Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

schimb ulei

Manciu
post 23 Jun 2009, 21:07
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Desi am parcurs 4500 de km de cand am schimbat uleiul, mi-a aparut la bord atentionare ca trebuie sa-l schimb in curand. Aveti idee ce s-a intamplat? Oare sa fie nevoie sa-l schim atat de repede? Pt ca mi s-a fisurat parbrizul cei de la Casco mi-au recomandat vreo 5 service-uri cu care au conventii, dar nici unul Renault. Cel mai la indemana mi-ar fi Radacini. Ce stiti de el?

This post has been edited by Manciu: 23 Jun 2009, 21:11

--------------------
renault scenic II 2005 TDI - B 55 XXX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 23 Jun 2009, 21:13
Post #2

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Cred ca din cauza ca ai motor TDI si nu dCi cum este la renault biggrin.gif

Probabil ca nu ti-au resetat km pana la urmatoarea revizie...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
tuner
post 24 Jun 2009, 14:50
Post #3

Membru autentic

From: BrAsOv

TDI rulzzzz noua generatie veche de motorizari renault LolLolLo.gif

--------------------
am avut o dacie 131o L mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe
Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
+
Waves
post 28 Jul 2009, 20:10
Post #4

Membru incepator

Un sfat pentru o viata cat mai lunga a motorului. Dupa 5000 de Km schimbati uleiul ! Mai ales daca faceti acesti Km doar prin oras si mai ales in Bucuresti !

Praful din aer ajunge in timp in motor (o parte va trece de filtrul de aer mai devreme sau mai tarziu, imediat ce acesta se imbacseste) unde va actiona ca o pasta abraziva, grabind uzura partilor in miscare din interiorul acestuia.

--------------------
Renault Scenic RX4 2003
+
pasha mihai
post 5 Aug 2009, 11:52
Post #5

Membru incepator

astia de la serus renault zic la 15.000 ca in carte, dar mie mi.a zis un mecanic ca e bine la 10.000 la traficul care e in bucuresti...eu iau filtrele si uleiul de la ei si le schmib acasa dureaza 1/2 ore fata de 3 cat pun ei la manopera, economisesc 300 ron

--------------------
Renault Scenic 2000, 1.6 16v RXE - B 50 DGI
+
Waves
post 17 Aug 2009, 10:46
Post #6

Membru incepator

Tu vezi cum arata filtrul de aer dupa doar 3000 Km parcursi in Bucuresti intr-o luna? smile.gif E plin de balauri. smile.gif Nu am curajul sa astept 10.000 nici sa ma bati. Daca nu locuiesti intr-un mediu atat de prafuit, e ok 10 mii,but here...no way.

La Serus, baietii se feresc ca de diavol cand e vorba sa le spui sa iti schimbe ulei din cutia de viteze , pe motiv ca "ala nu se schimba niciodata". Serios ? smile.gif)

Ca veni vorba de cutii...cand v-ati verificat ultima oara nivelul uleiului din cutia de viteze ? Nu-i mai credeti pe mecanicii care spun ca uleiul din cutie nu se schimba. Daca nu l-ati schimbat niciodata, fiti sigur ca prin cutie plutesc miliarde de particule de metal care "ajuta" la uzura tuturor componentelor in miscare.Nu mai vorbesc de murdaria care intra in timp pe la garnitura de la schimbatorul de viteze,aceeasi garnitura care cedeaza in timp si lasa uleiul sa se scurga incet incet,iar cand nivelul uleiului in cutie scade....atunci e groasa.

In definitiv, chestia asta tine si de posibilitatile financiare ale fiecaruia. Poate unii vor sa foloseasca o masina vreo 500.000 de km,iar altora le este suficient un 50-60.000 pana isi iau alta. O intretinere corecta (desi scumpa la prima vedere) te poate costa mai putin decat inlocuirea unor piese foarte scumpe care cedeaza datorita exploatarii incorecte si lipsei de intretinere.

Oricum, Bucurestiul este un cosmar pentru orice masina. Daca vrei sa testezi rezistenta unei masini in timp, vino aici cu ea. In 300 de metri bagi si scoti din viteza de vreo 50-60 de ori la ore de varf. smile.gif

P.S.

Stie cineva cu ce tip de ulei au venit RX4-urile pe benzina in RO ? sintetic sau semisintetic ?

--------------------
Renault Scenic RX4 2003
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 22:02
Dacia