Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Scartait enervant la denivelari, ma scoate din sarite

dumitrescuandrei
post 6 Jun 2009, 04:29
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Curtea de Arges

de ceva timp masinuta mea scoate un scartait f enervant la trecerea peste denivelari.scartaitul vine de undeva din dreapta-fata.masina are decat 4 luni si jumatate si aprox 30.000 de km.daca a mai patit cineva sa-mi spuna si mie care e rezolvarea smile.gif

--------------------
Renault Fan . .
Muuulte Renouri/Dacii
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Io_mi_s
post 6 Jun 2009, 05:01
Post #2

Membru autentic

From: Galati

Si la mine tot asa face, doar ca pe stg. fata. L-am sesizat mergand cu geamul deschis pe langa un zid, bordura mai inalta etc. la trecerea peste denivelari mai inalte, dar line. Pe macadam, de ex., nu l-am sesizat. Nu-ti pot fi de folos cu o rezolvare pt. ca pe mine nu ma enerveaza. Nu-l asociez cu cine stie ce defect major. Imi imaginez cursa sus-jos a rotii si nu vad - atat cat ma pricep - chestii gata sa cedeze. Pan' la urma nu te-am ajutat cu nimic... biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.2 2006/Confort Privilege
+
DIDE
post 6 Jun 2009, 07:03
Post #3

Membru autentic

Bucsele de la bara stabilizatoare. Nu sunt foarte scumpe si se schimba foarte usor .

--------------------
RENAULT MEGANE SCENIC 1/2 2001/RXE - HD-01-RXE
+
rino
post 6 Jun 2009, 08:02
Post #4

Membru autentic

Bucsa asta daca o dau cu wd40 mai scartaie sau nu e la vedere?

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
dumitrescuandrei
post 6 Jun 2009, 08:47
Post #5

Membru autentic

From: Curtea de Arges

pai sa se duca bucsi la 30k de km?si am mai si avut grija pe unde am mers... sad.gif

--------------------
Renault Fan . .
Muuulte Renouri/Dacii
+
adrian mgn
post 6 Jun 2009, 09:07
Post #6

megane ... reno megane !

From: timisoara

am trecut si eu printr-o experienta de acest fel , masina scotand zgomote (ca cele de flanse uzate) la treceri peste denivelari , accelerari / franari , bracari stanga - dreapta.Dupa ce am schimbat flansele si ma pregateam sa schimb si bucsele -la sfatul mai multor mecanici- ... un mecanic de la Reno si-a dat seama ca nu stiu ce cadru posterior ( undeva pe langa scut ) freaca in cadrul anterior.Un levier pus unde trebuie si fortate cadrele acelea sa revina in pozitia normala si in 2 min. problema a disparut.Cost 20 ron " la baiatu' ".

--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp 18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension- BMC filters-Chrome window trims-Xenon - Smoked taillights
Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line

Vanity, definitely my favorite sin!
+
rino
post 7 Jun 2009, 22:08
Post #7

Membru autentic

stiu ca sunt enervant ...

"Bucsa asta daca o dau cu wd40 mai scartaie sau nu e la vedere? "

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
Io_mi_s
post 8 Jun 2009, 07:20
Post #8

Membru autentic

From: Galati

Cred ca este acces prin spatele si pe deasupra cadrului... Ca si tine biggrin.gif , nu am unde sa ma bag sub masina sa vad pana unde este scutul, dar, din ce-am vazut la alte marci, este posibil un asemenea acces. Pan' la urma va trebui sa probez ideea ta cu WD-40, desi banuiesc bucsile respective ca s-au cam dus (uneori - rar - la franare se transmit vibratii in toata masina). Si, vorba lu' DIDE, nu par greu de inlocuit - dar nici nu le consider o urgenta smile.gif .
Attached File  untitled.bmp ( 1.89mb ) Number of downloads: 69

--------------------
Renault Megane 2.2 2006/Confort Privilege
+
TRANCA
post 8 Jun 2009, 07:51
Post #9

Membru autentic

From: IALOMITA

QUOTE(dumitrescuandrei @ 6 Jun 2009, 04:29)
de ceva timp masinuta mea scoate un scartait f enervant la trecerea peste denivelari.scartaitul vine de undeva din dreapta-fata.masina are decat 4 luni si jumatate si aprox 30.000 de km.daca a mai patit cineva sa-mi spuna si mie care e rezolvarea smile.gif
*

... dreapta-fata ... dar in interior sau exterior? ... adica e un "greieras" de "habitaclu" si atunci ai tutoriale destule pe tema lor ... sau daca vine dinspre usa, atunci "greieras" de balamale de usa si carlig de inchidere usa?

Daca nu, atunci cauta sa identifici zona, eventual cu masina pe un canal si prin balans:
... posibil un surub pe la scut, daca scutul e metalic - caz in care spray-ul le vine de hac si o refixare a scutului
... posibil iar un surub de fixare cadru, si atunci se desface putin cadrul si se repozitioneaza si curata cu spray WD40 fiecare zona de contact fier-pe-fier
... sau posibil pietricele intre piesele cadrului fata, bascule etc
... sau posibil cuplele sferice ale bieletelor barei de atabilizare, capetelor de bara, pivotilor, etc caz in care se mai "injecteaza" spray vasilina lichida in burduful lor ...
... sau posibil vre-un amortizor incepe sa faca "galagie"
... sau rulmentii tampoanelor de amortizor necesita curatare si re-gresare
... si unele care au mai fost spuse, si altele care apar mai rar ...

This post has been edited by TRANCA: 8 Jun 2009, 07:57

--------------------
A FOST RENAULT MEGANE II SEDAN 2004 1.5 dCi
Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
+
Antoniu
post 10 Jun 2009, 09:38
Post #10

Membru incepator

Satul pe toata lumea,
Sunt in premiera pe forum, posed un Megane II Estate, motor 1,6/16 valve, luat nou din SERUS in noiembrie 2007.
Cu cateva luni in urma au aparut zgomote in usile fata, la aceleratie, franare si denivelari. Am identificat doua zgomote distincte: inul similar celui facut de niste creioane puse in usi, celalalt un fel de scartait, greierasi.
M-am programat la Serus, au demontat capitonajele usilor din fata, partea de sus. Zgomotul de creioane era produs de cablul mansonat al clantei interioare, lovea de un capac din plastic asezat peste un gol din tabla interioara. Mecanicul a montat un burete adeziv pe ambele parti ale cablului.
Am plecat in Test-Drive, zgomotul similar celui produs de creioane a disparut, a ramas un fel de greiaras produs la acceleratie, franare sau trecerea peste denivelari. Mecanicul a afirmat: "gata stiu de unde provine"
A uns toate chederele de pe usi si caroserie in dreptul usilor cu vaselina silicomica alba, apoi a sters totul bine cu o carpa.
A urmat testul - zgomotul a diparut.

--------------------
Renault Megane II 2007 Estate - B-54-RDD
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 15:32
Dacia