Pilot automat la Clio, Se poate asa ceva ?
![]() ![]() ![]() |
Pilot automat la Clio, Se poate asa ceva ?
Flamingo |
![]()
|
||
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|||
randunel |
![]()
|
impotriva sistemului Group: Members Posts: 71 Joined: 4 March 08 From: Sectorul Agricol Ilfov ![]() |
Citisem acum vreun an un topic de genul, despre cineva care si-a montat, dar nu am fost prea interesat la momentul respectiv.
In prezent, insa, chair sunt, iar functia 'search' a forumurilor IPB lasa de dorit. Daca ar costa sub 100 de euro piesele, in weekendul asta mi l-as monta ![]() This post has been edited by randunel: 12 Jun 2009, 12:22 |
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dCi
|
|
Un_dus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 23 June 05 From: Bucuresti ![]() |
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=53655&hl=tempomat in linii mari din cate am inteles acelasi proces si pe Clio
|
--------------------
Renault
Symbol
- B xx xxx
2008, 1.5 DcI, Fidji 10 km - 28.07.2008
10.000 km - 16.01.2009 15.000 km - 05.05.2009 30.000 km - 16.01.2010 |
|
randunel |
![]()
|
impotriva sistemului Group: Members Posts: 71 Joined: 4 March 08 From: Sectorul Agricol Ilfov ![]() |
Megane-ul respectiv avea mufa deja trasa, LED-urile din bord active si functia in ECU implementata. Am indoieli ca gasim asa ceva pe clio
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dCi
|
|
KATANA |
![]()
|
tatic Group: Members Posts: 135 Joined: 1 July 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(randunel @ 12 Jun 2009, 12:22) In prezent, insa, chair sunt, iar functia 'search' a forumurilor IPB lasa de dorit. Daca ar costa sub 100 de euro piesele, in weekendul asta mi l-as monta ![]() Trebuie sa mai stii si cum/ ce sa cauti ![]() http://www.reno.ro/index.php?showtopic=63569&hl=tempomat |
--------------------
ex Renault
ex Symbol Fidji 1.4 75 CP
- .
.
|
|
randunel |
![]()
|
Exact de topicul ala imi aminteam. Pacat ca eu am un clio putin mai nou, deci difera mufele. Si cine stie ce altceva, nu-s electrician, doar bagaret fara frica
![]() Mi-l desfac pe clio in weekendul asta si caut firele. Daca sunt, poate imi fac curaj si bag poze pt un fel de tutorial ![]() This post has been edited by randunel: 12 Jun 2009, 12:52 |
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dCi
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai aici e buba.
Diferenta dintre topicul acela si cel deschis de mine e ca al meu Clio DCI din 2004 nu are CB. Se poate monta oare daca nu ai CB ? ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Teoretic ar trebui sa mearga, doar ca nu iti mai afiseaza pe display.
|
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Flamingo |
![]()
|
Multumesc $$ilviu...
Niste costuri aproximative stie cineva ? |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Nu se poate monta pilot automat pe Clio, de fapt nu se poate monta pe nici o masina cu cablu de acceleratie, ci doar pe masinile care au clapeta de acceleratie electrica, una la mana, si, a doua la mana, masina mai trebuie sa aiba pe sistemul de franare si un sistem prin care sa actioneze franele independent de sofer, cum sunt cele care au control de traiectorie, ESP.
Fara sistemele astea montate pe masina, nu se poate monta pilot automat, deoarece nu poti face un sistem suficient de fiabil si de sigur in trafic cand ai cabluri supuse la intepenire. Sistemul de pilot automat, ori accelereaza, ori franeaza masina, pentru a o mentine la viteza prestabilita. Si cum la clio frana este actionata doar de sofer... |
--------------------
.
.
.
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Laurentziu83 vorbesti din carti, auzite sau vecini exista montat pe clio mai cauta si ai sa vezi. Nu merge pe cele cu acceleratia pe cablu, dar pe restu ... da. Nu are legatura cu controlul tractiunii sau cu ESP.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Am vazut clio cu pilot automat, merge foarte bine. Iar problemele de soft prezente pe logan-ul dCi nu sunt...ma refer la momentele cand accelerarea se face in impulsuri destul de deranjante.
Important e ca acceleratia sa nu fie pe cablu, insa exista si un dispozitiv ce se poate implementa pe cablul de acceleratie. La un moment dat subiectul a fost dezbatut pe dacia, iar eu am gasit pe forumul olandez logan cateva exemplare cu acest sistem. Bicorpurile cu echipare peste expression au chiar si mufa alba in bord, iar la celelalte se poate realiza. Cautati pe forumul francez clio...este si un tutorial despre montajul sistemului...mai cautati si voi. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Poate pe bicorp-uri, Symbol-ul 1.4 16 v tot pe cablu are acceleratia, dci-urile de 65 cp au si ele cablu, doar versiunile cu potentiometru la acceleratie pot avea asa ceva.
Ca au facut unii sau altii montaje pe cablul de acceleratie, bine, mie dati-mi voie sa ma indoiesc de fiabilitatea si precizia unui astfel de sistem de cruise. Eu, cat timp voi avea masina cu acceleratia pe cablu, nu voi face aceasta modificare. Montajul facut pe Megane-uri, practic adaugarea a 4 butoane si un intrerupator, e altceva, sistemul e deja implementat. Cat despre partea cu franarea, intr-adevar, se poate folosi frana de motor, insa la coborari tot se poate depasi viteza prestabilita. De exemplu mergi cu 90 la ora in treapta a 5-a si urmeaza o coborare destul de abrupta. Frana de motor nu va fi suficienta pentru a mentine viteza constanta. |
--------------------
.
.
.
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
pai nici nu mentine viteza constanta. Am cruise pe laguna, am avut si pe fostul megane, si nici unul nu reuseste sa mentina viteza constanta in panta abrupta. In momentul ala incepe sa clipeasca pe ecran valoarea vitezei stabilite. E normal. Doar nu crezi ca tine frana calcata 10-20% doar ca sa mentina viteza constanta.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Flamingo |
![]()
|
Deci se poate. Exista topic pe forum in acest sens... Cred ca se poate inchide.
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
pai daca nu ai calculator de bord e destul de complicat sa pui tempomat
pe ce vrei sa stii la ce viteza ai setat tempomatul ? Am in garaj un Clio 2.2 cu tempomat (DECI EXISTA) daca mama lor a putut sa-l puna poate oricine sa o faca ![]() |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 23:07 |