Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

problema ambreaj, bocaneala la ridicarea ambreajului

maytow_airis
post 20 Aug 2009, 18:29
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Alta Tara

buna tuturor , si multumesc ca existati !
am o laguna din 2002 1.9 dci 74kw berlina ( fara geamuri fumurii biggrin.gif )
am luat,o din spania sa vin si eu acasa ! am ajuns acasa , totul ok
dintr.o data ..si acum mai tare ....un zgomot ciudat , sau mai bine ca o lovitura
in momentul cand ridic piciorul de pe pedala de ambreaj.
mai tare se aude atunci cand dau in marsarier, ridic picioarul si pe la jumatea pedalei mi.se aude o bocanitura insotita de o mica smuncitura.
M E C A N I C U L zice ca e dusa placa de presiune ,are acele arculete rupte ,sau cateva . La inceput credeam k e tamponul de dedesubt, dar am incercat sa plec de pe loc cu frana trasa , si am dat fata spate si zgomotul se aude intradevar in cutie!
Intrebarea: e chiar placa de presiune? pot schimba doar placa de pres. in conditiile in care Firmele vand doar kitul komplet ( placa + disc)
daca desfac si iau codul de pe placa , mi.a zis angajatul k poate sa/mi comande doar placa , dar sa am codul de pe ea ! VA Multumesc !

--------------------
renault Laguna 2, Laguna 3 Expresion, 2009 1.5 dci 110cp (fara FAP)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bitza_nsc
post 20 Aug 2009, 19:49
Post #2

Green Laguna

From: Timisoara

QUOTE(maytow_airis @ 20 Aug 2009, 18:29)
buna tuturor , si multumesc ca existati !
am o laguna din 2002 1.9 dci 74kw berlina ( fara geamuri fumurii biggrin.gif )
am luat,o din spania sa vin si eu acasa ! am ajuns acasa , totul ok
dintr.o data ..si acum mai tare ....un zgomot ciudat , sau mai bine ca o lovitura
in momentul cand ridic piciorul de pe pedala de ambreaj.
mai tare se aude atunci cand dau in marsarier, ridic picioarul si pe la jumatea pedalei mi.se aude o bocanitura insotita de o mica smuncitura.
M E C A N I C U L  zice ca e dusa placa de presiune ,are acele arculete rupte ,sau cateva . La inceput credeam k e tamponul de dedesubt, dar am incercat sa plec de pe loc cu frana trasa , si am dat fata spate si zgomotul se aude intradevar in cutie!
Intrebarea: e chiar placa de presiune? pot schimba doar placa de pres. in conditiile in care Firmele vand doar kitul komplet ( placa + disc)
daca desfac si iau codul de pe placa , mi.a zis angajatul k poate sa/mi comande doar placa , dar sa am codul de pe ea ! VA Multumesc !
*

la cat costa manopera pt schimbat componente ambreiaj ,eu recomand schimbarea kit-ului complet, pt cativa bani in plus, chiar nu se merita sa schimbi doar placa , te trezesti ,Domane fereste peste cateva luni ca se duce si discul , si ce faci dai iar bani cu caru pt manopera???...oricum, decizia iti apartine...legat de problema ta , nu stiu ce sa zic..dar daca ai incredere in mecanicul cu pricina , si pare ca stie ce zice, mergi pe mana lui. Bafta.

--------------------
Renault Laguna 2 An 05/2001 1.8 cmc 16V Dynamique - HD 88 B T Z
+
milik08
post 27 Aug 2009, 21:59
Post #3

Membru incepator

vezi ca nu fie de la pompa de ambreiaj. este ambreiaj hidraulic

--------------------
Renault Laguna II VFIBG0 2004 - 55zav
Laguna II, 120 CP 1,9 dci
+
amadi
post 28 Aug 2009, 12:11
Post #4

Membru autentic

From: Mehedinti

am o presimtire ca nu o sa scapi prea ieftin. parerea mea este ca ai discul dus.
ia intreaba-l pe mecanicul ala cam cate arculete are placa de presiune ca o prostie mai mare nu am auzit. poate poate sa-mi arate aici care sunt: http://www.enciclopedie-auto.ro/termen/def...presiune+SSID10
oricum, daca te hotarasti sa te apuci de treaba ia in calcul rulmentul de presiune care sigur nu e "prea nou", placa si disc, pt ca e pacat sa dai o caruta de bani pe reparatie si sa nu faci un lucru bun. scormoneste bine pe net dupa piese si cauta un mecanic bun care sa nu te jupoaie de bani si sa faca teste pe masina ta ca-i dusa ba aia ba alalta.
bafta!

--------------------
renault laguna 2 2002 privilege
:( 1.9 dci 120hp
+
maytow_airis
post 4 Oct 2009, 01:27
Post #5

Membru autentic

From: Alta Tara

RezolvaT ! salut all ! revin ! ce e drept am fost pe fuga in tara si am omis sa va scriu despre problema cu abreajul !
sunetul acela era din planetara ! acolo unde se imbina planetara din dreapta si cutie! sunt imbinate printr.o bucsa zimtata. ei,deci erau dusi zimtii care se imbina in cutie,tociti aproape de tot , nu stiu cum de nu se dadea peste cap.
ce am facut ? am scos bucsa afara (am cautat sa cumpar dar nimeni nu taie un porc sa.ti de.a coada...) am intors.o invers, cu zimtii buni sa se imbine ci cutia de viteze, iar partea tocita a bucsei am imbinat.o in planetara si am ......atentie...SUDAT-O !! de atunci nu se mai aude nimik, merge super bine si am si 7 mii km de atunci ! nu va sfatuiesc sa faceti k mine...dar eram nevoit sa plec....si...am facut.o ! bafta all !

--------------------
renault Laguna 2, Laguna 3 Expresion, 2009 1.5 dci 110cp (fara FAP)
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 14:39
Dacia