VREAU SUSPENSIE SPORT, SFATURI, VA ROG., vreau sa-mi schimb suspensia standar cu sport
![]() ![]() ![]() |
VREAU SUSPENSIE SPORT, SFATURI, VA ROG., vreau sa-mi schimb suspensia standar cu sport
petreop |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
CLIO
2009
|
|||
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
dupa 20 de km o sa plangi!
am eu arcuri sport pe audi si e rigida rau de tot. cu te incalzeste ca poti intra in giratorii cu 80 la ora, dar cand treci niste linii de tramvai iti clantane dintii-n gura? acuma inca e bine ca mi s-au mai uzat telescoapele, dar cand erau noi era criminal. intradevar poti aborda curbele mult mai in viteza si se lipeste masina de drum. + daca iti pui arcuri sport si telescoape sport o sa iti coboare garda la sol. => eu mi-am spart baia de ulei din cauza asta o data, am atins cu burta si cu pragurile de inca cateva ori, si urc borduri cu maaaaare atentie. daca ai drum prin Arad anunta-ma ca te plimb o data sa vezi cum e ![]() sincer, NU iti recomand. bafta! This post has been edited by ipiq: 29 Oct 2009, 00:15 |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
ai mai multe optiuni..... daca ai luat masina din romania din start trebuie sa sti ca ai o suspensie cu drumuri grele deci inaltata si mai moale decat ce se vinde in vest.
Poti sa incerci sa cumperi suspensia de pe laguna gt echipare care s-a vandut in vest care are o suspensie sport. Ai nevoie de codurile de piese originale de renault pentru acea suspensie. Mai este o optiuni de a monta suspensia de pe laguna v6 benzina nu stiu daca nu cumva e aceasi cu cea de pe laguna gt. A treia optiune este de a cumpara un kit complect de suspensie de la koni sau elibach h&r sunt mai multe solutii standardizate. Pentru asta trebuie sa te adresezi magazinelor de piese de tuning sau de specialitate care iti pot aduce asa ceva. De asemenea neaparat jante pe 17 pentru ca atunci vei vedea ca nu se mai inclina asa masina preferabil originale (silverstone, luxor) sau daca gasesti ceva mai usoare. |
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Mda... si eu am suspensii sport pe ea, asa am luat-o - si unde mai pui si jantele de 17" cu cauciucuri cu talon mic...
Pro's: Comportament sportiv, garda mai joasa la sol. Ataci curbe cu viteza mult mai mare, castigi stabilitate, lipsa tangaj/hula. Con's: Rigiditatea te face sa simti orice denivelare din asfalt. Inchipuie-ti ca eu simt si acele vinisoare din smoala care le toarna astia pe alocuri unde sunt crapaturi in asfalt. Pierzi confortul. Total. Distrugi mai repede bucseraie, suspensii Asta se traduce prin mai multi bani de intretinere la intervale mai mici Jantele se pot fisura mai repede daca iei gropi la viteza. De asemenea, cauciucurile se deterioreaza mai usor pe margini la gropi. Cauciucuri mai scumpe... Garda mai joasa - mai multe zgarieturi pe spoilere, scut, praguri... borduri... Sfaturi: - trage singur concluziile. Parerea mea: Nu recomand; daca ai bani si esti impatimit... ok da-i inainte. Altfel iti complici existenta si pierzi confortul unei masini care nu e neaparat construita sa fie sport ci mai degraba confortabila si sigura. Intr-adevar, are niste forme si o dinamica de invidiat, care o aduce sa arate inspre o masina cu caracter mai sportiv insa... Oricum, cele mai bune sfaturi in aceasta directie cred ca trebuie sa le obtii de la laguna2_interceptor (care parca are jante de 20") sau altii care si le-au dus la extrem si cu gust. Parerea mea - daca ai ceva bani - investeste-i in masina in alt mod, in ideea intretinerii si prevenirii, ia-ti piese de rezerva... etc. |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
petreop |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti ![]() |
multumesc pentru sfaturi...
tot ceea ce mi-ati spus este perfect adevarat, recunosc... dar... pentru ca intotdeanu este un dar fie el si din partea lui mos'craciun (joke) ![]() viata de zi cu zi la volanul lagunei este cam neplacuta din punctul meu de vedere. nu ma pot obisnui cu comportamentul moale al suspensiei si cu directia falsa. asa ca hotararea este luata: vreau suspensii sport. in concluzie, caut un magazin care sa-mi vanda sau sa-mi monteze suspensii sport. deci, ceva exemple de magazine sau firme (serioase) daca stiti. daca nici cu suspensiile sport comportamentul masinii nu se schimba !!! pasul 2 este despartirea, cu parere de rau pentru ca este o masina foarte buna, mai ales motorizarea si cutia, ca sa nu mai spun de accesorizare. cu stima, petre. |
--------------------
RENAULT
CLIO
2009
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Te anunt ca suspensia pe 2.0T nu e standard deloc. Daca te urci intr-o 2.0 dci o sa vezi imediat diferenta. De asemenea, o sa vezi ca amortizoarele de pe 2.0T nu sunt Renault, din simplu fapt ca Renault nu face amortizoare sport. Acum, ca si astea de pe ea sunt cam moi, asta e alta poveste. Dar ele sunt prevazute ceva mai tari din fabrica. Asa cum spunea cineva, daca iti pui prea tari o sa regreti. Si asa plasticele fac ca toate cele pe drumurile noastre mioritice.
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Reno nu face amortizoare deloc, altii le fac pentru el.
Petreo, de unde-i luata masina? |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
petreop |
![]()
|
pentru "R19/16v"
de la dealer, am terminat leasingul si am iesit din garantie. drept pentru care... daca nu reusesc sa aduc masina pe "drumul cel bun" si mai ales pe traiectoria cea buna, cred ca ne vom desparti in favoarea unui renault sport sau poate cine stie !!! bafta. |
--------------------
RENAULT
CLIO
2009
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
jon_nxt: cam asta am vrut sa zic si eu, dar tu ai explicat mai bine... you feel me!
![]() petreop: idee: nu schimba arcurile, pune doar amortizoare reglabile. si reglezi tu cursa si duritatea (de ex in oras le reglezi pe mai moale, si cand stii ca ai drum pe serpentine le faci mai tari). daca mai pui si jante de 17 cum zicea un coleg mai sus, ai cam rezolvat problema. bafta! |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 21:24 |