Inchidere / deschidere electrica portbagaj, Nevoie de sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Inchidere / deschidere electrica portbagaj, Nevoie de sfaturi
brandy_tdi |
![]()
|
||
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2
|
|||
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
De inchiderea lui nu pot sa-ti zic nimic, insa de deschidere pot.
Unele alarme au posibilitatea sa comande deschiderea de portbagaj. Eu de ex. am deschiderea portbagajului ori de la butonul de pe telecomanda alarmei, ori de la un buton montat in masina ori clasic de pe clapa portbagajului. Pentru asta se monteaza un actuator care se leaga la alarma. Treaba e ca arcul portbagajului nu are destul forta sa-l ridice, asa ca se deschide 2-3 cm, iar daca pun un arc mai tare mi-e frica sa nu loveasca tare de tot cand se va deschide complet. Deci in principiu e un moft, dar care ma ajuta cand vin cu sacose in maini, ca apas pe butonul de la telecomanda, fara sa mai las plasele jos. Cu inchiderea e mai greu, presupun ca trebuie motat un motoras ceva...nu stiu , dar oricum e mult mai complicat. Deschiderea insa e simplu de facut iar daca ai deja alarma desteapta, costul actuatorului + buton bord + fir + manopera...etc m-a dus cam la 80-100 de lei si ca timp...maxim o ora in functie de priceperea celui care monteaza si in functie si de ce model de Symbol ai. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
EU n-am buton pe telecomanda pentru deschiderea portbagajului, dar in schimb am actuator, dar el se deschide cand sunt si usile deschise, ma rog, partea mai naspa e ca tre sa apesi pe buton
![]() Acuma ma gandeam la un motor de geam electric .. daca ar avea putere...dar in fine mai studiez. Mersi de info. |
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Tu faci confuzie intre deschidere si descuiere.
La toate Symbolurile se descuie portbagajul odata cu usile, eu vorbeam de deschidere, nu de descuiere. Pentru deschidere iti mai trebuie un actuator suplimentar care trage de clapa portbagajului, adica exact ce facu tu cand vrei sa-l deschizi. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
brandy_tdi |
![]()
|
bun, pentru cine nu a inteles, la asta ma refer:
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
vallixx |
![]()
|
OF, OF...eu am inteles din prima si ti-am zis ca deschiderea o poti face mecanic, cu o alarma desteapta, un actuator si eventual un telescop cu ulei ca sa nu loveasca tare la capat de cursa. In acest caz, cheltuiala este si in limite decente.
Inchiderea e problema, aia se poate face numai cu montarea unui motoras, o transmisie si comanda propriu zisa o poate face tot o alarma desteapta care sa aiba functie de ridicare geamuri. Poti lega motorasul la acea functie, dar deja asta cam suna a OZN. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
brandy_tdi |
![]()
|
Nu tin in mod deosebit sa fie pe telecomanda, in felu` asta cresc costurile, nu doresc sa iau module suplimentare pentru alarma.
M-am gandit la un buton ori la bord, ori in zona portbagajului. - nu stiu acuma cat de bine va suna dar: m-am gandit la unu` sau doua motoare de geamuri electrice probabil sau nu cu un reductor legate la cele 2 brate ale portbagajului. Acum tre sa ma si interesez sa vad daca chiar ar fi nevoie de doua sau un motor. Asta e dilema mare.....si ar mai fi fixarea ...prinderea etc.... 27 Apr 2009, 13:29: iata doua poze cu sistemu` standard de inchidere si cu ideea cu care am venit... Am sanse? This post has been edited by brandy_tdi: 27 Apr 2009, 13:29 Attached thumbnail(s) 27042009371.jpg ( Size: 515.33k ) Number of downloads: 928 27042009372.jpg ( Size: 454.49k ) Number of downloads: 1007 |
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
caustic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 12 May 08 From: Bucuresti ![]() |
Offtopic
Incearca cu capse explozive. Or sa-ti arunce capota la etajul 3. ![]() Ontopic Motorasul de deschidere se poate monta simplu si e destul de ieftin. Eu nu am putut monta la a mea pentru ca am model vechi de symbol, nu cel nou ce deschide portbagajul din logo. Adica se putea monta si la al meu, dar nu avea mecanicul autogen ![]() Am vazut masini scumpe nemtesti care au intradevar deschiderea portbagajului electrica, insa inchiderea se face mecanic, plasand ambele maini pe capota si trantind-o. Nu ar fi cost efficient sa fie inchiderea tot electrica. Pentru ca se presupune ca la inchidere ai mainile libere. |
--------------------
Renault
Clio
1.4 8V/2000 3 Volume
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 22:28 |