Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Intinzator curea alternator, Ce alegeti ? Piese noi sau de la dezmembrari ?

brancomaster
post 16 Nov 2009, 16:33
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna,

Am o problema cu intinzatorul curea alternator. E situat mai in fata, in afara distributiei, care e perfect functionabila. Am un Renault Megane Clasic I din 2001, motor 72 kw, diesel, berlina. Problema e ca arcul de la intinzatorul acesta vibreaza extrem de tare, iar huruitul pe care il scoate - zguduie f. tare masina. Cureaua de la alternator e ok, la fel si rolele care nu au niciun joc si se invart f. bine. Am doua solutii. Fie sa cumpar o piesa second hand cu arcul tare si cu rola de jos fara probleme (solutie preferabila), fie o piesa noua (care nu-mi convine ca pret).

Asadar, va org sa ma ajutati cu niste sfaturi privitoare de unde as putea sa iau piesa de la un la second hand mai serios, de buna credinta. Daca puteti sa-mi recomandati un nume, un tel, o firma de dezmembrari ar fi extraordinar.

Va multumesc foarte mult.

This post has been edited by brancomaster: 16 Nov 2009, 16:34

--------------------
Renault Megane I 2001, berlina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diane_157
post 16 Nov 2009, 17:03
Post #2

Membru incepator

From: suceava

iti dau eu unul daca vrei ... k mai am un megane 1.9 dci pt dezmembrari ... ady mess kiss_9me@yahoo.com

16 Nov 2009, 17:06:
si...daca vrei lasa-mi un mesaj chiar daca sunt ofline k intru pe mess in fiecare zi

This post has been edited by diane_157: 16 Nov 2009, 17:06

--------------------
renault megane classic - 2585btn 1.9, dci an 2001
+
ligrivis
post 17 Nov 2009, 23:15
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Aceeasi problema o am si eu, desi am cumparat un arc de intinzator de la un magazin de piese auto am constatat cu neplacere ca am dat banii degeaba si face la fel si cu arcul nou.
Nu imi ramane decat sa iau de la Renault sau de la dezmembrari , nu mai am incredere sa mai dau banii pe piese non originale.

--------------------
Megane 3 Duster 3 1.6 DCI 2012 2024
+
aquabluedod
post 18 Nov 2009, 04:20
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Nou,nou,nou anumite piese de pe masina e bine sa le iei de la Renault si nu aftermarket.
Cat despre second din dezmembrari...cat te mai poate tine o piesa de pe motor?cati km are motorul respectiv(dezmembrat)sunt lucruri pe care nu le sti si uite asa ajungi tot la nou.
Bafta

--------------------
Renault Talisman - B 918 NDD 2017 1.6 dCi 130 HP Intens
Renault Megane III 1.9 dCi 130HP Privilege
+
Shafu
post 18 Nov 2009, 06:03
Post #5

SHĂFU'

From: Iași

Intinzatorul este destul de scump, dar este clar ca e mai bun cel nou, caci second te poate tine pana la prima, e vorba de motor la urma urmei. Second poti lua o lampa, un far, o portiera, un scaun, airbag, etc.
Chestia e ca la unele motoare diesel, intinzatorul ala nenorocit, din kitul de accesorii, ajunge undeva la 1000-1100 lei, am o cunostinta care are asa o "scumpete" de intinzator pe motor.

--------------------
Renault Megane Clasic 2001 1.6 16v
+
ionutt daniel
post 19 Nov 2009, 19:05
Post #6

Membru autentic

From: Giurgiu

Era cineva pe aici care zicea ca l-a reparat. Cauta pe forum ca sigur este.

--------------------
renault espace - bulgariax4 2.2
+
cj98czh
post 19 Nov 2009, 22:48
Post #7

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

La genul asta de piese numai noi.. second.. exact ce a spus si Shafu..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
fuscus
post 20 Nov 2009, 18:30
Post #8

Membru

Eu am postat tutorialul cu reparatia intinzatorului de la cureaua de accesorii care a mai functionat cam un an dupa care a trebuit inlocuit (lucru pe care l-am facut de altfel)cu unul nou care a costat acum 2 ani 550 ron.............

Acum am 60 k de cand e montat pe masina dar vreau sa va atentionez sa aveti grija la intinderea ei (daca aveti habar de un pic de mecanica recomand schimbarea ei personal)........

Dupa ce am dat caruta de bani pe intinzator sad.gif si l-am montat sub capota s-a facut liniste dar la 2 luni de zile a reaparut acel vibrat destul de fin .........

Cauza a fost tensionarea la maxim a intinzatorului de catre nenea mecanicu mad.gif care l-a dus la intinderea maxima,asa ca cel mai bine ar fi sa intindeti voi cureaua asa cum o faceati la vechea dacie pt ca eu asa am facut si intinzatorul functioneaza de atunci perfect...........

Trebuie tensionat cu simt cat sa nu fluiere cureaua (se simte la mana)asta daca nu aveti un aparat care sa masoare tensiunea curelei (lucru putin probabil) biggrin.gif ...........

numai bine si spor la treaba..........

--------------------
Renault Megane 1 1,9 dCi 75 kW 102 cp 2001, Break
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2025 - 23:42
Dacia