Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fosnet motor

vlad_laguna
post 8 Dec 2009, 21:03
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Deschid acest nou topic deaorece am mai postat aceasta problema in cadrul altor conversatii, dar nu am primit niciun raspuns. Ma gandesc ca poate cineva stie si despre acest comportament ciudat.
Anume, in viteza a treia se aude din stanga motorului, ca si cum as avea o punga sub masina. Este sunetul motorului sacadat. Problema este ca se aude si cu geamul inchis destul de pronuntat. In vit a 4-a, se aude acelasi zgomot, la fel, dar mai slab, probabil din cauza zgomotului mai intens al masinii, per total. Ma distruge fosnetul asta. Cati mecanici am intrebat, nici unul nu a stiut de unde vine. Masina merge bine, scoate un pic de fum la accelerari bruste. Filtre schimbate ieri, la fel si ulei.
Cel mai bine se aude zgomotul cand merg pe langa o bordura. Se reflecta foarte bine si il aud foarte clar. Este sunet de motor intrerupt.

Mai are cineva aceasta problema? Un sfat, va rog.

Multumesc

--------------------
VW Passat 3C - OT-03-VTG 2006
VW Passat 3C-2006, 140 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Kent
post 9 Dec 2009, 13:01
Post #2

Membru incepator

Salut,
Vlad_laguna, impartasesc si eu cam aceeasi problema, cu diferenta ca la mine se aude fosnetul asta cel mai bine dak e la relanti si o turez, dar se aude doar intre 1700-2200 de turatii repectivul zgomot. in restul treptelor nu se aude asa pronuntat, dar se aude(dar cum spuneam, la mine doar de la 1700 la 2200). Ma gandeam sa dau o fuga pe la Renault zilele astea, desi mi-e teama(stim cu totii din ce considerente).
Daca are cineva vreo idee cu posibila cauza, asteptam parerile voaste.
Mersi

--------------------
Renault Laguna 2 2001 PRIVILEGE/// 1.6, 16V
+
vlad_laguna
post 9 Dec 2009, 13:14
Post #3

Membru autentic

Esti din Bucuresti? Ma gandesc ca nu vorbim de acelasi lucru. Este mai mult ca un sunet de mototr intrerupt. Si apare doar daca o accelerez in vit a 3-a. Daca o las in frana de motor in vit a 3-a , nu se mai aude. Similar pentru vit a 4-a.

--------------------
+
Kent
post 9 Dec 2009, 13:21
Post #4

Membru incepator

timisoara....dupa cum ai descris sunetul cam asa e si la mine, pe langa sunetul motorului se mai aude un sunet ciudat cand o accelerez, nush cum sa explic exact, ca un fel de greieras. Acuma nu stiu ce sa zic cu vit a 3-a si a 4-a la tine, probabil nu e aceesi problema, ca la mine cel mai tare se aude la relanti cand o accelerez. Oricum ma innebuneste si pe mine sunetul si tare as vrea sa aflu care-i problema...

--------------------
+
Dan73
post 9 Dec 2009, 14:35
Post #5

Membru autentic

Eu nu inteleg ce e ala sunet de motor intrerupt.
Si eu am ceva asemanator pe acceleratie intre 1800-2300 de ture. Credeam ca e de la turbina...nu stiu. Intr-a treia se aude cel mai bine...probabil ca la viteze mai mari zgomotul de rulare acopera fosnetul/fasaitul asta. Mai pot fi sitele din tobe. Am agatat cu tabla aia de protectie dintre tobe si burta masinii un fier de la garajul de la servici unde se zavora usa. Dupa aia, pana am pus tabla la loc, batea toba in ea exact intre turatiile astea...cam de pe la 1800 pana ceva dupa 2000. Ma gandesc ca la turatiile astea vibratia esapamentului e mai puternica si de aici si zornaitul, fosnetul sitelor e mai puternic.

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Kent
post 9 Dec 2009, 14:51
Post #6

Membru incepator

Eu inclin sa cred ca avem aceeasi problema toti.Daca e intre 1700 si 2200 de turatii si la tine Dan e destul de clar, doar ca e greu de definit zgomotul ala, nici nu prea stiu cu ce sa-l compar. Mi-e greu sa cred ca are vreo legatura cu esapamentul, dar nu exclud nicio varianta... Mai asteptam si alte pareri.App. de unde esti Dan?

--------------------
+
vlad_laguna
post 9 Dec 2009, 21:29
Post #7

Membru autentic

Dan, nu e un sunet normal, te asigur. Plus ca inainte nu il aveam, imi cunosc masina foarte bine. Cat despre turatiile la care apare, nu conteaza de acestea. Se aude mereu in viteza a 3-a, atata timp cat calc pedala de acceleratie.

--------------------
+
Pauleta18
post 10 Dec 2009, 00:16
Post #8

Membru

From: Vulcan HD

salutare
baieti ia uitativa sub masina si vedeti daca nu e cumva vreo tabla de deasupra tobei a ramas fara prindere intr-un pct si sta pe toba de asapament.eu am patit la fel ca voi.o lasam la relantiu nimic, o acceleram la relanti vajait ca sunetul de la masini de curse.la fel in mers in orice treapta de viteza la turatii de peste 1900 si accelerari bruste se auzea vajaitu...incercati si uitativa sub masina nu dureaza deloc mult timp.mie mi-a picat o piulita de 5,am pus o saiba si o piulita de 5 si aia a fost...am pus-o in 3 min:))
numa bine

This post has been edited by Pauleta18: 10 Dec 2009, 00:18

--------------------
Renault Laguna II - HD-08-DFG 1.9 dCI Dinamique ,2001,120cp
+
vlad_laguna
post 10 Dec 2009, 08:29
Post #9

Membru autentic

Mie mi se pare mai mult a fi zgomotul care il face aerul care iese de undeva, repet, zgomot sacadat. E posibil sa fie ceva care sa produca acest zgomot pe partea soferului? Acolo se aude cel mai tare si mai clar.

--------------------
+
Pauleta18
post 10 Dec 2009, 21:12
Post #10

Membru

From: Vulcan HD

nu stiu ce sa zic...da te-ai uitat sub masina sa vezi daca nu e ceva peacolo desprins?la mine cand accceleram puternic curentul de aer ridica tabla respectiva de pe toba de esapament si crea sunetul respectiv...
numa bine

--------------------
Renault Laguna II - HD-08-DFG 1.9 dCI Dinamique ,2001,120cp
+
przamfiri
post 10 Dec 2009, 22:22
Post #11

Membru in crestere :}

From: Moreni

QUOTE(vlad_laguna @ 10 Dec 2009, 08:29)
Mie mi se pare mai mult a fi zgomotul care il face aerul care iese de undeva, repet, zgomot sacadat. E posibil sa fie ceva care sa produca acest zgomot pe partea soferului? Acolo se aude cel mai tare si mai clar.
*

vezi filtrul de aer are asa ca o palnie care ajunge pana in fata langa baterie ,prin care trage aer motorul,
daca aceasta nu mai este prinsa in carcasa filtrului atunci cand turezi mororul acesta se aude asa ca si cum ai avea toba sparta .....scapari de aer....
patit ,nu la a mea la a unui prieten...
Doamne Ajuta

This post has been edited by przamfiri: 10 Dec 2009, 22:23

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
amadi
post 11 Dec 2009, 01:29
Post #12

Membru autentic

From: Mehedinti

pe principiul "lasa ma ca merge asa" am sticat sincroanele de la a 2-a la o cutie de 6 trepte. in prima faza facea sunete de frunze iar apoi de suruburi inabusite in ulei sad.gif . totul a fost OK pana am schimbat cutia tongue.gif . si nu glumesc!!!

--------------------
renault laguna 2 2002 privilege
:( 1.9 dci 120hp
+
vlad_laguna
post 11 Dec 2009, 08:46
Post #13

Membru autentic

amadi, parca ma ia cu friguri pe sira spinarii. mai am un simptom de care nu am amintit aici, legat de cutie, care aparent nu are legatura cu discutia prezenta. in vit a 4-a se aude un carait groaznic de la motor, incepand de la 70 de km/h incolo. am mers si cu alte trepte de viteza de la 70 in sus si nu se aude. deci, este o probabilitate mare ca respectivul carait sa fie de la cutie. crezi ca exista vreo legatura intre fosnetul asta in vit a 3-a si caraitul din viteza a 4-a? mai precizez ca , la retrogradarea din tr a 5-a intr-a 4-a, daca aceasta se face peste viteza de 70 de km/h, se aude acel carait groaznic.

--------------------
+
JaGuar
post 14 Dec 2009, 03:10
Post #14

Membru incepator

salut, nu pot sa iti raspund la mesajul privat pt ca nu am suficiente posturi, ti-am lasat mesaj pe messenger.

voiam sa iti spun ca accept oferta ta, eventual poti sa ma suni, ca de aia am lasat numar de telefon in topic.

merci.

--------------------
inca nu am idem ca mai sus - B-99-WOO 2010
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2025 - 22:24
Dacia