probleme dupa ploaie, inchidere usi
![]() ![]() ![]() |
probleme dupa ploaie, inchidere usi
dragoshu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 15 September 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
- b-XX-TIZ
2001 1.9dCI 107 bhp
|
|||
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Lasa chederele in pace ca degeaba le vei inlocui. Problema ta este la furtunele de drenaj trapa. Sunt in numar de patru si fiecare in parte are la capat un fel de clapeta din cauciuc. In mod sigur aceste clapete s-au infundat cu noroi si nu mai permit scurgerea apei. Trebuie sa demontezi aparatorile de noroi de la roti ca sa ai acces la acele dopuri cu clapeta.
This post has been edited by matrix67b: 10 Sep 2009, 00:01 |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
Hadrianvs |
![]()
|
![]() Fericit FOST proprietar de reno Group: Members Posts: 234 Joined: 8 February 08 ![]() |
Postez aici ca sa nu mai deschid alt topic:
In ultimul timp, de fiecare data dupa vreo ploaie mai zdravana am avut probleme cu deschiderea hayonului si a geamului de la haion. Nu voiau sa se deschida decat dupa vreo doua zile. Ieri m-am uitat de curiozitate in spate sub trapa din portbagaj si am gasit ROATA DE REZERVA CU TOATE ACARETURILE(cric, clema de scos capacelele rotilor etc)COMPLET SUB APA! Cred ca aveam in jur de 30 de litri de apa inauntru. Stie cineva pe unde ar putea intra toata apa asta? Pentru ca zic eu ca are legatura cu refuzul hayonului de a se deschide. Multumesc anticipat |
--------------------
EX Renault
Laguna II
- BY 228 CS
GrandTour Privilége 1,9dCi / 120HP/2002 Hyundai i20 Classic Pack2
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Da, stiu eu.
Vezi ca ti-a sarit furtunasul de scurgere de la haion ( posibil de la jetul de apa cu presiune, la vreo spalatorie). In partea cea mai de jos a lunetei, unde se termina geamul adica, ai o gaurica ce se continua cu un furtunas in unghi drept. El coteste spre dreapta masinii si apoi coboara spre lateralul haionului. O sa vezi pe dreapta lui, cand e deschis, un fel de manson de cauciuc cu o gaura pe unde se scurge apa. Tie ti-a sarit furtunasul sau e infundat de mizerie si toata apa care vine de sus de pe geam se duce in jos spre zavor de unde o ia spre roata de rezerva in loc sa se duca prin furtun unde trebuie. Sa dai cu spray de contacte (nu wd40) la incuietoarea haionului. This post has been edited by Dan73: 20 Sep 2009, 19:58 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Hadrianvs |
![]()
|
![]() Fericit FOST proprietar de reno Group: Members Posts: 234 Joined: 8 February 08 ![]() |
Merci frumos, Dane, am sa ma uit.
|
--------------------
EX Renault
Laguna II
- BY 228 CS
|
|
Hadrianvs |
![]()
|
OK, am rezolvat, multam' frumos Dan73, am deschis hayonul din interior(e foarte simplu, are o fanta unde bagi o surubelnita mai ascutita si o misti putin spre dreapta). Furtunul era sarit si toata apa se scurgea direct in inchizatoare. L-am asigurat cu un colier de plastic, ca nu vreau sa mai umblu pe-acolo, si n-are moarte.
Acum tre' sa scap de duhoarea de canal care mi-a ramas inauntru.. |
--------------------
EX Renault
Laguna II
- BY 228 CS
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Nu stiu ce fanta zici tu...sau poate vorbesti de deschiderea incuietorii din interior?. Eu am dat jos plasticul ala care acopera mecanismul stergatorului spate. E prins la capete (spre lateralele haionului) in doua suruburi cu cap de torx. Fara sa dai jos ala nu prea poti pune furtunasul la loc.
This post has been edited by Dan73: 22 Sep 2009, 19:16 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Hadrianvs |
![]()
|
Pai nu mergea deschis hayonul pe dinafara(am scris mai sus), asa ca m-am bagat inauntru(in portbagaj) si l-am deschis din interior, are o fanta special facuta pentru asta. Apoi am dat jos toata fata interioara a hayonului. Mecanismul l-am demontat cu totul, l-am curatat si uns, apoi am scos si motorasul stergatorului, ca sa pot avea acces la furtunas.
This post has been edited by Hadrianvs: 22 Sep 2009, 19:53 |
--------------------
EX Renault
Laguna II
- BY 228 CS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 13:18 |