Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Servodirectie, nu mai functioneaza

slash77
post 29 Apr 2009, 09:00
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Cluj Napoca

Salutari,

am un Clio Symbol, din 2006, 1.5 dci, 65 cp, si de vreo sapt am probleme cu servo directia in sensul ca in prima faza a inceput sa faca unele zgomote ciudate (un fel de barait), pe urma avea momente cand nu mai mergea si acum a ajuns in faza in care nu mai functineaza deloc.

am fost la un service-ul renault, si mi-au zis ca trebuie schimbata pompa de servodirectie si cu tot ce cuprinde pe acolo (a mai zis ceva detalii pe acolo). nu s-a uitat deloc, doar a invartit de volan si cam asta a fost toata diagnosticarea.

stiti cumva daca se poate face ceva in aceasta directie, sau daca trebuie schimbata cam cat costa si de unde se poate lua mai ieftin decat direct din service
cu multumiri,
numa bine

--------------------
Renault Clio Symbol 2006 1.5 dCI 65 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
theodor2003
post 29 Apr 2009, 09:55
Post #2

Membru

E greu sa se puna diagnosticul asa de usor, doar invartind din volan. Trebuie sa se uite pe sub masina, sa vada daca curge pompa.

--------------------
Renault Clio - b28teo 2003, Symbol, 1,4l, 8 valve
+
randunel
post 29 Apr 2009, 09:56
Post #3

impotriva sistemului

From: Sectorul Agricol Ilfov

Nu e nevoie sa schimbi pompa de servodirectie. Raspunsul oricarui service e s-o schimbi, e in interesul lor ca tu sa cumperi piese cat mai scumpe, eventual toata masina din nou.
Mai citeste pe forum, ca unii dintre noi (inclusiv eu), am reusit s-o reparam fara prea multe cunostinte (nu sunt inginer mecanic/altceva, dar am reparat pompa de servo fara sa fi desfacut vreodata asa ceva).
Uite un link: http://reno.ro/Pompa-servo-directie-dCi-pa...-t63185-s0.html
Foloseste search-ul, garajul, trusa de scule. Nu folosi service biggrin.gif

This post has been edited by randunel: 29 Apr 2009, 10:05

--------------------
Renault Symbol 2006, 1.5 dCi
+
slash77
post 29 Apr 2009, 10:44
Post #4

Membru incepator

mda, atat ca o sa ma uit ca la un calendar rusesc, da merci oricum de sfaturi...si mie mi s-a parut ca e aberant sa invarta de volan si sa imi zica ca trebuie schimbat totul pe acolo...
fara sa presteze nimic la ea...
anyway, mai citesc si incerc...cine stie...
danke

29 Apr 2009, 17:16:
thx randunel de sfaturi, o sa ii dau o verificare si merci de oferta de ajutor, dar, din pacate nu te pun sa vii pana la cluj tongue.gif
oricum, maine stiu mai multe si voi spune ce am aflat
merci si numa bine

This post has been edited by slash77: 29 Apr 2009, 16:16

--------------------
+
k0b3
post 29 Apr 2009, 23:36
Post #5

Membru autentic

From: Iași

Am patit si eu ca tine si am scapat doar cu o curatare a contactelor. Nu te lasa impresionat de diagnosticul din service, uneori lucrurile nu stau chiar asa de "naspa". Diagnosticul nu se pune "din volan" ci doar dupa demontarea pompei - si exact in acel moment is pot da seama daca nu e o problema de "contact".

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
slash77
post 30 Apr 2009, 09:35
Post #6

Membru incepator

am mai fost azi dimineata la un alt service, si , acestia au verificat doar daca vine curent la pompa respectiva si vazand ca vine au zis ca e dusa pompa..
well, e cel mai usor mod de abordare a unei probleme....bine totusi ca nu au zis ca trebuie schimbata masina biggrin.gif

--------------------
+
theodor2003
post 30 Apr 2009, 12:35
Post #7

Membru

dar din pompa curge ceva?
sa stii ca,daca volanul merge greu, nu trebuie neaparat sa dai vina pe pompa. Poate fi si din caseta, din rulmenti.
O pompa costa de la 500 RON in sus, asa ca nu te grabi sa o schimbi, verifica si daca ai joc in caseta de directie.

--------------------
Renault Clio - b28teo 2003, Symbol, 1,4l, 8 valve
+
slash77
post 18 May 2009, 19:53
Post #8

Membru incepator

deci jur daca mai inteleg...ma gandisem sa imi fac aceasta problema pe casco (pe langa altele)...si imi duc masina la spalat sa fi curata sa le pot arata zgarieturile si alte cele, si cand ma duc sa imi iau masina simt ca merge volanul aproape singur...in prima faza, ma gandisem ca se bulise de tot, dar surpriza , o inceput again sa functioneze servo...si maine vroiam sa le arat ca nu functioneaza sa imi schimbe pompa pe servo si acum ce sa le arat, ca merge brici....am incercat sa vad cum e cu servo, oprind motorul de mai multe ori, da merge, fara stres....
nush ce sa cred sau care e spilul de acum merge din nou....si am auzit pompa aia caraind, si facand zgomote ciudate, si am vazut cum se fufu pe zi ce trece, si acum....
freaky...
are cineva vreo idee?

This post has been edited by slash77: 18 May 2009, 19:55

--------------------
+
randunel
post 19 May 2009, 04:51
Post #9

impotriva sistemului

From: Sectorul Agricol Ilfov

Asa mi-a facut mie cand se tot blocau carbunii. Daca va persista problema, vor trebui degripati carbunii (eventual ras un strat subtire de pe suprafata lor cu un smirghel fin).
Asteapta sa vezi cum se comporta, s-ar putea sa scapi foarte ieftin smile.gif

--------------------
Renault Symbol 2006, 1.5 dCi
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 18:01
Dacia