatorul de Stop.

--------------------
- - -
+
Diac
post 1 Mar 2010, 15:56
Post #9

Membru autentic

Aia e intersectia. Cred ca s-au furat semnele pentru fier vechi, nu stiu, zic si eu probabil o prostie.

Whatever, s-a facut constatul amiabil, ambele masini sunt asigurate RCA si CASCO la Grupama asa ca din punctul lor de vedere ei platesc aceiasi bani.

Avand in vedere ca in ultimile doua saptamani mai multe rude sau prieteni au facut accidente, inclusiv eu, mai nou incetinesc in intersectii chit ca am prioritate.

This post has been edited by Diac: 1 Mar 2010, 15:56

--------------------
Alexandru.
+
Ov
post 1 Mar 2010, 18:04
Post #10

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

QUOTE(regulament)
Art. 167. - Nu are prioritate de trecere:

a) vehiculul care intra pe un drum public venind de pe un drum lateral, de categorie inferioara;

daca puteti voi sa-mi ziceti ce inseamna categorie de drum inferioara tongue.gif, atunci pot sa va zic ca exista o astfel de prioritate, prin urmare, daca NU exista semne, prioritate dau cei de pe categoria de drum inferioara.

oricum, foarte buna ultima remarca a initiatorului
incetinesc in intersectii chit ca am prioritate.

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Tamango
post 1 Mar 2010, 18:16
Post #11

Biciclist

Ov, aia se refera la drumuri comunale fata de judetene, la judetene fata de nationale si etc.

--------------------
+
theodor2004
post 2 Mar 2010, 10:04
Post #12

Membru autentic

QUOTE(Filip @ 1 Mar 2010, 14:45)
Daca avea semn de prioritate, intr-adevar nu era vinovat... dar fara nici un semn, se aplica regula prioritatii de dreapta.  sad.gif  Imi pare rau pentru accident.
*

Asa este. De aceiasi parere.
Poate ca a existat odata un indicator acolo, dar daca el nu exista in prezent (furat, dus la reparat, etc, etc), cele 2 strazi sunt considerate de rang egal, si vehiculul A trebuia sa acorde prioritate de dreapta.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.4 litri 2003, 8 valve
+
Marian66
post 2 Mar 2010, 12:07
Post #13

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

cand am vazut titlul "problema circulatie", am crezut ca e vorba de artrita sau varice... gasiti unii niste titluri numai bune de Bula.
tatal tau conducea VEHICOLUL A si a facut CONSTATARE amiabila, sau CONSTATAT, poftim, dar constat nu exista nicaieri. o sa zici ca sunt rau si ma iau de tine aiurea, dar daca scrisul e o problema pt tine, nu vad cum ar putea condusul
e un caz nasol, probabil s-a omis sau a disparut semnul, putea sa i se intample oricui, nu au cum sa aibe prioritate strazi scurte care fac legatura intre alte strazi. bine ca s-a orientat tatal tau sa se duca direct la asigurari, tu cred ca te duceai cu gura mare la Politie sa zici ca e prioritate de drum principal, ca probabil ca la asta iti era gandul cand ne-ai zis ca e strada cu 2 benzi.

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
murfi
post 2 Mar 2010, 12:45
Post #14

Membru autentic

De cand se schimba prioritatea prin furtul indicatorului???

--------------------
+
Tamango
post 2 Mar 2010, 13:01
Post #15

Biciclist

Corect, asta nu e prevazuta in Codul Rutier ... totusi, de ce mai exista indicatoare pe strazi ? Nu e nevoie de ele, prioritatea se stie ... Sper sa nu ne intalnim totusi in trafic, intr-o zona cu indicatoare furate ...

--------------------
+
Diac
post 2 Mar 2010, 13:16
Post #16

Membru autentic

@marian smile.gif daca eram pe un forum medical probabil ca problema circulatie s-ar fi tradus prin artrita sau varice, insa fiind un forum Dacia, la sectiunea legislatie cred ca exprimarea mea e corecta.
In legatura cu (,) cuvantul "constat", l-am intalnit de mai multe ori. Sigur poate ca nu este in Dex insa sa zicem ca mi-am permis un frantuzism. In limba franceza se numeste "constat amiable" si mi s-a parut mai scurt decat constatare amiabila.
Multumit? smile.gif

Iar stilul meu de condus, desi nu cred ca exista asa ceva, nu are legatura cu felul in care ma exprim.

Si in al treilea rand, de cand conduc am fost implicat in multe accidente si niciodata nu am ridicat tonul la cel sau la cea care m-a lovit, pentru ca si eu poate ca as fi putut face exact aceeasi greseala. Nu suntem supermeni la volan smile.gif

This post has been edited by Diac: 2 Mar 2010, 13:20

--------------------
Alexandru.
+
klaus
post 2 Mar 2010, 14:48
Post #17

步步

In opinia mea treaba este clarificata.
Dreept urmare, pentru evitarea de contre suplimentare, inchid.
Daca cineva are ceva de completat ON TOPIC, il rog sa dea un report in acest sens.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 17:35
Dacia