Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

DVD player/TV tuner pentru Megane II, Și-a montat cineva?...

cip2k7
post 26 Oct 2009, 18:42
Post #1

Resistance Is Futile

Group: Members
From: Timisoara

Mă gândesc să îmi montez o unitate DVD player/TV tuner pe mașină în locul actualului MP3 player, și nu știu dacă e mai bine 1-DIN sau 2-DIN. Am găsit și eu modelul de la AutoGadget ( http://www.autogadget.ro/index.php/vmchk/R...duct-flyer.html ) dar mi se pare cam scump (soluții alternative sunt pe la 1500-1600 RON). Și-a montat cineva până acum așa ceva, aveți și poze?

Nu știu de asemenea dacă e mai bine să fie motorizat complet ecranul (retractabil) sau doar parțial.

Cine are fotografii cu astfel de dispozitive montate pe mașină, dați-mi un sfat și eventual dacă puteți, puneți și fotografiile.

--------------------
Renault Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP 2007
All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nonic
post 26 Oct 2009, 21:40
Post #2

Together we can do more

From: Ploiesti

Salut,

Eu iti rcomand o unitate 2 DIN daca vrei DVD, sa nu iti pui o chinezarie ca o sa iti para rau ca oricum dai o gramada de bani chiar daca nu e de firma iar pe partea de sunet si imagine lasa de dorit.
Depinde si ce iti doresti de la acesta unitate ca sunt multe solutii, eu iti recomand ceva de la Alpine chiar daca nu e nou.

Succes!!!

--------------------
Renault Megane 2.1 1.5 dci 2004 Privilege Sedan
+
cip2k7
post 26 Oct 2009, 21:55
Post #3

Resistance Is Futile

Mulțumesc pentru sfat!

Ce părere aveți despre: http://www.magazin-online.ro/dvdcd-auto-cu...ooth-tv-si2.php ?

--------------------
All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
+
caktuss
post 27 Oct 2009, 23:30
Post #4

Membru autentic

From: Iasi

despre TTI: Aici

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
cip2k7
post 27 Oct 2009, 23:33
Post #5

Resistance Is Futile

Citisem și eu despre ei, și fiind din Texas (tărâmul semiconductoarelor) mi s-au părut destul de încredere.

--------------------
+
nassus
post 29 Oct 2009, 20:46
Post #6

Membru autentic

From: Bistrita

Eu am facut rost de un sistem multimedia de VW passat si acum ma tot gandesc cum sa il integrez in bordul de megane. E mai lung cu 2 cm si mai lat cu 1 cm decat spatiul existent. Are cineva experiente de genul asta? Ce sfaturi aveti?

--------------------
Opel Insignia Sport Tourer 163cp 2014
+
antifizic2
post 29 Oct 2009, 21:49
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti- Romania

pentru passat din ce an?

pune si tu o poza smile.gif

--------------------
renault LAGUNA II / 1.9 DCi - B-57-LXF 2004
17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
+
nassus
post 29 Oct 2009, 21:51
Post #8

Membru autentic

Cam asta ar fi.
Este dintr-un passat din 2008. Model B6.

Attached thumbnail(s)
rcd_510_5522.jpg ( Size: 61.87k ) Number of downloads: 1082

--------------------
+
nassus
post 4 Nov 2009, 20:25
Post #9

Membru autentic

Am inceput sa sap adanc sa vad ce informatii pot sa gasesc despre modul de conectare a sistemului de mai sus si am descoperit ca toate informatiile spre si dinspre el, sunt transmise pe CAN. Nu ar fi o problema prea mare sa reusesc sa comunic cu sistemul, dar din pacate m-am impotmolit cand am ajuns la display-ul masinii pentru ca nu am gasit nici o informatie despre ce mesaje primeste. Dorinta mea este sa afisez ceva informatii si pe display-ul central pt a nu ramane gol.
Are careva ceva informatii despre chestia asta?
Mersi.

--------------------
+
cip2k7
post 4 Nov 2009, 23:26
Post #10

Resistance Is Futile

nassus, mi-ai dat de gândit acum, eu uitasem că dacă instalez un DVD player care nu e dedicat afișajul LCD central nu va mai funcționa... sau se poate face totuși ceva cu el?

--------------------
+
nassus
post 5 Nov 2009, 16:54
Post #11

Membru autentic

Am gasit aseara niste informatii interesante pe siteul acesta: http://www.eelkevisser.nl/display.htm. De remarcat este faptul ca afisajul central de megane are exact acelasi protocol de comunicare doar ca bineinteles difera ID-urile si comenzile. Mi-am propus sa reusesc sa afisez si eu chestii pe acest afisaj tocmai pt a nu ramane gol dupa ce instalez "za system".
Inca odata.. daca aveti informatii de orice gen legate de afisaj sau RCD (un service manual ar fi super), va rog sa le postati. In mod evident, dupa ce descopar cum se face afisarea pe ecran, informatiile o sa devina publice.

Later edit: Dupa ce am terminat de cautat pe net toate informatiile, am mers la masina sa testez ce am gasit. Faza tare e ca tot ce am gasit pe net nu are nici o legatura cu realitatea. Comunicarea intre RCD si LCD se face prin CAN nu prin I2C. Dupa ce am vazut ce este in masina am revenit pe net sa caut ID-uri si protocoale pt Renault si nu dupa mult timp am dat peste siteul: http://espace.dentro.info/can/ (merge tradus cu google)
Din pacate acolo se foloseste LCD-ul de megane 2.2 si deci probabil ca o sa difere formatul de date care trebuie transmis, dar macar este un inceput promitator. Acum tot ce trebuie sa imi mai construiesc este interfata CAN sa pot sa ma apuc sa vad ce se intampla pe acolo si sa incep sa creez legatura intre cele 2 sisteme. Mai este o problema pe care am observat-o: pinout-ul pentru mufele de pe RCD, gasit aici: http://tlcdcemu.sourceforge.net/hardware.html nu este corect. Deocamdata nu am gasit nicaieri un pinout corect.

This post has been edited by nassus: 5 Nov 2009, 23:01

--------------------
+
dr.nils
post 28 May 2010, 21:12
Post #12

Membru autentic

From: Bucuresti

Salut!

Am cumparat si eu de curand un Megane 2.1 din 2005, si pentru ca are casetofon (nu CD player) m-am gandit ca atata timp cat tot dau niste bani sa il schimb, poate ar merita pus un sistem DVD cu navigatie.

Problema e ca nu ma incanta pierderea afisajului de pe consola centrala, daca ai reusit sa faci ceva in privinta asta impartaseste-ne si noua, ca asta va fi pentru mine un argument pro sau contra achizitionarii unitatii.

Multumesc.

--------------------
Renault Megane 2.1 2005 Sedan 1.6 16V Pack Autentique
Renault Megane 2.1 2004 Bicorp 1.4 16V Confort Dynamique
Ford Focus Mk4 2021 1.0 EcoBoost Titanium
+
cip2k7
post 28 May 2010, 21:39
Post #13

Resistance Is Futile

Afișajul de pe consola centrală, cel puțin la modelul meu din 2007, nu se pierde - pur și simplu afișează temperatura exterioară și ora curentă. Și eu am căutat tot o variantă care să implice funcționarea în continuare a afișajului LCD (evident, nu am găsit în timp util) și până la urmă am achiziționat o unitate DVD dedicată.

This post has been edited by cip2k7: 28 May 2010, 21:39

--------------------
+
dr.nils
post 28 May 2010, 21:58
Post #14

Membru autentic

Pai eu de unitate DVD dedicata vorbesc, doar ca nu e de la Renault, e doar fabricata pentru Renault, se incadeeaza perfect in bord in locul casetofonului si al spatiului de depozitare (2 DIN).

Problemele am inteles ca ar fi la comenzile de pe volan ca ar mai merge doar daca masina are interfata CAN BUS (cica doar dupa 2005 au asa ceva, a mea e decembrie 2005 deci nu stiu daca are) si alta cu afisajul LCD, ca nu ar mai afisa nimic.

Scuze daca spun tampenii, asta am citit prin diverse locuri, nici nu stiu ce e aia CAN BUS blush.gif

--------------------
+
cip2k7
post 28 May 2010, 22:05
Post #15

Resistance Is Futile

Informații despre CAN BUS: http://en.wikipedia.org/wiki/Controller_area_network

Pentru detalii despre unitatea dedicată și compatibilitatea ei cu anumite modele de Megane, poți suna cu încredere la firma care o comercializează. Eu am primit mereu răspunsuri la întrebările pe care le-am avut.

--------------------
+
dr.nils
post 30 May 2010, 19:07
Post #16

Membru autentic

Impartaseste si cu noi ceva impresii despre dracie, gen cum e calitatea sunetului fata de ce era original pe masina, ce probleme ai avut cu ea, ce interventii a necesitat in garantie, cat de prompti sunt baietii cu garantia etc. Multam

--------------------
+
cip2k7
post 30 May 2010, 21:39
Post #17

Resistance Is Futile

Mie îmi place unitatea, sunetul este superior celui din fabrică și până acum nu a avut nici un fel de probleme. Comenzile de pe volan merg, LCD-ul iarăși afișează corespunzător.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 23:10
Dacia