Echilibrare roti, vibratii in volan si tras dreapta la 130km/h
![]() ![]() ![]() |
Echilibrare roti, vibratii in volan si tras dreapta la 130km/h
ciobanucos |
![]()
|
||
![]() shodan Group: Members Posts: 186 Joined: 15 July 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
Laguna III Dynamique, 1.5dci 110cp 240nm
2008 hatch
- OT10ACC Laguna III, 1.5dci, 110cp, 240NM - Dynamique
ESP ASR, Pack City, BiXenon, Card maini libere, Audio Connection Box. J'aime ma voiture |
|||
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Daca anvelopele nu au semne de uzura excesiva, sau "bolfe", atunci le-a echilibrat prost.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Daca inainte de schimbare nu simteai nimic:
- vibratiile provin de la dezechilibru, chiar si datorita necuratirii jantelor; - "trasul" poate proveni de la: uzura neuniforma, presiune inegala, jocuri ale elementelor de directie - astea chiar pot combina vibratii cu "tras", daca drumul are imperfectiuni, altfel insesizabile, care sa solicite elementele respective. Nu stiu exact de ce (poate ne lamuresc cei mai in tema) uneori pot aparea asemenea probleme parca datorita "neasezarii" anvelopei pe janta. Daca se "reaseaza" anvelopa totul revine la normal sau descoperi cu uimire ca de unde echilibrarea se facea cu 40g, dupa reasezare sunt suficiente 10g. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
ciobanucos |
![]()
|
![]() shodan Group: Members Posts: 186 Joined: 15 July 07 From: Bucuresti ![]() |
cum imi pot da seama daca rotile mele Goodyear Excellence au sens de rotire? Poate le pus gresit....
Ele nu au facut niciodata asa, pana cand au fost date jos de pe janta. Nici cele de iarna nu faceau. Am vazut ca au un desen anume, poate le-a pus gresit? ma poate ajuta cineva cu o idee? La serus, unde le-am pus, mi-au facut program. maine, dar mi-a zis ca e clar, anvelopa e de vina! Pai cum, daca inainte nu facea? Exista acest sens de rotire pe anvelopele mele? Goodyear excellence 215 55 r17 94v |
--------------------
RENAULT
2008 hatch
ESP ASR, Pack City, BiXenon, Card maini libere, Audio Connection Box. J'aime ma voiture |
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Anvelopele cu sens de rotire ar trebui sa aibe pe flancuri o sageata care indica sensul de rotatie.
O anvelopa bine echilibrata nu ar trebui sa tina cont de sensul de rotatie,e periculos daca mergi in conditii defavorabile (ploaie,zapada,noroi) cu pneul pus pe dos insa echilibrarea in sine ar fi trebuit sa fie corecta,sa arate 0 sau OK la final. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
ciobanucos |
![]()
|
ciudat este ca a zis ca a setat masina sa arate unde sa puna plumbii numai pe partea dinspre masina, nu si exterior. Si toate aratau dupa aceea 0 /ok. Deci ei vor zice ca au fost echilibrate si vezi doamne, e vina anvelopelor ca nu mai sunt bune.....
|
--------------------
RENAULT
2008 hatch
|
B_37_DEE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 26 June 07 From: Bucuresti ![]() |
salut acceasi problema o am si eu dar pe un megane II sambata am echilibrat rotile a 2 a oara in decurs de 1000km deoarece sunt anvelope noi si mi le au echilibrat prost..trepideaza mai tare ca inainte intre 90-120km/h dute si fa o reechilibrare si eu zic ca totul o sa fie bine
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 2004 1.6 16V/Kangoo 4x4
2004 1.6 16v /Laguna2.2 2006 1.9dci Lux Privilege/ https://www.facebook.com/edsautomotive88
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
Nu au sens de rotire Goodyear Excellence .
Aceeasi problema si la mine, aceleasi anvelope - eu zic ca isi mai dau drumul, din cauza ca nu le-am depozitat bine peste iarna, mai fac o echilibrare peste 1000 km. |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
Pe Goodyear Excellence este marcat "Side facing outwards". Vezi sa nu le fi montat aia invers
![]() Eu le-am pus de vreo 2-3 saptamani si se comporta absolut normal. E drept ca cei de la service au avu grija in toamna sa-si marcheze semne de stanga-fata, dreapta-spate, etc, dar nu cred ca deocamdata are vreo importanta, pentru ca in toamna trecuta nu au rulat nici 3000km, deci uzurile sunt infime. Mai mult, de pe partea interioara a jentilor au curatat o gramada de noroi uscat. Revenind la topic, daca intre timp nu ai luat nici un sant mai zdravan, probabil ca tine de echilibrare sau mai degraba as zice ca de presiune. Mi se pare ciudat ca a pus plumbi numai pe o parte, eu personal nu prea am mai intalnit. Mai fa o echilibrare si o verificare de presiune la alt service si daca nu rezolvi, o verificare a directiei. Indiferent de cat de bine s-ar comporta masina, eu intotdeauna mai fac o re-echilibrare dupa 500-1000km de la montarea noilor anvelope. This post has been edited by dili: 29 Apr 2009, 05:54 |
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|
ciobanucos |
![]()
|
cred ca s-a rezolvat pana la urma, le-am schimbat stanga fata cu dreapta fata si acum e ok. Nici presiunea nu era ca la carte. In iarna au uitat sa imi scrie pe ele si aveam deja 15 000km cu ele. cele de iarna, tot GY, Ultragrip performance, fiind noi, nu au avut nici o problema duap montare. Acum voi vedea vineri, cand fac un drum pana la Cartisoara cum e la high speed.
|
--------------------
RENAULT
2008 hatch
|
csorin66 |
![]()
|
![]() Membru fabricat in Romania Group: Members Posts: 504 Joined: 22 September 08 From: Ploiesti ![]() |
Vreau sa-mi iau un set de jante si nu stiu ce dimensiune au jantele la laguna3 sunt pe 17 dar cu cat? 7-17, 7,5-17sau8-17
|
--------------------
Renault
LagunaIII 2.0 16V/140 CP
2008 Privilege ''Viata trebuie savurata, nu suportata''
|
|
aaxinte |
![]()
|
Mr. Group: Members Posts: 6 Joined: 1 September 09 From: Iasi ![]() |
Salut,
Pe Laguna III, in RO, pt. a nu avea probleme cu militia, poti sa pui doua tipuri de jante, si anume (5x114.3x66.1) : 1) 7j17et47 2) 7j16et47 |
--------------------
Renault
Laguna III
2008/2.0dCI
|
|
csorin66 |
![]()
|
![]() Membru fabricat in Romania Group: Members Posts: 504 Joined: 22 September 08 From: Ploiesti ![]() |
Mersi mult aaxinte, vroiam sa mi le comand pe internet dar ca sa nu am dureri de cap mai bine ma duc cu masina pana la sediul firmei unde am gasit modelul de janta care imi place ca sa nu am probleme in caz ca nu s-ar potrivi.
|
--------------------
Renault
LagunaIII 2.0 16V/140 CP
2008 Privilege ''Viata trebuie savurata, nu suportata''
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 18:08 |