Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Salut!, Inlocuire motor v6!!!

Rila89
post 11 Dec 2009, 12:26
Post #1

Rila89

Group: Members
From: Brasov

[/FONT][/B][/I] Salut tuturor! Intentionez sa inlocuiesc un v6 injectie cu un motor de 2000 cc carburatie! intrebarea ce ma framanta este! Este posibil asa ceva? Se potriveste pe cutie? Ma gandeam ca nu s-ar potrivi la prindere,sau la rapoarte, iar daca trebuie schimbata si cutia, atunci ar trebui sa schimba si planetarele? Daca este cineva care a facut aceasta operatiune, sau daca este cineva care stie 100% ce s-ar potrivi si ce nu, va rog sa-mi dati de stire! Multumesc mult!

--------------------
Renault 25 1985 v6 injectie - BV 07 VIW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
s3rg3ntu
post 11 Dec 2009, 13:19
Post #2

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

salut cat despre cutie nu stiu sigur daca potriveste. planetarele mai mult ca sigur potrivesc ti-as recomanda sa pui un 2.2 injectie nu unul pe carburator ca o sa ai probleme cu el. Bafta

--------------------
Renault 21 2L Turbo Quadra
+
R25_GTS
post 11 Dec 2009, 14:14
Post #3

Membru autentic

Salut

Nu se potriveste priza (carcasa ambreajului). Trebuie una de pe o cutie mare (UN1) montata pe 2.2 GTX pana in 88. Nici asa nu este prea bine, cutia de pe V6 are rapoartele mai lungi, mai ales a 4 -a si a 5-a si motorul de 2000 n-o sa prea aiba forta sa traga. In concluzie, ori pui o cutie UN1 de 2,2 ori una normala NG3 de GTS, GTX (dupa 88) sau , TX, TXi, etc. Daca pui cutie NG3 atunci nu se potrivesc planetarele, la partea dinspre cutie, cele de V6 au mai multe caneluri. In principiu cam asta ar fi. Chiar daca are carburator daca e bine reglat merge perfect, n-ai treaba cu el.

Numai bine

--------------------
Old Romb Fan
+
enache sorin
post 11 Dec 2009, 17:56
Post #4

Membru autentic

ptr Ryla89 am schimbat in vara pe oBACARA 6V si am pus 2000cmc carburatie.motorul vine pe suporti dar de la motor in spate nu mai se potriveste nimic. cutie planetare suporti tampoae tijele la schimbator 'ETC ti am spus sa dai un BIP si te sun eu 0745324797 astept

--------------------
renault 25 baccara 1991
+
tutu
post 28 Dec 2009, 21:31
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Pt. enache sorin : In cele din urma cum s-a finalizat "transplantul de motor" ? Masina este in functiune acum cu motorul de 2000 cmc sau i-ai pus motor original ?

--------------------
Renault 25 GTX Dacia Break 1987 - B-08-BYP
+
enache sorin
post 29 Dec 2009, 14:27
Post #6

Membru autentic

Pt TUTU, da am schimbat motoru de 6v 2900cmc cu un motor de pe un Renault Fuego de 2000cmc + cutia de viteze, planetare, suporti, cutie motor, timonerie cutie viteze etc.si am transferat compresor clima, pompa servo si alternator de pe 6v pe 2000cmc si am fost cu el la rar in vara si de atunci circul fara probleme am si GPL pe el ramas de la 6v cu putine modificari.
Aceeasi modificare de motor am facut si pe un Renault 30 din 81 care avea motor 2645cmc, 6v cu succes si am circulat mult cu ea, cu omologare rar.
ITI DORESC MULT SUCCES DACA TE INTERESEAZA SUNA LA NR.0745324797

--------------------
renault 25 baccara 1991
+
marius PH 10 RGR
post 29 Dec 2009, 21:19
Post #7

Membru incepator

aiure vb enache sorin,in primul rand nu aveai cum sa omologhezi un motor mai mic doar facand rarul,punerea unui motor mai mic pe o masina care a avut motor cu mult peste ceea ce ai pus tu nu se putea face,fiinca trebuia facut test dinamic la bucuresti si acolo daca nu schimbai tot de la parte mecanica
+amortizoare arcuri si asa mai departe nu iti dadea testul,asa ca vorbesti prostii,eu am facut asemenea teste si stiu despre ce e vorba,asa ca lasa-ne cu povestile tale cu am facut si am omologat eu,iti doresc bafta multa in continoare,iar tie rila89 sunt de acord cu sergent-ul pune-i un 2165 pe al tau si ai terminat cu beleaua,problema este ca in acte motorul va ramane acelasi pe carew il ai trecut in carte acum,vezi explicatia mai sus.bafta in continuare

--------------------
renault 25 renault 25 1989 model 2 - PH 10 RGR
+
enache sorin
post 30 Dec 2009, 15:23
Post #8

Membru autentic

radmasa.gif tine parerile pt tine si nu mai manca kkt daca vrei sati vinzi piesele vindele da nu mai comenta la ceea ce scriu eu tiam trimis si poze ca sa te convingi ca se poate concret nu ca tine numai vb trimitemi o poza cu cuia de viteze automata pe motorul care lai pus concret nu numai vb stima radmasa.gif

30 Dec 2009, 15:24:
Si asta radmasa.gif

30 Dec 2009, 15:26:
Ceea ce am trimis este pt Marius radmasa.gif

This post has been edited by enache sorin: 30 Dec 2009, 15:26

--------------------
renault 25 baccara 1991
+
tutu
post 30 Dec 2009, 20:00
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti

Enache Sorin si Marius -PH : Va rog frumos -nu va mai certati pe acest forum si /sau topic ! Nu pot sa cred ca 2 detinatori ai celui mai luxos autoturism francez fabricat pana in 1992 si folosit ani multi de presedinti de state si ministrii adevarati pot folosi un astfel de limbaj !
Nu sintem totusi pe forumul carutasilor !
Trebuie si voi la randul vostru sa fiti demni de masina aceasta !

Sarbatori fericite !

--------------------
Renault 25 GTX Dacia Break 1987 - B-08-BYP
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 22:38
Dacia