Probleme roata dreapta, troncane si pocneste
![]() ![]() ![]() |
Probleme roata dreapta, troncane si pocneste
subex |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 17 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna
II 1.9dci 2001 , Megane Coach 1.4 16v
|
|||
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
poti sa o ridici pe cric si vezi daca huruie. sa nu fie vreun rulmet. Da mai multe detalii., Cand se intampla asta, pe la ce viteze, daca intri cu ea in curbe putin mai tare se aude?
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
arazvan2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 14 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu aceeasi problema. Am schimabt mai tot pe la ea. Sambata o sa schimb si rulmentii de la flanse si o sa scriu daca s-a rezolvat.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE
2000 RXE 1.9dTI 1.9dTI 120CP 245Nm Upsolute cip tuning
Audi A4 B5 1.9 TDI quattro |
|
subex |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 17 August 06 ![]() |
slut vally alex sunt de la bacau. nu e de la rulment nu hurui nimic se pare ca ar fi de la bucsele de la punte. azi le schimb si sa vedem. va zic. o zi faina
|
--------------------
renault
laguna
II 1.9dci 2001 , Megane Coach 1.4 16v
|
|
Shafu |
![]()
|
![]() SHĂFU' Group: Members Posts: 777 Joined: 19 April 07 From: Iași ![]() |
A fost o discutie, de pocnitul asta, pe undeva dar la bracatul rotilor fiind vorba de arcul care sarise din loc si trebuia doar rotit la locul lui
![]() |
--------------------
Renault
Megane Clasic
2001 1.6 16v
|
|
mitzunator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 25 December 07 From: Craiova ![]() |
SUNT BUCSE;E DE LA BRAT FI FARA GRIJA SI LA MINE FAC LA FEL DE CAND LE-AM SKIMBAT CU UNELE IEFTINE.MAI EXACT FACE CAND SE LASA MASINA BA IN FATA BA PE SPATE ADEIKA LA PLECAT DE PE LOC SI LA FRANARE MAI ALES LA OPRIREA TOTALA PE LOC+
|
--------------------
Renault
Megane 2
2008 [B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
|
|
skymax |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 19 January 09 ![]() |
salutare tuturor!
@mitzunator:Nu cred ca ar trebui "sa fi fara grija"indiferent care ar fi cauza zgomotului,chiar daca nu este pusa in pericol siguranta ta si a celor din jur.Am si eu aceiasi problema, zgomot(troscanit)cand frinez un pic mai tare(brusc) sau cand plec de pe loc,cand urc cu masina o rampa facuta peste o bordura unde o parchez,cand trec peste denivelari si gropi,cand brachez cu masina stationata... Cu acest zgomot m-am molipsit de vreo doua saptamini ,cand in zona unde am serviciul s-au facut niste sapaturi si am fost nevoit sa trec prin niste sleauri cam mari. Ce credeti ca ar putea fi?Mentionez ca nu am mai mult de un an de cind i-am facut "bucsaraia". This post has been edited by skymax: 2 Nov 2009, 22:51 |
--------------------
renault
megan clasic
2001 berlina
|
|
fan peugeot |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 21 January 08 ![]() |
daca bucsile de la la bara stabilizatoare fata au fost schimbate toate 4, incercati si bucsa cadru motor. la mine aceea a fost. (este pozitionata sub masina, jos in dreapta)
|
--------------------
Renault
Megane
Break 2001 1.9 dti
|
|
skymax |
![]()
|
salutare!
Va rog, daca puteti ,sa ma ajutati sa identific cauza zgomztului.Aveti idee cum pot verifica daca zgomotul este produs de flansele amortizorului(rulmentul flansei) sau de altceva!Exista vreo metoda de a verifica aceste flanse fara a le da jos.Am scris mai sus ce simptome are.Mentionez ca am schimbat cele 4 bucsi de la bara de torsiune si nu am mai mult de 400 de km cu ele, va spun asta in cazul in care va-ti gandi ca ar fi de acolo hiba. |
--------------------
renault
megan clasic
2001 berlina
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
par a fi flansele de la amortizor, sau chiar un amortizor daca se aude numai pe o parte.....cel mai bine dute la mecanic si zi sa iti faca o constatare ca sa nu te apuci sa schimbi asa prin eliminare ca o sa te coste mai mult
|
--------------------
Renault
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
dj.pavel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 16 January 09 ![]() |
daca e rulmentu de la flansa mai bine mergi sa-l schimbi. Eu acum vin de la servis unde din cauza unui rulment dela falansa din dreapta am schimbat arcurile pe fata. Rulmentul era terminat si dupa ce mi-a zis mecanica e din cauza lui ca nu dadea voia la arc sa se invarta. rulmentul de flansa se potriveste cu cel de supernova si costa 20 lei 13 Nov 2009, 15:56: Am uitat sa zic ca am avut arcu rupt This post has been edited by dj.pavel: 13 Nov 2009, 15:56 |
--------------------
renault
megane I
2002 1.9 dci
|
|
skymax |
![]()
|
dj.pavel zici ca se potriveste rulmentul flansa amortizor de supernova?m-am uitat pe dialogis si caracteristicile acestui rulment sunt 62.5x100x20,am fost si la un magazin de piese auto si am cerut un rulment de supernova sa fac comparatie si acesta este de 65x100x20,deci cota interioara (65) este mai mare cu2.5 milimetri.
Tu ai pus astfel de rulment,cum s-a potrivit? |
--------------------
renault
megan clasic
2001 berlina
|
|
aquabluedod |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 15 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu ai folosit piese de origine din aceasta cauza un cap de bara sau pivot face asa.
Zgomotul va disparea in cateva mii de km,am avut acelasi "defect" si nu am remediat a disparut in ceva timp mii km.Nu aveam ce sa remediez totul era nou pe dreapta.... |
--------------------
Renault
Talisman
2017 1.6 dCi 130 HP Intens
- B 918 NDD Renault Megane III 1.9 dCi 130HP Privilege
|
|
dj.pavel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 16 January 09 ![]() |
skymax! rulmentii s-au potrivit perfect. Nu bate nu troncane. Eu unu sunt multumit
|
--------------------
renault
megane I
2002 1.9 dci
|
|
Vallybz |
![]()
|
ne anuntii peste 10.000 de km....cat de ok sunt
|
--------------------
Renault
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
sans_doute |
![]()
|
![]() Asa-zis membru Group: Members Posts: 229 Joined: 29 May 08 From: Iasi ![]() |
Cine poate sa-mi descrie cum se manifesta uzura urmatoarelor:
- pivoti - bielete directie - flanse + rulment amortizor - bucse, capete de bara (sunt una si aceeasi?) Cand trec peste zone cu denivelari dese in asfalt.. aud batai la rotile din fata. Bucsele le-am schimbat acum max 10 000 km (originale).. deci refuz sa cred ca este vorba de ele ![]() Thx! |
--------------------
Renault
Megane Classic
2002 1.6 16V Ne mai auzim.
|
|
intravenos |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 14 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru a nu deschide un nou topic... postez aici problema mea!
Azi noapte am luat o groapa mare, janta s`a strambat... pana. Problema este: se aude un troncanit .. as putea zice un cloncanit. Nu tot timpul, dar majoritatea timpului da, mai ales la denivelari. Indiferent daca sunt cu rotile virate sau nu. Stiu ca este usor sa ma duc la un service dar sunt la 500 km de casa si astazi nu este niciunul deschis. Doar mecanici de doamne ajuta. Greu imi este sa cred ca ei ar putea identifica problema. Care credeti ca e defectiunea ? Am dat roata jos (iar) Am incercat sa verific cu o surubelnita mai groasa sa vad daca sunt miscari la bucse.Nu parea ceva in nereguladupa ochiul meu. Am observat ca suruburile mari de la etrier nu erau stranse..se misca el cu suport cu tot. Le`am strans si nu se mai aude. Totusi roata pusa si ridicata...am miscat`o stanga dreapta (miscari bruste)... parea sa se auda un mic tronc inspre caseta. In mers mi`a disparut acel zgomot. Mai dau o tura mai incolo sa revad. This post has been edited by intravenos: 13 Feb 2010, 12:18 |
--------------------
Renault
Megane
1.9 DCI 2002
|
|
paul paunescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 6 September 09 ![]() |
salut sans_doute,daca vrei sa verifici uzurile la pivoti[rotule inferioare] suspenda cate o roata pe rand si misca de roata sus \jos [ai nevoie de un voluntar pt aceasta operatie],daca misca pivotul este uzat .pt.bielete directie misca roata stanga\dreapta, rulmentii de pe amortizoare daca sunt uzati la un viraj [chiar pe loc]parca se aude arcul ca se rasuceste ,un sunet infundat.
|
--------------------
renault
megane clasic 1.9dci
2001 break
|
|
Georginho |
![]()
|
![]() Inventiv Group: Members Posts: 1.002 Joined: 6 July 07 ![]() |
Am si eu o problema asemanatoare, insa la roata dreapta spate.
Am schimbat amortizoarele acum 2 luni, este un altfel de zgomot acum, un fel de pacanit la denivelari. Am suspendat partea dreapta spate si am tras de roata, nu are niciun joc... Ce ar putea fi? Cum sa mai verific? |
--------------------
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Probabil iarasi amortizoarele.
|
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
Georginho |
![]()
|
![]() Inventiv Group: Members Posts: 1.002 Joined: 6 July 07 ![]() |
Amortizoarele in nici 2 luni??? Si aprox 1500 km???
Mi se pare cam dubioasa treaba... Altceva nu ar putea fi? Am vreo sansa sa schimb amortizorul (daca este defect) pe garantie, tinand cont de faptul ca nu l-am montat intr-un service recomandat de ei? (le-am cumparat de la Autokarma si le-am montat la Master Tuner) Nu e reclama pt ca nu "laud" pe nimeni... Multumesc! |
--------------------
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 12:22 |