antifonare, antifonare megane
![]() ![]() ![]() |
antifonare, antifonare megane
oanavas |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
O lasi nepotilor?
![]() |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
tocmai ce am auzit de la cineva despre un mandru posesor de passat care a bagat ulei in praguri si a distrus toata mocheta masinii deoarece a iesit uleiul din prag in masina si ala tot baga....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
La megane 2 in praguri e deja o chestie vascoasa. Acest aspect se poate verifica scotand unul din dopurile din plastic, negre, ovale de sub masina.
|
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Tare ala cu Passatu'... as fi vrut sa-i vad fata, cand a constatat minunatia facuta
![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
aduasarchaeus |
![]()
|
![]() Web Developer Group: Members Posts: 103 Joined: 25 June 08 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Si eu mi-am pus problema antifonarii... Dar nu a podelei.
Zgomotul devine putin deranjant (asta mai ales pt pasageri, pt ca pe mine ma incanta de multe ori) incepand de la 110 km/h. Mi-as dori sa stiu daca cineva a antifonat usile si mai ales capota. Nu stiu daca voi aveti capota antifonata in vreu-n fel, dar la mine e goala si suna a tabla subtire (mai are si rezonanta pe deasupra ![]() Conduc si un scenic RX4 ce are capota antifonata cu un material asemenator cu pasla si chiar se simte diferenta. Am testat RX-ul fara antifonare (pt ca se poate da jos usor) si diferenta este evidenta, obtin mult mai mult zgomot. Am mai vazut si alte sugestii in care materialul de izolat tevi sau dinamat(parca) erau recomandate, dar ambele au folie de aluminiu care se comporta si ca un scut termic, ori daca voi pune asa ceva pe capota, imi imaginez ca va scadea mult cantitatea de caldura degajata prin capota, deci motorul se va incalzi mai repede. In afara de usi si capota nu mai stiu ce, cum, si cu ce as putea scadea nivelul zgomotului in masina. In plus antifonarea ofera si un comfort acustic ridicat. Sugestiile sunt bine venite! Ms! This post has been edited by aduasarchaeus: 31 Aug 2009, 10:12 |
--------------------
Renault
Megane II
2004/Hatchback/1,6 16V/Dynamique
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai in principiu stii despre ce este vorba. Cauta la "bursa" si gasesti tot ce doresti. Din cate stiu, Dynamat exista si fara folie de aluminiu.
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
RagnaroK |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu tocmai mi-am terminat o antifonare totala a masinii (megane 2 hatch 1,9 dci). O parte am facut-o anul trecut si o parte anul asta. Ok, am in plus vreo 70-75 kg, dar diferenta de zgomot dinspre drum este ENORMA! Si cred ca merita plusul de greutate. Ca sa nu mai zic de efectul este ultra-benefic asupra felului in care suna muzica inauntru.
Am atasat cateva poze din timpul lucrarii. Acum sunt dispus sa fac orice lucrare de antifonare pe megane ca stiu sa-i desfac interiorul cu ochii inchisi deja ![]() Attached thumbnail(s) Fata_gata.jpg ( Size: 441.03k ) Number of downloads: 3219 Plafon_incl_burete_aluminizat.jpg ( Size: 533.06k ) Number of downloads: 3551 spatele_finalizat.jpg ( Size: 491.16k ) Number of downloads: 3342 stalp_spate.jpg ( Size: 422.33k ) Number of downloads: 3310 contraaripa_cu_burete.jpg ( Size: 309.99k ) Number of downloads: 3185 19082009618.jpg ( Size: 183.12k ) Number of downloads: 1087 19082009622.jpg ( Size: 260.09k ) Number of downloads: 1087 19082009624.jpg ( Size: 255.77k ) Number of downloads: 985 31082009685.jpg ( Size: 384.12k ) Number of downloads: 1065 01092009690.jpg ( Size: 455.58k ) Number of downloads: 1135 29082009673.jpg ( Size: 312.78k ) Number of downloads: 1051 Profil_spate.jpg ( Size: 441.46k ) Number of downloads: 957 portiera_spate.jpg ( Size: 309.88k ) Number of downloads: 935 portiera_cu_burete.jpg ( Size: 327.65k ) Number of downloads: 932 portiera_burete_final.jpg ( Size: 343k ) Number of downloads: 923 detaliu_stalp_dr_fata.jpg ( Size: 341.59k ) Number of downloads: 971 18082009611.jpg ( Size: 305.9k ) Number of downloads: 1021 2.jpg ( Size: 193.1k ) Number of downloads: 953 4.jpg ( Size: 249.62k ) Number of downloads: 954 5.jpg ( Size: 252.91k ) Number of downloads: 999 6.jpg ( Size: 175.68k ) Number of downloads: 1056 7.jpg ( Size: 229.49k ) Number of downloads: 979 10.jpg ( Size: 218.01k ) Number of downloads: 962 16.jpg ( Size: 238.17k ) Number of downloads: 1147 29082009676.jpg ( Size: 383.3k ) Number of downloads: 1231 |
--------------------
Renault
Megane II Hatch
2003 1,9 dCi
|
|
andreimc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 20 January 09 ![]() |
Ai avut probleme de te-ai apucat de o lucrare asa mare sau? Cit te-a costat afacerea?
|
--------------------
renault
megane
- tm...
2008
|
|
RagnaroK |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
o sa calculez in seara asta totul si o sa postez... si cred ca da, am ceva probleme cu capu'
![]() 3 Sep 2009, 00:19: Dupa ceva calcule si aduceri aminte, strict partea de insonorizare - care contine aprox 60 kg materiale - m-a costat in jur de 4.500 ron. cu tot cu materiale auxiliare. dar fara manopera pentru ca mi-am facut tot singur singurel. Daca as fi dat-o la facut la un atelier specializat, m-ar fi costat undeva la 65% din costul materialelor...minim! Oricum, diferente s-au simtit inca de la primele adaugiri... adica de la usi...dupa care au urmat podeaua si plafonul...iar anul asta oala de la roata de rezerva si usile + podeaua cate ceva suplimentar. in afara de zgomotul de la motor, nu prea se mai aud zgomote din afara, decat ce este perceptibil prin geam. Si inca nu am terminat! mai vreau sa fac contraripile pe exterior si sa adaug un rand de chedere la usi... mult m-ar tenta sa dau si bordul jos si sa fac firewall-ul ca la tancuri...dar nu cred ca ma bag! e cam prea delicat! This post has been edited by RagnaroK: 3 Sep 2009, 00:19 |
--------------------
Renault
Megane II Hatch
2003 1,9 dCi
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
ceea ce ai facut tu acolo nu prea se numeste antifonare, ci insonorizare. se vede clar ca ai rabdare si timp liber...daca tu zici ca merita sa pierzi atat timp cat si bani pentru asa ceva...felicitari pentru efortul depus...
|
--------------------
renault
megane II sedan
- TM - XX - XXX
2004 comfort privilege 1.5 dci Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
RagnaroK |
![]()
|
Merci! Dar eu nu consider nici timpul pierdut, nici banii...asta e microbu' - n-am ce-i face! In ceea ce priveste timpul "liber", am o firma de constructii - mai precis acoperisuri - si vara e cam liniste pe planul asta... asa ca am timp sa ma ocup de pasiunea mea...daca n-am de munca, imi fac
![]() |
--------------------
Renault
Megane II Hatch
2003 1,9 dCi
|
|
ionutzxxx |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 30 December 08 From: Bucuresti City ![]() |
foarte bine si de apreciat.mi-as face si eu la sedanul meu dar parca totusi pe criza asta e cam mult.poate macar portbagajul
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
2007/Privilege
|
|
razvanborza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 19 October 08 From: Cluj ![]() |
Felicitari RagnaroK si sa ai noroc de masinuta
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
2006 1.5dci 60kw
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
@RagnaroK: multa munca si nu sunt multi dispusi sa-si faca asa ceva. Motivele sunt numeroase. Eu unul nu ii vad utilitatea unei astfel de modificari
Bun, te-ai asigurat de afara.. dar cu greierii din masina, ce ai sa faci ? |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
da cu insecticid
![]() Banuiesc ca unele materialele provin de la acoperisuri,si aici ma refer la banda bituminoasa cu staniol(nu ma refer la cea de le usi),am folosit si eu asa ceva pe Matiz,am antifonat usile fata/spate,am avut o rola de 30m cumparata de la Den Braven ...si se cunostea diferenta,usile sunau altfel cand le inchideam,iar muzica ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
RagnaroK |
![]()
|
@avani
nu am greieri de nici o rasa. au murit de la ce i-am facut masinii. iar utilitatea oricarei modificari la orice (nu numai masini) cred ca este o chestie subiectiva... ce-i bun pentru mine poate sa nu fie pentru altul si invers. @rcosmin am avut doar oala de la roata de rezerva facuta cu aluband de la denbraven de anul trecut pana acum in august si pot sa declar sus si tare ca l-am pus degeaba...mi se terminase bugetul si asta aveam "pe stoc" asa ca am zis sa incerc... dupa ce ca s-a dezlipit pe alocuri (in ciuda degresarii si aplicarii cu feon), m-am mai si chinuit cu scosul de mi-au iesit ochii... nu voi mai folosi asemenea materiale fiindca nu fac treaba celor dedicate. Ce am pus in loc este secondskinaudio damplifier pro, un material care este - dupa ce am lucrat si cu dynamat extreme, cu stinger roadkill si cu STP M1 - cel mai bun. Si nu este bituminos, ci din cauciuc. Iar grosimea mult mai mare de material, foita de aluminiu foarte groasa si aderenta net superioara ofera posibilitatea obtinerii exact a ceea ce se urmareste si anume rigidizarea suprafetelor pe care este aplicat. |
--------------------
Renault
Megane II Hatch
2003 1,9 dCi
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
pot sa te intreb cu ce l-ai dat jos?ca si eu m-am chinuit o zi intreaga sa il dau jos(vb de masina unui amic) se rupea doar foaia de aluminiu si ramanea bitum-ul pe tabla...ala cu ce mai iese?exista vre-o solutie?(exclus diluant)
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
andreimc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 20 January 09 ![]() |
Ragnarok...ai muncit de tiau sarit capacele dar cum ai pus inapoi toate elementele? Arata ok dupa ce au fost demontate (gen tapiterie)?
Apropo...de blindaje te ocupi? ![]() |
--------------------
renault
megane
- tm...
2008
|
|
RagnaroK |
![]()
|
trebuie sa folosesti feon d-ala industrial... iti prajesti putin degetele, dar altfel nu iese bitumul... vor ramane ceva urme de bitum pe tabla care ies imediat cu diluant universal
|
--------------------
Renault
Megane II Hatch
2003 1,9 dCi
|
|
aduasarchaeus |
![]()
|
![]() Web Developer Group: Members Posts: 103 Joined: 25 June 08 From: Bucuresti/Alexandria ![]() |
Foarte frumos!
Si eu imi doresc antifonare (insonorizare), dar in niciun caz de o asemenea amploare. Voi face momentan usile si capota... Sper sa se simta diferenta. Sa te bucuri de ... liniste! LE... Pai dupa cum vad... nu ti-a scapat niciun coltisor... pentru antifonarea usilor... nu ai pus dynamat-ul direct pe tabla? e pus si pe scheletul usii? Daca esti de acord, poate ne intalnim odata (cand o sa incep) sa vb la o cafea... Capota ai acoperit-o? This post has been edited by aduasarchaeus: 3 Sep 2009, 17:15 |
--------------------
Renault
Megane II
2004/Hatchback/1,6 16V/Dynamique
|
|
RagnaroK |
![]()
|
@andreimc
toate elementele s-au potrivit inapoi perfect...se scot si se re-pun foarte usor. Doar dupa ultimele adaugiri la podea, mai trebuie sa ajustez putin mocheta ca sa se potriveasca pragurile la loc. @aduasarchaeus cand zici capota te referi la plafon? sau la capota motorului? oricum, pot sa te ajut cu insonorizarea daca vrei. si o sa se simta diferenta, trust me! |
--------------------
Renault
Megane II Hatch
2003 1,9 dCi
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
colegu de pe 4tuning
![]() cand ma voi apuca de usi ca numai ele ma intereseaza posibil sa apelez cu niste intrebari la tine ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
deci alubandul ala e de cenzurat ?
e clar... mai aman pana fac rost de dynamat. pe plafon ai mai pus ceva peste dynamat ? sau doar folia aia a fost de ajuns ? de ce ai pus buretii aia in usi ? |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
RagnaroK |
![]()
|
re aluband - da! eu am ajuns sa prefer damplifier pro de la second skin audio (dupa ce am lucrat cu toate materialele mentionate mai sus). daca totusiinsisti sa pui aluband - de ex pt ca e mai ieftin - patesti ca mine care am facut la fel anul trecut si anul asta mi-am umplut frigiderul singur cu scosul!
Pe plafon am pus si un burete foarte dens de 2cm In usi am pus si burete pentru a atenua anumite frecvente. Materialele cu folie de aluminiu atenueaza mai mult vibratiile si poate fi considerat necesar si un material spongios (sau cel mai bine 2 - unul cu celule inchise si unul cu celule deschise) ca sa filtreze din zgomotul produs de drum. De aceea am pus materiale spongioase de diverse tipuri peste tot prin masina - podea, plafon, usi, portbagaj. Trebuie sa mentionez ca buretele din usa mai tine pe loc din toate firele care trec pe acolo si care ar putea sa intre in contact cu fata de plastic si sa produca un zgomot parazit cand dai muzica tare...zgomot de care cel mai probabil nu-ti dai seama ca era prezent pana nu scapi de el... This post has been edited by RagnaroK: 5 Sep 2009, 23:27 |
--------------------
Renault
Megane II Hatch
2003 1,9 dCi
|
|
mefmef |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 17 October 06 ![]() |
Cata munca!
![]() @RagnaroK, felicitari! Si ca incheire ... Tunezi si apartamente? ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
deci folia dynamat singura nu e suficienta. mai trebuie si burete.
zi-mi si mie, pe straturi ce materiale ai pus. pe mine ma dispera zgomotul de vant produs de masina la viteze mai mari de 100km/h |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
RagnaroK |
![]()
|
@mefmef
sunt foarte pasionat si putin obsedat de subiectul asta iar timp liber am cand si cand...cand am ceva de facut, imi planific din timp si in loc de pauze mici si multe, trag tare o perioada dupa care iau o pauza mai mare in care fac ce-am de facut... n-am mai facut "tunari de apartamente" personal, dar tatal meu are o "camera de muzica" antifonata complet si profesional si inauntru e mai ceva ca intr-un studio... deci cunosc materialele respective iar instalarea - din ce am observat - e delicata dar nu e foarte dificila. @caktuss -pentru vant cred ca am gasit o solutie, dar caracteristicile inchiderii portierelor se schimba putin si nu stiu cator oameni le-ar conveni...si anume am lipit un cheder pe langa cel existent. Ca sa se inchida usa trebuie trantita destul de tare...la fel si la actionarea clantelor (int+ext) exista un punct cand trebuie tras mai tare, dar e in limitele acceptabilului (pt mine cel putin). de testat la peste 100km/h nu le-am testat inca fiindca abia ieri le-am pus, dar chiar si asa se observa o mica diferenta care sunt sigur ca se va transforma intr-o mare diferenta la viteze peste 100km/h. Deocamdata am facut doar usile din fata, urmeaza foarte curand si cele din spate si voi gasi o solutie si pt portbagaj, fiindca hatch-urile se stie ca creeaza turbulente mari in spate si nu as vrea sa ramana asta un punct sensibil. Maine o sa pun poze cu chederele dublate. - re straturi de diferite materiale: aplicarea unei combinatii de materiale insonorizante se impune cand nevoia o cere...si cand bugetul o permite. - Pentru orice om normal - nu obsedat ca mine - cred ca este suficienta antifonarea usilor si eventual a portbagajului (in caz de subwoofer) cu un material gen damplifier pro. Daca se doreste mai multa liniste (a se citi comfort sporit), trebuie facut si plafonul + podeaua...iar dupa ce masina antifonata cu 1 strat peste tot este condusa un timp pentru testare, se poate decide sa ramana asa sau - in functie de sursa zgomotelor - sa se mai aplice diverse straturi de materiale in zonele cu probleme, pana la obtinerea rezultatului dorit. daca esti din bucuresti, putem sa ne intalnin la un mom. dat sa discutam exact ce vrei ca sa pot sa-ti raspund mai precis la intrebarea ref. straturi - In paralel cu linistea rezultata, se obtine si o baza excelenta pentru un sistem audio de inalta fidelitate, datorita eliminarii vivbratiilor, rezonantelor, datorita reducerii zgomotului produs de roti, drum, evacuare, motor, etc. Dupa atata "joaca" in domeniul asta, sunt de parere ca primul pas in a imbunatati orice sistem audio stock este insonorizarea usilor. 07.09 edit am adaugat o poza cu chederul dublat...din pacate mi-am adus aminte abia acum sa fac poze...o sa mai adaug zilele astea. Dar mai importanta decat poza este senzatia pe care am trait-o azi accelerand pana la 150km... auzeam turatiile motorului si asteptam ca de la 90-100 incolo sa aud ceva zgomot de vant sau orice! Nimic in afara de motor! Am ramas blocat cu piciorul pe acceleratie asteptand sa aud zgomotele familiare de la acele viteze... in tot timpul asta nu mai puteam sa-mi abtin un imens zambet! auzeam zgomot delicat de motor, extrem de putin dinspre drum, dar nimic din partea vantului! Atunci am lasat-o moale, m-am felicitat singur pentru ideea cu chederele si mi-am vazut de drumuri care brusc au devenit si mai putin stresante! Traficul este binevenit cand imi da ocazia sa petrec mai mult timp in masina ![]() This post has been edited by RagnaroK: 7 Sep 2009, 19:27 Attached thumbnail(s) 07092009702.jpg ( Size: 297.21k ) Number of downloads: 1014 |
--------------------
Renault
Megane II Hatch
2003 1,9 dCi
|
|
RagnaroK |
![]()
|
pozele promise!
Attached thumbnail(s) 08092009707.jpg ( Size: 301.6k ) Number of downloads: 796 08092009708.jpg ( Size: 304.62k ) Number of downloads: 788 08092009709.jpg ( Size: 318.13k ) Number of downloads: 758 08092009710.jpg ( Size: 290.75k ) Number of downloads: 736 08092009711.jpg ( Size: 323.82k ) Number of downloads: 767 08092009705.jpg ( Size: 786.64k ) Number of downloads: 736 |
--------------------
Renault
Megane II Hatch
2003 1,9 dCi
|
|
bluemagic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 16 January 08 ![]() |
salut RagnaroK,
As dori sa-mi dublez si eu chederul. Dar nu imi dau seama exact cum as putea sa il fac. Tu ai lipit efectiv al doilea cheder pe deasupra la cel deja existent? mersi. |
--------------------
renault
megane 2
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 22:30 |