huruit la franare, nu imi place cum franeaza
![]() ![]() ![]() |
huruit la franare, nu imi place cum franeaza
bisny |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 16 October 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane 1
- mm-07-llp
1999
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Mie imi trozneste. Si la frana de mana si la frana de picior. Cand e umed afra fasaie. Am Laguna 1 break, dar mecanismul e acelasi. Am schimbat cilindri receptori si sabotii, am uns toate arcurile si am degresat tot ce se putea pe acolo. Am fost in vreo 4 locuri, inclusiv Renault. Nimeni nu a putut sa ii dea de cap. Am facut 2 teste de frane pe tester si franele tin foarte bine. Asa ca m-am lasat pagubas. Desigur, la tine poate fi si altceva. Poate sint uzati sabotii si atinge fier pe fier.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Shafu |
![]()
|
![]() SHĂFU' Group: Members Posts: 777 Joined: 19 April 07 From: Iași ![]() |
Ori huruie, ori fluiera, caci daca huruie, fuguta si schimba placutele ca au ajuns la suportul metalic si merg ca rotile de tren "fier pe fier"!!!
![]() @ricochet2: vezi fasaitul ala sa nu fie tulumba de servofrana sa aiba membrana sparta (se mai observa si printr-o pedala care ajunge aproape de podea) This post has been edited by Shafu: 17 Oct 2009, 07:27 |
--------------------
Renault
Megane Clasic
2001 1.6 16v
|
|
MirceaVio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 15 October 08 From: Oradea ![]() |
Si eu am observat ca pe ploaie imi scartaie franele, dar numai atunci, daca e uscat afara nu se aude nimic. Ciudat?...sau e normal a faca treaba asta?
|
--------------------
Renault
Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique
- 1998 / 2007
|
|
felixneagu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 273 Joined: 17 September 08 From: Galati ![]() |
Salutare... Si daca placutele si discurile au fost schimbate de 10000 Km si tot scartaie, care sa fie problema? Mi s-a spus ca as avea placute ecologice? Asa sa fie oare?
|
--------------------
Renault
Megane Classic 1.6, 16v
- Galati
2003
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
In 10000 se pot uza daca sunt mai moi si daca folosesti frana mai des, asa ca merita sa dai roata afara si sa observi grosimea lor. Daca doar scartaie si nu harjaie nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi.
This post has been edited by ionutt daniel: 19 Oct 2009, 11:31 |
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
mojorisin |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 24 July 07 ![]() |
Daca doar scartaie (ascutit) si placutele sunt noi inseamna ca inca nu s-au uzat suficient sa ia forma discului. Daca nu ai picior greu pe frana, procesul poate sa dureze cateva mii bune.
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 107 cai alerti
|
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
Huruitul franei pe vreme umeda/ploioasa (exclus cazul placutelor uzate) este de obicei rezultatul ruginei care apare extrem de repede pe discuri/tambur. Rugina apare in cateva ore de stationare (mai mult ca sigur din cauza compozitiei si a temperaturii ridicate la care lucreaza sistemul, se stie ca multe procese chimice accelereaza in momentul incalzirii) a masinii, pe timp ploios exista si o cantitate marita de nisip/mizerii care intra intre disc/tambur/placute fiind antrenate de apa aruncata de roti.
|
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
- MS
2009 Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
bcmarius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 3 October 06 From: iasi ![]() |
huruitul frinelor pe spate (la frine pe tambur nu pe placute ) apare din cauza ca iti curge lichid de frina din etrier pe tambur
daca desfaci frinele pe spate o sa vezi pe tamburi ca niste zgiriieturi iti recomand sa schimbi etrier si tamburi daca nu ai parale de ambele schimba etrierul si pileste tamburii sa nu mai aiba zgirieturi si ai scapat de huruiala |
--------------------
Renault
Megane I Clasic 1.9 dTI
- IS-05-NXI
2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 17:33 |