Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Preturi

RAIDER
post 16 May 2009, 21:54
Post #1

RAIDER

Group: Members
From: Cluj Napoca

Dupa o analiza mai mult decat amanuntita am ajuns la urmatoarea lista:

1: Schimbat distributie ( n a fost schimbata in ultimii 70 000 km )
2: Rulment presiune/disc de ambreiaj? ( bazaie/huruie la relanti, zgomotul dispare cand apas ambreiajul - acesta se apasa greu )
3: telescoape spate - pretul unui telescop decent pe un R 25, e la magazine, undeva pe la 230 RON
4: arcuri spate ( pretul, e undeva tot pe acolo )

Prin urmare: cunoaste cineva PRETURILE la : distributie ( inteleg ca se face fara pompa de apa ) si manopera aferenta?
2: inspectie ambreiaj, schimbat cablu/rulment presiune si disc de ambreiaj? ( manopera + piese )

Mentionez ca i vorba de un diesel:)

--------------------
Dacia Nova 1999 Gti 1.6 - CJ 10 EVY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
turbodxman
post 18 May 2009, 17:37
Post #2

-------------

From: Ro

ca tot este vorba in acest topic si despre ambreiaj am o intrebare pentru toti posesorii de Renault 25 cu ambreiaj mecanic (cu cablu): pedala ambreiajului se simte tare?
acesta este simptomul clasic pt ambreiajul mecanic la Renault 25? adica asa se comporta el sau e un semn de uzura?
mentionez ca in afara de pedala tare eu nu am nici o alta problema? nu caraie, nu scartaie, nu patineaza absolut nimic.

Astept pareri !

Ms wink.gif

--------------------
--------- ---------- ------------
+
guiutz
post 18 May 2009, 17:48
Post #3

Membru autentic

From: Dezna, ARAD

si eu am pe un R11 ambreiaj mecanic, merge greu, dar prinde ff bine, nu patineaza nu nimic, chiar e ff sensibil.

--------------------
Renault 11 GTD 1986 - AR-01-ESX
+
RAIDER
post 18 May 2009, 17:59
Post #4

RAIDER

@turbodxman

da, ambreiaju` e foarte dur si prinde jos. am mai condus un 25, facea la fel. asta ma enerveaza avand in vedere ca am spatiu destul in masina da` tre` sa stau cu scaunu` mai apropiat ca sa fiu sigur ca ajunge jos cand il apas.
tre` sa vad care i smecheria cu prinsu` ambreiajului pe la jumatatea cursei, daca se poate regla cursa pedalei.

--------------------
+
turbodxman
post 18 May 2009, 20:31
Post #5

-------------

Am inteles. De prins prinde bine ... n-am ce zice doar ca te doare piciorul de la condus. Atat de tare e pedala. Important e ca nu e ceva in neregula.
Asa l-au gandit francezii.
Faci muschi la picior! wink.gif

--------------------
+
cj98czh
post 18 May 2009, 21:23
Post #6

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Raider - intradevar la schimbul curelei de distributie nu se schimba pompa de apa...dar nici daca se rupe nu ai pagube mari... se rup minim 3 culbutori fara sa dauneze in nici un fel la chiuloasa...eu am schimbat distributia la 200.000 km si am umblat cu ea pana la 402.000...a tinut... (aveam un set de culbutori de rezeva tot timpul la mine biggrin.gif)... s-a rupt la amicul care a luat-o si a reparat-o in Austria in parcare.... si a plecat mai departe... saraca s-a rupt la 500.000 km... acum masinuta a trecut de 540.000 km cu motorul original si nedesfacut niciodata...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
alex_maxx
post 18 May 2009, 22:03
Post #7

Membru

treaba rau cu distributia dar ambreiajul asta asa trebuie sa fie asa tare? ca mie imi rupe cablurile de ambreiaj si nu stiu ce ii fac ma gandeam sa ii schimb ambreiajul dar daca tot asa tare e nu vad rostul cedeti ca daca cumpar un cablu original de la serviciul reno de pe timisoara tine mai mult????

--------------------
renault 25 1990
+
tutu
post 19 May 2009, 08:07
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti

Pt. Turbodxman : eu merg destul de des si cu alt Re 25 Turbo diesel cu ambreiaj mecanic, are pedala de ambreiaj tare, de-mi rupe piciorul la circulatia prin Bucurestiul supraaglomerat, astfel ca si cablul de ambreiaj il schimb cam la 2-3 ani, asa...

In schimb la GTX-ul meu cu ambreiaj hidraulic este mult mai placut de condus, fara efort... ( condus insa mai mult in trafic aglomerat fata de diesel ) .
Si reversul situatiei: In fiecare an schimb ba pompa de ambreiaj ( de la SH nu nou ) am schimbat vreo 3 pana acum; ba garniturile ( NOI - fab. Spania - dar nu -mi fac o parere prea buna ).

--------------------
Renault 25 GTX Dacia Break 1987 - B-08-BYP
+
turbodxman
post 19 May 2009, 10:21
Post #9

-------------

Pt Tutu:

Multumesc pentru feedback!
Am inteles. Asa sunt toate.
E bine ca nu e de schimbat ambreiajul sau vre-o componenta de a lui ... atunci era jale (la preturi).

Spor tuturor! wink.gif

--------------------
+
alex_maxx
post 19 May 2009, 11:25
Post #10

Membru

he he e bine la 2 3 ani la mine tine max 6 luni asta e problema

--------------------
renault 25 1990
+
johnny.m
post 19 May 2009, 19:40
Post #11

Membru

are cineva un manual aproape complet, am nevoie, multumesc anticipat, e-mail johnny.m_2006@yahoo.com

--------------------
renault 25 tx renault 25 tx 1990, 2,2i
+
yonel33
post 20 May 2009, 22:15
Post #12

Membru incepator

manual ptr ce? si apropo,ambreiajul si la mine e f tare

--------------------
Renault 25 1992
+
Petry
post 21 May 2009, 16:16
Post #13

Membru autentic

From: Calafat Dolj

Si la mine este ambreiajul foarte tare si asa este de cand am cumparat masina acu cinci ani.Dar tind sa cred ca nu trebuie sa fie asa.Din discutiile avute cu un membru de pe forum care este tatic in R 25(R25GTS) si nu numai,si inca un amic din Craiova posesesor al unui 25 in 12 valve, ambreiajul nu trebuie sa fie dur,el trebuie sa fie putin tare in partea de sus a pedalei dupa care pe timp ce ajungi cu pedala mai jos trebuie sa fie usor la apasat, sa nu mai opuna atata rezistenta.La mine nu s-a rupt niciodata cablul de ambreiaj si sper sa nu se rupa,m-am cam saturat de cati bani am bagat in aceasta masina care, sincer, este depasita(nu ma injurati,fiti realisti).Prea multe probleme are,am schimbat pana acum doua casete de directie care s-au dovedit a fi la fel de proaste ca prima, toata partea de bucsi, pivoti,bielete de directie si antiruliu,amortizoare fata si culmea, zgomotul simtit in masina atunci trec peste gropite,nu gropi,n-a disparut in totalitate.Nu mai spun de praful si tarana care intra in masina(nu este filtru de polen,nu prevede),probabil in tarile occidentale nu este asa ceva(praf).Ma opresc aici ,nu vreau sa va supar prea mult.

--------------------
Renault 25 TX 1989 Injectie 120CP - DJ06XMJ
+
turbodxman
post 22 May 2009, 09:32
Post #14

-------------

@ Petry: ai dreptate in privinta intretinerii R 25. Dar nu masina ne obliga sa o tinem. De noi depinde acest lucru. Masinile noi se simt mai rigide, au filtru de particule, poate nu ai atatea probleme cat sunt in garantie, DAR te asigur ca nu vor tine cat a tinut R 25 (anul acesta implineste 25 ani , LA MULTI ANI !!!).
Confort ca in R 25 nu vei intalni in multe masini noi!
Nu mai discut despre designul exterior al proaspetelor cu 4 roti ... lasa muuult de dorit (parerea mea).

wink.gif

--------------------
+
RAIDER
post 22 May 2009, 21:43
Post #15

RAIDER

QUOTE(turbodxman @ 22 May 2009, 09:32)
@ Petry: ai dreptate in privinta intretinerii R 25. Dar nu masina ne obliga sa o tinem. De noi depinde acest lucru. Masinile noi se simt mai rigide, au filtru de particule, poate nu ai atatea probleme cat sunt in garantie, DAR te asigur ca nu vor tine cat a tinut R 25 (anul acesta implineste 25 ani , LA MULTI ANI !!!).
Confort ca in R 25 nu vei intalni in multe masini noi!
Nu mai discut despre designul exterior al proaspetelor cu 4 roti ... lasa muuult de dorit (parerea mea).

wink.gif
*

Confortul e net superior unui Mercedes E220 care i o masina mult mai noua.
Ce sa mai zic de chestii facute de mancatori de orez.
Azi am schimbat portierele. Cu unele fabricate in 90. Baieti, daca se vede vreo pata de rugina pe ele, eu le mananc cu tot cu oglinzi si folia antipraf de sub panouri. N au fost atinse/lovite/indoite. Gaurile sub bandouri arata de parca portiera de abia a fost scoasa din stanta. Dupa 19 ani!
Sa fie clar: material de cea mai buna calitate pentru o masina de cea mai buna calitate.
Vreau sa vad o minune de asta noua, dupa 2 ani.
Pe Loganu` vecinului a inflorit rugina. Dupa 1 an de zile.

--------------------
+
adytym
post 23 May 2009, 21:40
Post #16

Membru autentic

From: TIMISOARA

vad ca toata lumea se plinge de ambraiaj ,problema este intradevar si la cablul de ambreiaj care are un miezul invelit in plastic ,daca va uitati atent cablul de ambreiaj trece peste motor cea ce nu mi se pare normal la o masina ,problema este ca se incalzeste cablul de ambreiaj si se moaie plasticul din interior si atunci cablul nu mai luneca asa de usor ,daca veti schimba cablul de ambreiaj veti observa ca ambreiajul merge foarte usor dar dupa un timp iar merge greu problema o deduceti voi ,si inca o problema este ca , cablul este destul de lung unde la lte masini nu depaseste 70-80cm pina intr-un metru .eu am schimbat ambreiajul acum doi ani si tot asa greu mi-a mers dar fara sa curat foarte bine furca de rulmentul de presiune unde se depune foarte multa mizerie , dar am schimbat recent ambreaiajul si am spalat complet cutia de viteze cu jetul si am uns tot ce are legatura cu ambreiajul si pot spune ca merge foarte usor nu mi-a venit sa cred ca am mers atitia ani cu pedakla asa tare si acuma zici ca-i o masina noua . cind l-am pus in prima zi nici nu simteam pedala de ambreaiaj asa usor mergea. incercati si voi nu cred ca o sa va para rau ,inca ceva neaparat verificati uzura pedalei de ambreiaj si achestiei din capul cablului care se agata de pedala ,eu i-am lipit o bucata de piele in jurul nitului de la chestia din capataul cablului pentru a face m,ai usoara frecare cu pedala pentru ca freaca fier pe fier acolo cind actionezi pedala .dati pedala de ammbreiaj jos si faceti o simulare cum functioneaza si o sa vedeti rezultatele . bafta

--------------------
Ex Megane 3; Volvo XC60; Toyota Yaris - TIMISOARA
+
RAIDER
post 17 Jun 2009, 21:27
Post #17

RAIDER

Alternator pentru diesel ( cu mufa pentru turometru )manopera + alternatoru` vechi + 100 ron.
Concluzie: turometru functional.
Analiza plutitor, demontat bord si reglat ac litrometru care era decalibrat + cablu de tractiune capota ( nu se deschidea din carlinga ci cu o sarma romaneasca legata n laterala de mecanism ) + manopera inca 100 ron.

Concluzie: litrometrul arata nivelul corect si capota se deschide corect
----------------------------------------------------------------
Rotule: 56 ron /bucata
Cap bara fara bieleta: 35
Bieleta directie: 27
Arc sabot: 8 bucati: 8 ron ( merg de Dacie )

Manopera 80 ron

Concluzie: eliminat zgomotul la redresarea din viraj dreapta.
--------------------------------------------------------------

Alte preturi: pret telescop fata Sachs: 310 RON
Pret telescop fata no name: 240
( noi )

Preturi SH la telescoape: 50 ron spate
Preturi arcuri fata/spate, SH 50 ron/buc.

Pret pompa frana fara ABS: 207 RON
Pret pompa frana refurbished: 170
Baterie 75 Ah: 300 RON

Si lista va continua:)

--------------------
+
adytym
post 18 Jun 2009, 12:34
Post #18

Membru autentic

From: TIMISOARA

spune-mi te rog cum ai reglat acul de la litrometrul de combustibil,ce trebuie mai exact facut ca sa arate bine cit de cit

--------------------
Ex Megane 3; Volvo XC60; Toyota Yaris - TIMISOARA
+
RAIDER
post 21 Jun 2009, 09:23
Post #19

RAIDER

QUOTE(adytym @ 18 Jun 2009, 12:34)
spune-mi te rog cum ai reglat acul de la litrometrul de combustibil,ce trebuie mai exact facut ca sa arate bine cit de cit
*

exista 2 smecherii posibile.

prima din ele *(obligatorie dealtfel ) e sa inlaturi suruburile laterale ale banchetei din spate si sa o rabatezi.
Dedesubt e capacul de plastic al sondei litrometrului. Se inlatura si se ajunge la sonda plutitorului. Se desface prin rasucire saiba care etanseaza ( daca e metalica o sa ai de lucru, daca e plastic merge mai usor ) si se ajunge la sonda. Inauntru, e o scara gradata pe care umbla in sus si n jos plutitorul.
Se curata ( al meu era plin de noroi adunat in timp ) si se ansambleaza la loc. ( Aviz: intra si rasturnat. Daca cineva a lucrat acolo si l a pus rasturnat, litrometrul pe bord va arata cand rezervorul e plin, doar 3/4 si masina va mai avea cam 12 14 litri in rezervor cand acul litrometrului e pe R.
Asta poate fi prima problema.
A 2 a chestie care se poate face e sa desfaci bordul, sa l scoti afara ( aviz - grija mare la cablul kilometrajului care are piese din plastic fragile la capat ) si sa ajungi la ace.
Se regleaza manual.
Metoda indicata e urmatoarea:
rasturnand sonda plutitorului ( cea de care ziceam mai sus ) cu capul in jos, evident plutitorul se va deplasa in pozitia "maxim". Punand contactul, acul va trebui sa mearga la full. Daca nu merge, se manevreaza usor cu mana, in pozitia corecta ( ajunge o respiratie mai tare, sa sufli un fir de praf...si se deregleaza iar.)
Dupa ce ai aranjat acul in pozitia full, cu sonda rasturnata, o intorci invers, in pozitie normala. Plutitorul va merge la minim, acul va trebui sa coboare la R si becul de alarma pentru low fuel, trebuie sa se aprinda.
Verifici sa fie totul corect ( sonda sa stea in pozitia corecta cat mai vertical posibil, scara gradata sa fie curata si plutitorul la fel ), acul sa stea fix, si poti sa te apuci de montat toate jucariile inapoi.
E migaleala multa si in timpul montajului mi s a deplasat acul cu cativa milimetri la stanga. Dar inainte la rezervor plin, imi arata ca are 3/4 sau sub 3/4.
Deci, e o diferenta....da` i suportabil.
Tu poate o sa ai mai multa rabdare si o sa lucrezi intr o zi in care sa nu ti fiarba creierii n cap cand lucrezi la masina.

21 Jun 2009, 09:30:
Alte preturi:

Prag exterior ( executie/manopera/autovapant ) 180 RON/buc.
Prag interior ( demontat plasticuri/executie/montaj ) 100 RON/buc

Termen executie: 3 zile.

Adresa: Cluj, Bobalnei 39.

Din cate am auzit, pretul e ok...daca cineva stie in Cluj un pret mai bun...chiar va rog:P

Sistem modul radio centralizata: 120 RON ( cu 2 chei brute atasate la telecomanda ).
1 cheie copie ( cu schimbarea lamelei de la telecomanda care nu se potriveste pentru contactul de R25 ), 50 RON la Central. Nu mergeti la Cora, ca aia habar n au.

21 Jun 2009, 10:06:
QUOTE(turbodxman @ 22 May 2009, 09:32)
Centralizata

Nu pot raspunde la mesaje private:P

Modulul e from Turkey with love, necapsulat, se poate deschide, contine 4 relee.
Inchis/deschis/avarii X 2.
Cumparat din piata.

Se demonteaza releul infra care i sub bord in partea stanga ( de regula in locasul unde e si difuzorul pentru sinteza vocala ), se depisteaza firele care cum e... si se leaga la firele cu care e prevazut modulul din fabricatie.
S au montat 2 diode pe cablurile care duc la avarii, dar nu stiu de ce:)

This post has been edited by RAIDER: 21 Jun 2009, 10:06

--------------------
+
turbodxman
post 21 Jun 2009, 10:23
Post #20

-------------

@RAIDER: Ms mult de info!

Se simte diferenta dintre vechiul modul si noul - la functionare?

wink.gif

--------------------
+
RAIDER
post 21 Jun 2009, 10:46
Post #21

RAIDER

QUOTE(turbodxman @ 21 Jun 2009, 10:23)
@RAIDER: Ms mult de info!

Se simte diferenta dintre vechiul modul si noul - la functionare?

wink.gif
*

Da...diferenta e de circa 20 de metri, din orice pozitie si orice unghi smile.gif

--------------------
+
turbodxman
post 21 Jun 2009, 16:49
Post #22

-------------

@ RAIDER: Substantiala! Merita upgrade-ul!
Ms wink.gif

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st June 2025 - 08:33
Dacia