Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

probleme geamuri electrice spate, megane 2

skorpio_bog
post 14 Feb 2010, 16:47
Post #1

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

Group: Members
From: UK/RO

salutare. Am patit o belea mare acum. am incercat sa schimb din nou ledurile de la butoanele de geamuri de pe usi din albastru in alta culoare. La cel din fata pasager a mers perfect, la joystickul pt oglinzi a mers insa la cele din spate le-am schimbat, le-am montat si am pus contactul sa vad cum se aprind. se aprind ambele, insa la usa dreapta spate initial nu mi se mai ridica geamul, doar coboara desi butonul tacane cand apas pe el in ambele sensuri normal, deci nu e gripat sau mai stiu eu ce, iar de ridicat se ridica doar din comanda de pe usa sofer. La cel din dreapta nu merge deloc, nici coborat nici ridicat, in schimb ledul din el se aprinde si nici din comanda de la sofer nu merge ridicat sau lasat. am zis ca o fi butonul, ok, l-am scos si l-am pus pe usa din dreapta (care mergea doar lasat in jos) MARE PROSTIE AM FACUT. acum nu mai merge nici cel din dreapta lasat nici de pe usa si nici din comanda de la sofer. ambele geamuri sunt moarte desi ledurile din butoanele de pe spate functioneaza si lumineaza.

Care poate fi cauza ca sunt disperat? s-au ars motorasele la macaralele de pe spate? are sigurante pe undeva? am verificat toate sigurantele de sub volan si nu e nici una arsa. sad.gif ajutati-ma cu un sfat ceva daca ati patit asa ceva.

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
19vik
post 14 Feb 2010, 17:26
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Sigurantele sunt alea de sub volan, una pentru sofer, una pentru pasager si una pentru geamuri spate,dar nu e de acolo... daca ai umblat la botoane de la ele e. Desfa-le din nou si uitate cu atentie ce minune ai facut pe acolo.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
megane_brotac
post 14 Feb 2010, 17:27
Post #3

Membru autentic

schimba ledurile ca de acolo este hiba radmasa.gif cool.gif icon_mrgreen.gif

--------------------
renault megane 2007 / 2.2
nu te pune cu prostu ca are mintea odihnita .
+
skorpio_bog
post 14 Feb 2010, 17:29
Post #4

le-am desfacut din nou si cred ca au atins cei 2 craci care alimenteaza ledul de grupurile de 2 rezistente de la buton dintr-o parte si din alta, desi nu se vede nimic ars sau negru. Ideea e ca geamurile nu imi mai merg acum nici de la comanda de la sofer de pe usi, desi am scos butoanele de pe usile din spate, am lasat doar mufele goale. am verificat sigurantele alea de sub volan, toate 3 sunt ok. ce sa ii mai fac? sper sa nu se fi ars motorasele de la macarale sad.gif in compartimentul motor nu e vreo siguranta pt geamuri?

This post has been edited by skorpio_bog: 14 Feb 2010, 17:32

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
19vik
post 14 Feb 2010, 17:35
Post #5

Membru

From: Bucuresti

Butoanele sunt interconectate cu alea de la sofer, s-a mai scris de 10 ori pe forum, daca unul e defect nici perechea nu functioneaza corect, daca il scoti, celalalt nici atat nu mai merge.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
skorpio_bog
post 14 Feb 2010, 17:45
Post #6

gata mi-a venit inima la loc. vik esti tare biggrin.gif ai avut dreptate. trebuie sa iti dau multe beri la cat m-ai ajutat cu masina asta si cu lampile din usi si cu multe biggrin.gif am dezlipit ledurile de la ambele butoane si am fost jos sa le probez asa demontate. si merg ambele geamuri:D deci problema era de la leduri ca le lipisem aiurea. o sa le lipesc acum la loc si o sa izolez bine cracii aia 2 cu niste varnis ca sa nu mai atinga.

Mersi mult vik inca odata.

Se poate inchide

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
dan22y
post 14 Feb 2010, 17:52
Post #7

Membru autentic

From: B

Bine ca s-a rezolvat. Mare grija la montarea la loc a butoanelor, ca am vazut ca ansamblul unui buton se poate pune si invers, cei care au desfacut stie la ce ma refer.

Insa, duminica, nu prea e de lucru la asa ceva, michidutza e prezent. tongue.gif

--------------------
R M - B 8
+
qwertyuiop
post 14 Feb 2010, 18:36
Post #8

Membru autentic

From: Buc

radmasa.gif dar de ce sa schimbi niste cenzuraturi de leduri ? sa fie mai "tuning" ? radmasa.gif

--------------------
- - -
+
skorpio_bog
post 14 Feb 2010, 21:09
Post #9

am desfacut butoanele alea de multe ori. nu ai cum sa le pui gresit. au niste ghidaje care nu permit montarea decat intr-o singura pozitie. greseala a fost a mea ca le-am montat repede si nu mi-am dat seama ca piciorusele alea vor atinge rezistentele mici de la butoane. le-am refacut acum si le-am montat pe masina si merg perfect.

Duminica nu o fi de lucru, dar azi am avut timp, ca in cursul saptamanii nu prea am. Le-am schimbat pt ca ma plictisisem de albastrul de dinainte. si nu ca sa fie mai " tuning " pentru ca nu sunt adeptul la asa ceva. le-am schimbat pt mine, ca asa am vrut si ca asa ma simt eu bine, cu albastrul nu ma mai simteam bine si asta e tot ce conteaza. smile.gif

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 06:18
Dacia