Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema lumini interior, si incuietoare

subex
post 11 Nov 2009, 19:19
Post #1

Membru incepator

Group: Members

M-am jucat cu cheia la broasca(am incuiat-o si am descuiat-o ca sa nu se intepeneasca) si nu stiu ce am facut acolo. Important e ca pana acuma lumina de sus se aprindea cand deschideam portiera acum se aprinde cand opresc contactul. Nu e asta buba. Problema e ca nu se mai aprind avariile cand o incui ci doar cand o descui (o data)...tin sa precizez ca masina se incuie fara sa se aprinda avariile. Si dupa ceva timp aprox 5 minute se aprinde plafoniera singura cu masina incuiata. Am scos bornele degeaba. A mai patit cineva? Ms mult

--------------------
renault laguna II 1.9dci 2001 , Megane Coach 1.4 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Hawk84
post 12 Nov 2009, 12:30
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Mda, daca e cum cred eu e foarte simplu. Cand deschizi usa ai un contact care-ti detecteaza usa inchisa/deschisa. Cel mai probabil este cel de la sofer. daca nu verifica-i pe toti. Avariile nu-ti clipesc cand o inchizi pentru ca sesiseaza o usa deschisa!

Succes!

--------------------
Renault Megane 1 classic 1.9 dTi 2000 - CT-87-GCA
+
Shafu
post 12 Nov 2009, 12:37
Post #3

SHĂFU'

From: Iași

Posibil sa iti fi picat acel burduf de cauciuc de pe acele contacte .... deci nu e prea grav. Cred ca doar a coincis cu jucatul tau la incuietoare. ... sau s-a stricat vreunul din contacte ori a iesit din mufe wink.gif

This post has been edited by Shafu: 12 Nov 2009, 12:38

--------------------
Renault Megane Clasic 2001 1.6 16v
+
m-eel
post 20 Nov 2009, 21:04
Post #4

electronist la masini

From: Iasi

Daca baiatu s-a jucat repede cu inchis deschis... e foarte posibil sa fi agitat calculatorul de bord (mai precis microcontrolerul de la modulul de inchidere) si drept urmare acuma face ceva pe dos... din pacate nu stiu o rezolvare.... si ma gandesc ca daca mai faci odata asa nu cred ca o sa-si revina (desi e logic sa mearga) ci cred ca o sa se strice mai tare... e doar o idee daca ma gandesc pur la partea electronica. Idea e ca modulul primeste cate un puls (unu pentru inchis, unu pentru deschis.... iar daca tu ai facut repede asa s-ar putea sa fi pierdut sincronizarea... din telecomanda are protectie software implementata si nu se poate buimaci... dar se pare ca de la cheie se poate) Vive Le Republic !

--------------------
Renault Megane - Hatchback 2001 - 1.4 16v - IS 13 RUX
+
cristi_45crs
post 15 Jun 2011, 14:00
Post #5

Membru incepator

Am si eu o problema asemanatoare, daca deschid usa se aprinde plafoniera si dupa cateva secunde incepe sa licare.
Are cineva idee de la ce e?

This post has been edited by cristi_45crs: 15 Jun 2011, 14:00

--------------------
Renault Megane 2001/1.4l 16v
+
jubyl3r
post 15 Jun 2011, 15:42
Post #6

Membru incepator

From: B o t o s a n i

de la contactele din stalpi ...eu la fel am patit la a mea. Am schimbat contactul de la sofer, asta era cu buba se rupsese o urechiusa si nu mai statea fix si in plus se inflitrase apa acolo si nu mai facea contact cum trebuie. Am incercat sa il repar da am abandonat, pare incapsulat si mare lucru nu am putut sa ii fac, l-am schimbat si acum e totul ROZ Again!

Efectul era asa:
1. Se aprindea lumina de la plafoniera de nebuna
2. Licarea de multe ori martorul luminos portiera deschisa
3. Nu se aprindea la deschiderea portierei de fiecare data, mi-o facea numai noaptea parca de-al naibii. wacko.gif

Schimba- l/le si o sa fie ca noua:)

This post has been edited by jubyl3r: 15 Jun 2011, 15:47

--------------------
Renault Megane Coach 1996 1.6e DA0F - BT xx ADY
"Ignorance is bliss"
+
cristi_45crs
post 16 Jun 2011, 10:37
Post #7

Membru incepator

Multumesc de sfat, o sa ma uit sa vad cum sta treaba.
La mine problema e putin altfel:
Cand deschid usa se aprinde plafoniera iar dupa 2-3 secunde incepe sa licare constant (interval licarit 1-2 secunde) si se stinge doar cand pun contactul sau inchid masina din cheie.
Pare a fi programata sa faca asa.

--------------------
Renault Megane 2001/1.4l 16v
+
jubyl3r
post 16 Jun 2011, 10:50
Post #8

Membru incepator

From: B o t o s a n i

pai e normal sa se stinga cand pui contactul sau blochezi masina. Partea cu licaritul nu e normala si nici nu vine masina programata cu asa ceva( pana acum nu am vazut nici o masina cu asa ceva din cate am avut). Deci se exclude posibilitatea cu programarea.

Mai mult ca sigur e din contact imperfect ori mufa stalp, ori contactul ala cauciucat de pe stalp sau la plafoniera becul nu sta fix, sau nu e contact perfect la mufa...sa nu se fi oxidat.

Ia prin eliminare si ai sa vezi ca da rezultate.

This post has been edited by jubyl3r: 16 Jun 2011, 10:50

--------------------
Renault Megane Coach 1996 1.6e DA0F - BT xx ADY
"Ignorance is bliss"
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:44
Dacia