Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Condens pe butelia de freon?..., e normal...

catalin_jianu
post 12 May 2009, 11:28
Post #1

Megane Rider

Group: Members
From: Craiova

In primul rand sper sa nu fie cu suparare daca s-a mai discutat, de ieri tot caut p forum si chiar pe google si nu reusesc sa gasesc nimic concret...
Trecand la problema: ieri am mers vreo 2h prin oras, Clima in blana p minim, 15 grade manual, nu auto...cand am ajuns acasa am vazut ca incepuse sa curga ceva sub masina, DAR in fata, sub farul din dreapta, zona cu vasul spalatorului d parbriz si butelia de freon...initial am crezut ca e lichidul de parbriz, ca s-a spart vasul, il mai avusesem spart si l-am schimbat.
Bun...pun mana sa vad daca lichidul respectiv are culoare, miros si ciudat parea apa, am ramas surprins cand am bagat mana p sub masina sa vad d unde curge si am simtit p o conducta, probabil cea d la AC,mai mult lichid care se prelinge...m-am speriat am crezut ca s-a spart cumva si am desfacut interiorul aripii sa vad mai bine...ciudat a fost ca, acel lichid curgea mai de sus, butelia d freon era uda, erau picaturi de apa pe ea si am vazut ca erau oarecum si deasupra ei...nu mi-am putut da seama dak curge de mai d sus, am bagat mana cat am putut in sus si era uscat, sau pur si simplu era doar condes pe ea, chiar si pe partea de sus.
N-am apucat sa incerc inca o data "aventura" si ma gandesc ca poate, daca chiar e o problema sa nu inrautatesc situatia...

Are cineva idee, e normal sa se faca condens in zona aia, in special p butelia de freon? Scurgerea pentru condensul AC-ului e in mijlocul masini, unde e filtru de polen...se mai face intradevar condens si in zona aceea din fata si e normal sa curga? sau e o alta problema?

Din ce am intrebat eu, in stanga si-n dreapta, parerile sunt impartite unii imi spun ca da altii ca nu...cu anumite explicatii bineinteles dar nimic concret..doar pareri.

This post has been edited by catalin_jianu: 12 May 2009, 11:28

--------------------
Renault Megane II 2005
Renault Megane 2.1 1.5dci 74kW Sedan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
irinel75
post 12 May 2009, 11:40
Post #2

Membru autentic

From: VASLUI

da e foarte normal , afara fiind cald, si freonul rece ca gheatza normal ca se face condens...deci stai fara grija...

--------------------
RENAULT MEGANE 2 - VS-58-KNX 2006
MEGANE SEDAN 2 / 1.5 dci 102CP
+
19vik
post 12 May 2009, 12:03
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Ce n-ai apucat sa vezi e ca facuse si bruma pe butelie si conducte, cand ai oprit s-a dezghetat in cateva secunde si de aia curgea, e normal.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
catalin_jianu
post 12 May 2009, 12:16
Post #4

Megane Rider

From: Craiova

Huh..chiar m-ati scapat de o grija...ms frumos pt raspunsuri
Ma "speriat" faptu ca nu mai vazusem asta, adik toata vara am mers cu clima si niciodata nu a curs acolo nimic...intradevar vara fiind mult mai cald, ma gandesc ca nu apuca sa mai curca jos...se usca p drum tongue.gif

--------------------
Renault Megane II 2005
Renault Megane 2.1 1.5dci 74kW Sedan
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 14:30
Dacia