Motor de Dacia, Nu se potriveste !
![]() ![]() ![]() |
Motor de Dacia, Nu se potriveste !
davincu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 20 September 07 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
renault 5
gts benzina
1985
- TM 03 TIJ
|
|||
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
daca e jos..fa si o segmentare.
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
BogdanNick |
![]()
|
![]() posesor si atat Group: Members Posts: 469 Joined: 25 October 08 From: Campina PH ![]() |
Motorul de Dacia pe suportul de R5? Pai romanii nu au folosit pentru prindere decat gaurile de la jumatatea blocului. Cele de sub alternator nici macar nu sunt date. Au inceput sa le foloseasca abia la Nova - care e deja 1.6
|
--------------------
Renault R9 GTL
1987/1397cmc
L423
- PH04NJN BogdanN
|
|
davincu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 20 September 07 From: Timisoara ![]() |
BogdanNick@ , era ceva mai bine daca spuneai asta atunci cand am intrebat daca se potriveste motoru de Dacia . Acuma m-am lamurit si eu .
Miliadi@ spunea ca se potriveste . Am intalnit mecanic care mi-a zis la fel ! Asta e , nu-i mare bai ! Imi doream mult sa pot face motorul si in acelasi timp sa pot circula cu masina . This post has been edited by davincu: 29 Aug 2009, 07:13 |
--------------------
renault 5
gts benzina
1985
- TM 03 TIJ
|
|
varu_vyyp |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 133 Joined: 30 April 09 ![]() |
si eu am un motor neidentificat
![]() uite aici ..... am si eu aceleasi nelamuriri ca si ale tale: -sistemul de prindere al alternatorului diferit. - pompa de benzina diferita - jorja diferita uite niste poze. 18 Jan 2010, 02:53: QUOTE(davincu @ 22 Aug 2009, 20:53) Deschid subiect nou ca sa atraga atentia mai bine : am dat motorul de r5-super jos si surpriza a fost ca nu am unde prinde suportul motor pe blocul motor ! Suportul aflat cam sub alternator nu are gauri de prindere pe blocul de Dacia . De asemenea se pare ca nici alternatorul nu are aceasi prindere , dar oricum nu am mai fost atent la alte nepotriviri . Cu ocazia asta schimb niste garnituri la baia de ulei si la lantul de distributie , schimb si discul de ambreiaj+rulment presiune (= 130 lei) si daca nu mai curge ulei poate aflu cat consuma (ulei). PS: Am un motor de Dacia 1400 de vanzare ! ![]() Poate imi face-ti vreunul o surpriza si imi spuneti cum sa prin motoru de suport ?? te rog sa pui niste poze cu piesle de la motorul ta pls. vreu si eu alternatorul motorului original, pompa de ulei .... la mine ii modificata pompa de apa, pompa de ulei. Astept de la tine poate postezi niste poze. mc This post has been edited by varu_vyyp: 18 Jan 2010, 02:53 Attached thumbnail(s) Fotografie0064.jpg ( Size: 91.66k ) Number of downloads: 767 Fotografie0065.jpg ( Size: 120.53k ) Number of downloads: 722 Fotografie0066.jpg ( Size: 105.68k ) Number of downloads: 764 Fotografie0067.jpg ( Size: 93.41k ) Number of downloads: 752 |
--------------------
dacia 1300
berlina
1984 veata si acordeoane!...
|
|
davincu |
![]()
|
Nu stiu cum sa te ajut! Poze nu pot pune si nici nu le pot vedea marite pe ale tale.
Motorul de Dacia l-am dat, pot spune insa ca erau diferite fata de cel de Super5, lipsa gaurilor pentru prindere motor, alternator mult mai sus la Dacia, pompa de apa, capacul de pe chiuloasa are buson la mijloc fata de cel de r5 pe capat si poate si altele pe care nu le mai tin eu minte. Cel mai simplu e sa te uiti bine la el si apoi sa te uiti la unul de Dacia. Ce pot spune acum sigur e ca cel de Dacia nu merge pus pe Super5! PS pompa de ulei nu e la vedere! |
--------------------
renault 5
gts benzina
1985
- TM 03 TIJ
|
|
varu_vyyp |
![]()
|
am cautat pe tot forumul si nu am gasit poze deloc. eu cand am cumparat motorul, omul de la care la m luat avea si un renault express in curte. a deschis capota si am vazut ca ii la fel motorul. al meu are modificari facute la el: pompa de apa schimbata etc.
Acuma rugamintea mea este sa postati cateva poze cu piesele cu care este echipat motorul standard. Nu am multe cunostinte si de asta am apelat la voi. renaultul expres este exact ca cel din imagine va multumesc pentru ajutor! 18 Jan 2010, 12:33: sunt foarte mult interesat de alternator+suportul de prindere, pompa de apa cu arata, carburator si delcou. cu poze la piesele asta ma puteti ajuta. va salut 18 Jan 2010, 16:57: up up ....nu se ofera nimeni sa imi arate niste poze ????pls This post has been edited by varu_vyyp: 18 Jan 2010, 16:57 |
--------------------
dacia 1300
berlina
|
|
tilicaru |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 23 April 08 ![]() |
motorul care este in linkul de la renault expres cel postat este exact motorul de pe reno 5 . e la fel si la delcou si pompa de benzina si tot.este motorul original la fel si prinderile . daca ai postat linkul nu inteleg la ce te referi cum e prins . daca ai renault super 5 ai sa vezi si la tine cum e prins . daca a fost schimbat motorul si nu nu sti cum sunt prinderile pe motorul original este asa :
1- un suport de la motor este in fata cum stai in fata in partea dreapta . 2 - unul este prins pe cutia de viteza parca in partea de catre volan undeva nu chiar la mijloc . si sar putea sa mai aiba unul daca nu stiu pana nu ma uit . cand am schimbat cutia de viteza am dar jos doar 2 suporti de motor ca sa pot scoate cutia . carburatorul este simplu corp sau dublu sau injectie depinde de tipul de motor .( galeria de la carburatorul de 1,1 este identica cu cea de dacie , ma refer la prinderea carb simplu corp doar ca suruburile sunt pozitionate un pic mai spre dreapta daca bine cred .) delcoul se vede clar in pozele de mai sus . te pot ajuta cu noste poze dar doar maine .intre pe ym : alex2claudiu si vb acoloo siti trimit si pozele. iar daca ai nevoie de suporti de prindere am eu unul cel din spate .si sar putea sal am si pe celalalt. daca am gresit cu ceva corectatima . la ora asta dupa oboseala care o am cred ca am spus bine. |
--------------------
renault r5 campus
renault
1987
|
|
varu_vyyp |
![]()
|
upppp
si nici o poza ? ![]() |
--------------------
dacia 1300
berlina
|
|
tilicaru |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 23 April 08 ![]() |
poze cu alternator etc.
Attached thumbnail(s) carb.jpeg ( Size: 570.65k ) Number of downloads: 652 IMG_0081.JPG ( Size: 114.21k ) Number of downloads: 127 IMG_0082.JPG ( Size: 108.15k ) Number of downloads: 119 IMG_0083.JPG ( Size: 130.34k ) Number of downloads: 120 |
--------------------
renault r5 campus
renault
1987
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
pompa de apa,renault super 5 ..benzinar 1.1/1.4
dsc04551b.th.jpg dsc04550y.th.jpg dsc04552k.th.jpg motor super 5,benzina, 1.4 ...vedere din fata masini... dsc02780j.th.jpg dsc02781a.th.jpg |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Duminica am demontat si eu motorul meu C1E, 1100cmc, in dorinta de a pune unul de dacie, ce am descoperit:
- 1 Galeria de reno nu se potriveste pe chiuloasa de dacie, alte distante la gauri - 2 Motorul de reno e palier mare, cel de dacie care il am e palier mic, deci nu pot monta volanta - 3 Blocul motor difera in zona montare tampon, asta nu era o problema se rezolva cu un suport custom, dar.. - 4 Motrul de reno 1100cmc are palier mare deci merg cuzineti de dacia palier mare, - 5 Camasile au alt diametru de centraj fata de 1300cmc sau 1400cmc, singurul set care merge este cel de dacia 1100,r8,r10. - 6 Singura solutie pe care o intrevad pt motorul meu: -Chiloasa de 1100cmc, setul de 1300, strunjite camasile, arbore palier mare de 1400cmc, astfel il readuc la viata in noua formula 1300cmc si raport compresie 9,8. |
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:18 |