Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

2 probleme, daca ma poate ajuta cineva cu tutoriale

sheremarius
post 23 Apr 2009, 22:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members

1 . un tutorial despre cum sa desfac bordul ... ( vreau sa schimb radiatorul din bord de la aerul conditionat)

2. vreaau sa desfac volanul .. am probleme la conectorii de la claxon .. multumesc!

--------------------
Renault Megane II 1.5 Dci 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
19vik
post 23 Apr 2009, 22:38
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Pentru volan vezi aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=865...dpost&p=1116612, mai incolo vezi si cum se demonteaza contactorul turnant.
Pentru bord e mai complicat.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
romeo3108ro
post 23 Apr 2009, 23:04
Post #3

Conducator de Twingo

From: Dirty Bucharest

ma pot lauda ca am desfacut cateva borduri dar nu it recomand sa faci asta daca nu stii cate ceva si daca nu ai un garaj cat de cat spatios

--------------------
i help if i can
Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH
Twingo 1.2 16 ventricole
ex angajat renou :))
Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana
+
sheremarius
post 24 Apr 2009, 12:30
Post #4

Membru incepator

atunci te pot ruga sa ma ajuti ? smile.gif contra cost evident .. sa imi faci o programare la service

--------------------
Renault Megane II 1.5 Dci 2004
+
Johnny Nash
post 24 Apr 2009, 13:10
Post #5

Membru incepator

Ca sa nu deschid un topic nou am sa intreb aici - are legatura tot cu demontat chestii de prin bord. Vreau sa desfac si eu 2 componente din bord (sau macar una dintre ele), din zona centrala, sub cea cu afisajul radio / cd. Este vorba despre urmatoarele:
- cea dreptunghiulara din plastic (de parca n-ar fi toate din plastic... wink.gif) cu grilajele alea de aerisire, imediat sub capacul cu afisaj radio / cd (este vorba de cea care are o curbura concava in partea de jos cum te uiti la bord)
- cea de dedesubt, cu comenzile pentru aer conditionat, degivrare luneta, recirculare, etc. (adica cea cu "rotitele")

Motivul: odiosii greieri. Acolo am o herghelie foarte enervanta si vreau sa vad daca pot face ceva prin metodele conventionale - fixare cu banda adeziva, ungere, etc.

Capacul de plastic cu afisajul si celalalt de deasupra, cu gura de aerare pentru parbriz le-am demontat fara probleme de mai multe ori si am omorat orataniile de acolo. Mi-as dori tare mult sa le rezolv si pe restul.

Am vazut ca cel dreptunghiular cu grilaje e prins de bord cu 2 suruburi. Le-am desfacut, am incercat sa trag (fara succes) si nu am vret sa fortez, asa ca le-am pus la loc.

A mai desfacut cineva pe acolo?
Multumesc pentru idei.

--------------------
Renault Megane 2.2 hb - 1,5 dci 2008
+
19vik
post 24 Apr 2009, 14:38
Post #6

Membru

Eu am desfacut, chiar de 2 ori tot dupa greierasi, am clima automata dar in principiu e la fel... ai ceva de munca... trebuie sa incepi cu capacul de sub frana de mana, capacul de la schimbator-bricheta-scrumiera, fatada de la panoul de climatizare pana la mufa OBD, are 2 suruburi sub capacul mufei OBD, 2 pe care le vezi dupa ce scoti RCD-ul si inca 4 cleme pe laterale. Sub partea de sus a fatadei mai gasesti inca 4 suruburi pentru panoul de climatizare si grilele frontale. Pentru AC manual ai si un tutorial aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=873...dpost&p=1407383

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
Johnny Nash
post 24 Apr 2009, 16:47
Post #7

Membru incepator

Mersi frumos, 19vik! smile.gif

M-am tot uitat pe tutoriale dar nu m-a dus capu' sa intru si pe asta (am zis ca eu n-am probleme cu becurile blush.gif). Foarte bine "pus in pagina" tutorialul si cu poze concludente.

Intr-o zi cand merg la tara si nu sta copilul pe capu' meu sa-mi amestece suruburile, imi rezerv 2-3 ore pentru operatiunea asta. E ceva de munca, asa cum ziceai, dar macar se pare ca nu trebuie sa scot si modulul de AC (cel putin asa pare dupa o citire rapida a tutorialului)

Mersi inca o data!

--------------------
Renault Megane 2.2 hb - 1,5 dci 2008
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th August 2025 - 20:13
Dacia