Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Laborator de analize chimice în București

VladSoare
post 2 Apr 2009, 09:07
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Voluntari, pe stînga

Există în București vreo firmă care să ofere servicii de analize chimice pentru publicul larg? Adică să mă duc la ei cu o substanță, s-o analizeze și să-mi spună exact ce conține?
Și asta pentru un preț decent?
Am o substanță care știu ce este, însă am o bănuială cum că ar avea ceva impurități. Aș vrea să știu dacă într-adevăr are, iar dacă da, atunci aș vrea să știu ce anume are.
Unde se poate face așa ceva?

Cu Google găsesc numai importatori de aparatură de analiză, nu și servicii. Or eu n-am de gînd să-mi cumpăr un spectrometru de masă doar pentru asta. biggrin.gif

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
murfi
post 2 Apr 2009, 09:24
Post #2

Membru autentic

Depinde foarte mult de substanta pe care o ai, procentajul deimpuritati pe care vrei sa-l masori si tipul lor. Daca ne dai mai multe detalii poate se gaseste cineva sa te indrume.

--------------------
+
VladSoare
post 2 Apr 2009, 09:34
Post #3

Membru autentic

E sulfit de sodiu ahnidru, pe care-l folosesc în scop fotografic.
Problema este că atunci cînd îl dizolv în apă dă o colorație roșiatică, ceea ce sulfitul în mod normal nu face. Am încercat alte două loturi de sulfit și ambele dau soluții complet incolore. Și alții, de pe un forum foto, mi-au zis că n-au văzut așa ceva. Folosesc apă distilată, deci nu-i apa de vină.
De-aia bănuiesc că are o impuritate. Aș vreau să știu ce anume are, pentru că în funcție de asta hotărăsc dacă mai pot folosi sulfitul sau nu. Dacă e ceva inert din punct de vedere fotografic, l-aș folosi în continuare. Dacă-i ceva care poate afecta revelatorul, l-aș putea folosi în fixator sau în alte soluții care cer sulfit.
pH-ul e corect, iar revelatorul preparat cu acest sulfit funcționează perfect. Problema este că sulfitul are rol de conservant, și cît de bine își îndeplinește acest rol nu-mi pot da seama decît dacă aștept cîteva luni să văd dacă nu cumva se strică revelatorul mai repede decît ar trebui. smile.gif

Sigur că aș putea să-l arunc pur și simplu ca să fiu sigur, dar ar fi păcat să-l arunc fără să fi încercat măcar să aflu dacă-i în regulă.

This post has been edited by VladSoare: 2 Apr 2009, 09:38

--------------------
+
pcs
post 2 Apr 2009, 18:24
Post #4

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

Incearca la ICECHIM, il gasesti si pe internet si sigur au aparatura de analiza necesara

This post has been edited by pcs: 2 Apr 2009, 19:14

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
+
UXE
post 2 Apr 2009, 19:02
Post #5

Modelator

From: Bucuresti

Nu stiu daca si cei de la Cantacuzino , dar poti sa incerci.

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
VladSoare
post 7 Apr 2009, 07:34
Post #6

Membru autentic

Thanks, am încercat la Icechim. Fac, într-adevăr, astfel de operațiuni, dar costă 100 de euri fără TVA. sad.gif
No way, nu dau cinci milioane doar pentru un moft. O să-l folosesc la baia de spălare, că acolo calitatea nu-i critică. smile.gif

This post has been edited by VladSoare: 7 Apr 2009, 07:34

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 18:18
Dacia