discuri de frana ruginite, mi-au ruginit dicurile de frana pe spate
![]() ![]() ![]() |
discuri de frana ruginite, mi-au ruginit dicurile de frana pe spate
oanavas |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|||
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
daca e un strat subtire de rugina,niciun stres!
da le cu putina vasilina si se rezolva! glumeam,sa nu faci asa ceva! This post has been edited by gotty: 4 Feb 2010, 21:15 |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nicio problema, se va curata la prima frana.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
E normal ca discurile de frina sa rugineasca dupa o perioada de neutilizare a masinii, ca nu sunt facute din otel inoxidabil.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Hehe...de curiozitate,du-te intr-un parc auto de masini"deocheate-fite" sa vezi acolo ce rugina au pe discuri
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
Multumesc goty de sfat dar asa ceva nu as face nici celui mai mare dusman al meu
4 Feb 2010, 22:21: au o pelicula de rugina, da.Ma gandeam ca poate or fi tratate termic diferit fata de cele de pe fata This post has been edited by oanavas: 4 Feb 2010, 21:21 |
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
unele ruginesc mai putin..altele mai mult.....in functie de cum este tratat metalul...in orice caz...este ceva normal..nu are rost sa te agiti..daca mergeai cu masina nu mai vedeai nimic..
|
--------------------
------
------
------
|
|
Djibrille |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 9 January 10 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane II.1 1.5 dci 60KW/82CP
2005
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Asta imi aduce aminte de copilarie cand am vrut sa fac jentile de la bicicleta sa luceasca si le-am dat cu vaselina. Ce distractie a fost pe mine la prima frana....
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
sau la pitesti, dupa preferinte
![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Discurile de frana ruginesc extrem de repede in medii umede, ploaie/mazga/balti/dupa spalare fiindca la fiecare frana se incalzesc semnificativ/f. tare asta accelerand procesul de oxidare. La stationare, rugina este vizibil chiar si dupa jumatate de ora, daca trece noaptea in parcare, dimineata vor hurui la primele frane pana se curata.
|
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
florin_trocan |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 57 Joined: 27 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu da cu vaselina pe discuri,parerea mea...
![]() |
--------------------
renault
megane II 2
2006 privilege dCI 100hp
- b xx xxx
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Discurile de frana sunt de regula din fonta, iar fonta rugineste in mediu umed, singurul tratament termic inainte de finisare este de detensionare, nu are legatura cu ruginirea. Pe suprafetele de frecare, rugina se indeparteaza in timpul franarii, nu are timp sa se acumuleze... sa te uiti la fantele de ventilare sa vezi acolo rugina... De ce ti-au ruginit doar alea de pe spate dupa 2 saptamani de stat: dupa spalare ai parcat, presupun ca ai si franat... masina neancarcata franeaza doar pe fata, mai ales la franari usoare, alea de pe fata s-au incalzit si s-au uscat mai repede.
Un topic minunat ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
renault
captur
0,9 tce 90 cp
- B-21- .... Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
ok.nu zic nu.....dar de ce unele ruginesc mai putin si altele mai mult....cele din fabrica se faceau rosii de rugina instant,,,iar ce am acum...adica brembo..(nu cred ca sunt cine stie ce...dar sunt mai bune decat cele stock) ruginesc mult mai greu..apare rugina mult mai greu si nu asa in exces....este clar o diferenta..oricum..pt mine este normala treaba asta...si chiar nu ma intereseaza...rareori apare rugina la mine..avand in vedere ca merg cu masina aproape in fiecare zi din an..
This post has been edited by M i h a i: 6 Feb 2010, 22:15 |
--------------------
------
------
------
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Trebuie sa schimb discurile frana spate si ferodourile la un Renault Megane II din 2004.
Am facut o estimare a pieselor si baietii de la magazin mi-au propus un pret rezonabil(cu discount) cam 145-160/buc. disc spate Bosh. Dar m-au intrebat daca discurile au senzori abs sau nu ca sa stie. Eu nu am stiut ce sa le zic. Cum aflu daca au sau nu senzori discurile vechi, ventilatie s. a.? Si daca cer cumva astfel de discuri, iar eu la cele de pe masina nu am, este vreo problema? Vreau sa stiu si eu. |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
mie mi s-a intamplat sa o tin vreo 3 zile nemiscata, intr-o perioada in care a plouat rau si a fost si furtuna....rezultatul
in dimineata cand m-am urcat in ea si am pus prima frana serioasa am zis ca se dezmembreaza masina, senzatia era ca de discuri ovalizate, tremura volanul foarte rau,masina se zgaltaia de parca ar fi fost dezechilibrate rotile, foarte nasoala senzatia, i-a trecut cam dupa vreo jumatate de ora de mers, pana s-au curatat discurile de rugina |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
geoman |
![]()
|
![]() George Group: Members Posts: 399 Joined: 28 October 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(cosmin_69 @ 4 Mar 2010, 22:41) Trebuie sa schimb discurile frana spate si ferodourile la un Renault Megane II din 2004. Am facut o estimare a pieselor si baietii de la magazin mi-au propus un pret rezonabil(cu discount) cam 145-160/buc. disc spate Bosh. Dar m-au intrebat daca discurile au senzori abs sau nu ca sa stie. Eu nu am stiut ce sa le zic. Cum aflu daca au sau nu senzori discurile vechi, ventilatie s. a.? Si daca cer cumva astfel de discuri, iar eu la cele de pe masina nu am, este vreo problema? Vreau sa stiu si eu. Discurile pe spate sunt neventilate. Au senzor abs. Daca pot sa-ti recupereze inelele magnetice de pe vechile discuri si sa le monteze pe cele noi poti sa comanzi discuri fara inel. Recomandabil ar fi sa-ti iei discuri noi cu tot cu inel magnetic pentru abs ca nu stii in ce stare sunt inelele de pe discurile vechi chiar daca poti sa le desprinzi fara sa le deteriorezi si sa le montezi la cele noi. Dupa operatie spune-ne si noua cum ai procedat. |
--------------------
renault
megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP
2004, 2006
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Pt. geoman
Multumesc frumos geoman. Esti sigur ca discurile pe spate sunt neventilate ? Si multumesc pt. informatia referitor la senzori si la inelul pt. discuri. Prefer sa le iau cu totul. De abia saptamana viitoare ajung sa fac comanda. Am sa va spun cu siguranta. |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
R19/16v |
![]()
|
Discurile spate nu sunt ventilate.
|
--------------------
DS
5H
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Dat fiind ca plec in concediu, m-am dus la Cobalcescu sa fac o verificare a masinii. Pe ansamblu ok, cu atentionare pentru discurile de pe spate care sunt la cota minima, recomandarea lor fiind ca in perioada urmatoare sa ma pregatesc "de schimbare". Acum, uitandu-ma pe autokarma, am vazut 2 tipuri de discuri: cu rulment si fara rulment. Pot fi 2 tipuri diferite de discuri functie de modelul masinii, sau schimbarea rulmentului e ceva optional?
Merci. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
De obicei cand se schimba discurile de frana fata/spate,se schimba si rulmentii(asa este indicat).
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Schimbarea rulmentilor nu e obligatorie, dar... depresarea si mutarea lor pe discurile noi costa vre-o 40 de lei la service de cartier... asta daca te duci direct cu discurile demontate in brate.
Costa ceva, dar avand in vedere vechimea masinii tale... eu as lua discurile cu tot cu rulment. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Am inteles.
Deci ideea e ca sunt aceleasi discuri, cu rulmentul ca si optiune. Mi-era sa nu ma trezesc ca iau cine stie ce varianta si nu se potriveste. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:18 |