Problema la geam stanga fata
![]() ![]() ![]() |
Problema la geam stanga fata
Yz*rO |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 21 July 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2001
- NT-07-CSV
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.887 Joined: 4 February 09 ![]() |
macaraua...eu asa am patit in garantie.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
Si mie mi-a sarit geamul de pe macara intr-o panta plina de bolovani.. Am desfacut fata usii l-am pus la loc si gata
![]() |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
Yz*rO |
![]()
|
Si in ca o problema ..cum desprind masca portierei?...e lipita foarte tare .Va multumesc
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001
- NT-07-CSV
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
in centru, sub clapeta de deschidere a usii ai o gaura astupata cu un dop. Scoti dopul, desfaci surubul. In partea de jos a usii mai ai doua suruburi in partile laterale. Dupa ce ai desfacut suruburile tragi de partea de jos si se vor desprinde niste "clipsuri" sau nu stiu cum sa le zic....ideea este ca e bagata presat in ele si iese prin tragere. Este si lipita pe margine putin cu o chestie care nu stiu cum se numeste dar se va lipi la loc cand o vei monta. Cam asta e tot. Atentie pe la cablurile boxelor sa nu le smulgi....Cand o montezi la loc, o infigi in "clipsurile" alea...etc...operatiunea inversa.....
aaa si inca ceva....toate suruburile se desfac cu torx-ul. (nu-i stiu dimensiunea dar daca tot iti cumperi ia-ti pe mai multe dimensiuni......iti vor fi de folos. La masina asta toate suruburile sunt asa. Eu mi-am luat un set de 7 bucati si a costat vreo 20 de lei) This post has been edited by tibirk: 21 Jul 2009, 11:55 |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
Yz*rO |
![]()
|
Multumesc mult ... am sa incer si eu sa vad ce pot face ...ca cei de la Renault mi-au cerut 1200 Roni sa imi repare toata jucaria .... iar din cate am citit pe forum e vorba de o sufa sau o chestie de plastic ..si zic eu ca nu se merita atati bani ... inca o data multumesc
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001
- NT-07-CSV
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Era mult mai nimerit sa postezi aici:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=51044&hl=macara++geam Nu trebuia sa deschizi topic nou pentru aceeasi problema. |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Yz*rO |
![]()
|
Ma poate ajuta cineva cu un document sau o poza in legatura cu mecanism macara electrica geam usa laterala fata : Demontare - Remontare + initializarea motoruli ( 87 D , macarale electrice geamuri-trapa de aerisire, macara electrica geam : initializare) . Multumesc anticipat
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001
- NT-07-CSV
|
|
marinuz |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 8 October 07 From: Satu Mare ![]() |
Sper ca pdf alaturat te ajuta.
primele pagini extras dint-un manual Haynes. In engleza, capitolele 12 si 14. Si manualul de reparatie 72A si 51D, dar in limba germana, nu am in limba romana. Poate macar pozele te ajuta. Pe 51D, la final este descris cu se reinitializeaza ferestrele. Numai bine. Attached File(s) ![]() |
--------------------
Renault
Laguna2
din 2001 - 1,6 - 16V - Expression K4M-D7-10 Laguna fan! - 150.000Km
Am schimbat: Alternator, Pedala de acceleratie, Fulie, Senzor ESP acceleratie laterala, Supape admisie(8). |
|
Yz*rO |
![]()
|
Multumesc pt informatii si intr-un final am reusit sa imi rezolv problema dar totusi nui 100 % ... dupa ce am montat tot la loc si am facut un test sa vad daca functioneaza am constatat ca mi s-au schimbat comenzile : cand vreau sa inchid geamul se deschide si invers.Sa fie oare de la motorul de actionare a macaralei ? ( am desfacut motorasul ..am scos rotorul si l-am curatat + peria colectoare ) dar stau si ma gandesc sa nu fie cumva de la capacul motorului pt ca nu mai stiu daca l-am pus in aceeasi pozitie si mii sa nu fi schimbat polaritatea (in interiorul capacului se afla 2 magneti semi-circulari).
Oricum treaba a fost foarte migaloasa si nu a semanat cu nimic din cele spuse pe forum ( in legatura cu mecanism macara electrica geam usa laterala fata )... dar am avut noroc ca nu sa rupt nimic ... sufa era sarita de pe canalul rolei motorasului din ambele parti ( trasee : ridicare - coborare geam ). ATENTIE ! la remontarea sufei pe rola de ghidare sa se tina cont neaparat de pozitia suruburilor de prindere a macaralei pe portiera ..altfel exista riscul nepotrivirii montarii macaralei pe pozitie |
--------------------
Renault
Laguna II
2001
- NT-07-CSV
|
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Am vrut sa-mi comand macara de geam ( pe original ) si cand a venit raspunsul cu pretul atasat am avut o mare surpriza deoarece au venit 3 variante de macara si anume:
- macara geam fara impuls - macara geam manuala - macara geam cu motoras Acum vine intrebarea:la mine macaraua geam fata sofer e cu impuls ( singura pe masina ) de ce pe codul de la sasiu mi-a venit aceste 3 variante,si care este cea buna? Ca sunt putin depasit de situatie,in mod normal trebuie macara cu impuls si fara motoras ( motorasul merge,e ok ) |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
daca motorasul este bun cumpara doar macaraua ....vezi ca era pe aici un nr de tel cu
al unui coleg care are de vanzare la 300 de lei ...noi vezi in topicul geamuri laguna 2 ...... Doamne Ajuta This post has been edited by przamfiri: 22 Jul 2009, 15:02 |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
stefanitza_liviu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 10 January 10 ![]() |
caut rola si sufele pt usa soferului
![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna
2003/2/diesel
|
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Cauta la sectiunea Bursa,ca exista KIT-ul de vanzare la un pret bun.
http://www.reno.ro/-VAND-Kit-reparatie-mac...II-t172782.html This post has been edited by Yutcaru: 2 Mar 2010, 21:21 |
--------------------
Renault
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
stefanitza_liviu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 10 January 10 ![]() |
multumesc , dar ceva mai ieftin dar si bun?
|
--------------------
renault
laguna
2003/2/diesel
|
|
Yutcaru |
![]()
|
Ieftin si bun?? hmm..........
Poate sa nu-l mai deschizi,deloc! Daca si asta e scump,ce sa zic cand in urma cu ceva timp,singura metoda sa-ti faci geamul sa mearga era,fie sa improvizezi ceva ( asta in cazul in care se mai putea salva ceva ) fie sa cumperi de la reprezentanta tot tacamaul ( din cate stiu trebuia sa cumperi si motorasul,chiar daca al tau era ok ) la un pret de vorbeai de unul singur 2 zile. Si nu uita ca daca cumperi tot KIT-ul asta de pe net,nu mai ai probleme cu geamul multi ani de zile,practic e ca nou,exceptie facand motorasul. Deci nu e scump................... Si eu am o improvizatie la gem,iar cand ma lasa,apelez la minunatul KIT care exista acuma pe piata,daca aveam acest KIT atunci,era cu totul o alta poveste. Parerea mea.................... ![]() |
--------------------
Renault
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
![]() Gone 4 a while Group: Members Posts: 1.608 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
stefanitza_liviu: mai ieftin decat atat poti sa cumperi direct de pe net si presupunand ca nu te costa in plus sa timiti banii si ca ajunge pachetul din extern, iesi cam tot la pretul asta sau chiar mai mult.
Mai bun decat atat poti sa cumperi de la reprezentanta la pretul lor si la calitate maxima.. Ca doar vorba aia .. erau de calitate din moment ce s-au stricat atat de repede ![]() Sau si mai ieftin.. poti sa cumperi cablu si sa il sertizezi tu la dimensiunea potrivita... Asta nu rezolva problema rolei .. dar poti sa o cumperi separat, tot de pe net si o sa te coste cam cat jumatate de kit .. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi & 2.2dCi
2002 / Expression; 2002 / Privilege
- B-XX-Z4T kituri de reparatie macarale electrice!
|
|
ruby77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 1 December 10 ![]() |
imi poate spune si mie careva ce dimensiuni au sufele la o macara stanga fata pentru un renault laguna 2 2001 mi sa facut bucati cea veche si nu o mai pot masura exact
|
--------------------
renault
laguna II
2002/Expression
|
|
sergiucoman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 24 October 11 From: Baia Mare ![]() |
este un baiat in tm care se ocupa cu vanzarea de macarale...am vb cu el pe mail si spunea ca o macara de laguna 2 este 220 ron... nu stiu(nu cred) ca in banii astia intra si motorasul...daca vrei,iti pot da nr lui de tel,poate te ajuta...
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003
- MM 33 CMC
|
|
ruby77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 1 December 10 ![]() |
k daca vrei damil sau daca are cineva numai sufele cele lungi de pe fata stanga le pot cumpara
|
--------------------
renault
laguna II
2002/Expression
|
|
laguna 19600 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 26 November 12 ![]() |
salut daca geamul a urcat si a coborat dupa ce ai auzit zgomotul s-ar putea sa fie o problema de reinitializare a calculatorului se face f simplu cu cartela introdusa la jumatate urci amandoua geamurile din fata in acelasi timp si tii butoanele apasate timp de 25sec dupa care ar trebui sa mearga
|
--------------------
Renault
Laguna
2003 1.9dci expresion
- AN-688-EZ
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Am urmatoarea problema la geamul stanga fata : prima oara au cedat piciorusele acelea trei de la rola din plastic pe care se infasoara sufele ! Am schimbat rola si am montat totul la loc , dar cand am ridicat geamul , a plesnit un plastic din acela pe care e prins geamul ( urechea in care e prinsa sufa ) . Acum ma gandesc ca problema e de la motoras... cand intampina o anumita rezistenta ar trebui sa se opreasca , nu ? Al meu cred ca forteaza prea tare ! Ceva solutii ?
7 Dec 2012, 11:18: Am montat geamul si am facut proba... la coborare , geamul se opreste jos , dar la urcare , cand ajunge la punctul maxim , motorasul forteaza prea tare... mi-a rupt al doilea plastic in care este prinsa sufa !!! Stie cineva care este cauza ??? This post has been edited by boeru_laurentiu: 7 Dec 2012, 11:18 |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
AdR!@N |
![]()
|
![]() Adrian Group: Members Posts: 1.170 Joined: 13 December 10 From: Timisoara ![]() |
Cel mai probabil rola s-a rupt din cauza uzurii.... apoi nu cred ca ai echilibrat bine cele 2 cabluri si unu iti era mai tensionat decat celalat si de aia a cedat. A doua oara la fel...
Din cate stiu eu limitator de cuplu nu au decat geamurile cu impuls, celelalte nu. Teoretic motorasul nu ar trebui sa rupa piesele cand se ajunge la capat de cursa, problema vine, cum am spus mai sus, de la echilibrarea cablurilor si de la uzura pieselor. |
--------------------
Renault
Latitude
Luxury 2.0dCi CVA Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Geamurile sunt cu impuls , sufele le-am tensionat egal , cred , din acele 2 plastice cu arc ( au 3 fante pentru reglaj ) . Inclin se cred ca de vina este acel plastic albastru , probabil imbatranit ( si al doilea tot SH ) ! Ramane varianta unui kit de reparatie... am inteles din posturile anterioare ca sunt chiar mai rezistente decat originalul ?!?
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Salut colegi, o problema asemanatoare am si eu , cand am cumparat masina geamul de la sofer la ridicare, mai exact pe la jumatatea cursei geamului se oprea si trebuia sa mai apas iar pe buton ca sa pot sa il inchid, dupa o saptamina am ramas cu geamul in portiera. Dupa ce am desfacut fata de la portiera am gasit o piesa de pe o sina rupta,adica urechea in care e prinsa sufa, am cumparat alt kit si l-am schimbat dar am aceiasi problema imi merge geamul in trepte cand il ridic si nu stiu care ar fi problema, mentionez ca motorul de ridicare e cu impuls, poate ma ajuta si pe mine un coleg cu vreo ideie va multumesc.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
EXPRESION 2001
- NT 77 BYA
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
ai initializat geamul? cobori maxim si tii cateva secunde (cam 10) apasat pe buton
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
- sv-07-xjr Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
CYP VFS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 797 Joined: 31 July 09 From: roman/neamt ![]() |
Salut am facut operatiunea aceasta si tot nimic, am gresat si sinele respective si tot nimic.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
EXPRESION 2001
- NT 77 BYA
|
|
Pop Marcel |
![]()
|
![]() Iubitor de Laguna si Talisman Group: Members Posts: 448 Joined: 20 April 08 ![]() |
QUOTE(CYP VFS @ 7 Dec 2012, 22:36) Urca geamul sus si mai dai de buton o data tot spre inchis (adica in sus) si eu am patit acelas lucru la geam si dupa reparatie am procedat cum ti-am scris si cand inlocuiesti bateria tot la fel trebuie procedat cu toate geamurile care au impuls de inchidere automata This post has been edited by Pop Marcel: 8 Dec 2012, 21:51 |
--------------------
Renault
Talisman Initiale Paris 2021
2 l 190 CP Renault Talisman Initiale Paris 2016 1.6L dci 160 cp
Renault Laguna 3 Initiale Paris 2011 2L dci 150 cp |
|
CYP VFS |
![]()
|
Da o sa mai incerc odata aceasta operatie, sa vad poate am sa reusesc fara sa mai ajung la service.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2 1.6 16V
EXPRESION 2001
- NT 77 BYA
|
|
onu_sm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 10 February 09 From: Ploiesti ![]() |
Va salut. Am si eu o problema cu geamu dreapta fata,nu mai ia comanda pe coborare. De ceva timp,avea momente cand ii dadeam comanda sa coboare sau sa ridice si parca nu functiona bine butonul,daca eliberam si incercam din nou mergea fara probleme,acum e urcat geamu si nu primeste deloc comanda pentru coborare,am desfacut conectorul de trecere de la usa,am aplicat spray,am dat si la conectorii de la motorasul macaralei,chiar si la butoanele cu comenzi si pe stanga si pe dreapta dar nimic... Cine a mai avut problema asta spuneti-mi,va rog cum s-a rezolvat.
|
--------------------
Renault/vw kafer
Laguna II-1.9 dci/ aircooled 1300
2003/1968
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 17:15 |