Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Deflector aripa fata, defect fabricatie?

vasilers
post 23 Mar 2009, 19:55
Post #1

Bucurati-va de ce aveti!

Group: Members

Salutare la toata lumea!
Avand in vedere ca mai am cateva luni pana cand imi expira garantia (dec. 2009) am inceput sa studiez mai atent "defectele de fabricatie" ale masinii din semnatura.
Am observat ca la aripa dreapta fata este desprins deflectorul (sper ca asa se numeste) acel material din plastic care se afla sub aripa, deasupra de roata. Este iesit din "umarul de la aripa" (asa l-au denumit cei din service) cam 7-8 centimetri, iar distanta dintre acesta si aripa este cam 1 cm-suficient cat sa permita intrarea murdariei.
In prima faza am sunat la service (Autobecoro Baia Mare) pentru o programare. Mi s-a raspuns ca acel deflector nu poate sa iasa de la locul lui numai daca am lovit masina si ca nu se va putea repara pe garantie, dar sa ma duc la ei ca este vorba de cateva clipsuri de plastic pe care le-am rupt si ca nu o sa ma coste mult reparatia si ca este vorba de 5 minute si ca nu este nevoie de programare pentru asta.
Astazi m-am prezentat la service, le-am spus despre ce este vorba, si-au adus aminte de discutia pe care am avut-o la telefon, le-am subliniat faptul ca masina nu a fost lovita, lucru care se poate vedea si ca doresc remedierea problemei pe garantie.
Un inginer imi ia masina si mi-o duce la atelierul de tinichigerie si imi spune sa astept. Dupa cca. 15 minute revine si imi spune ca s-a remediat si imi da cheia. Ma duc sa ma uit ce au facut si cand colo... nimic. Foarte indignat ma intorc si il intreb daca isi bate joc de mine sau daca ma crede prost, la care imi spune ca acel clips, intradevar nu este rupt si ca nu a avut ce sa-i ii faca, ca tinichigiul a zis ca din cauza la zapada sau gheata a iesit din locul lui si ca nu are ce sa-i faca. Ii spun ca in aceste conditii nu o sa ridic masina de la ei pana cand nu se rezolva ceva, ca acesta nu este un raspuns pertinent, deja incepusem sa ma enervez. Un alt inginer vine si ma intreaba si el ce s-a intamplat, mergem impreuna sa ne uitam la o masina noua, surpriza la aceasta erau iesite amandoua deflectoarele. Ii povestec acestuia (se pare ca era ceva sef) ca in prima faza am fost acuzat ca am lovit masina si ca apoi mi-au zis ca din cauza zapezii s-a desprins acel deflector la mine. Il intreb ca date fiind acestea (daca si la masina noua este aceeasi problema), ipotezele colegilor sai pica din start, nu este vorba de un defect de fabricatie, respectiv de montare? Imi zice ca nimeni nu s-a mai pezentat cu aceasta problema si ca o sa incerce sa desfaca suruburile in care este prins deflectorul si ca o sa incerce sa-l pozitioneze altfel. Masina imi este dusa din nou la tinichigerie. Dupa 10 minute este adusa inapoi si imi spune ca au rezolvat. Intradevar acum este la loc, dar ma intreb daca nu era normal sa fii dat jos de tot defelctorul si sa spele acolo murdaria care s-a adunat de-a lungul timpului cu furtunul cu apa? Acum, sunt curios cat o sa tina, daca o sa sara afara o sa ma prezint din nou la ei. Ce mi s-a mai parut ciudat a fost faptul ca nu mi-au facut receptia masinii la service si ca nu au consemnat nicaieri interventia.
Pe aceasta cale invit pe toata lumea sa verifice pozitia acestor deflectoare si daca nu sunt la locul lor sa ne prezentam cu totii la service sa faca ce-or sti cu ele.
Pe mine nu m-a incalzit cu nimic faptul ca mi-a zis ca si la masina noua este asa. Nu au decat sa fabrice niste deflectoare mai mari care sa se potriveasca mai bine. Sa recunoasca ca este defect de fabricatie si sa cheme in service toate symbolurile faza 4 si sa remedieze aceasta problema gratuit.
Reparatia pe care au facuto este de mantuila si s-au comportat total neprofesionist! Ceea stiu ei este sa faca reviziile si sa te stoarca de bani, dar cand vine vorba de reparartie pe garantie tu esti cel vinovat ca s-a stricat!
Mentionez ca masina are 15.000 km, este posibil ca problema semnalata sa fi fost chiar de la inceput, decand am ridicat masina de la ei.

This post has been edited by vasilers: 23 Mar 2009, 20:07

--------------------
Renault Symbol Phase 4 2007 Fidji 1.5 DCI/85 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 24 Mar 2009, 09:28
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Tot e bine ca ceva s-a facut ... dar ce fain era daca ai fi postat niste poze sa vedem si noi mai clar ce incerci sa spui in cuvinte smile.gif ...

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
bogdanmat2003
post 24 Mar 2009, 14:47
Post #3

Membru incepator

From: Bacau

credeam ca doar eu am problema asta. Si la mine e desfacuta contraaripa pe partea dreapta iar in service mi-au spus ca trebuie trasa la cald. Nu am mai avut nici rabdare si nici timp sa ma duc sa remediez problema. Banuiesc ca asa am cumparat-o.

--------------------
laguna 2/2006. 1.6 laguna2 1.6/2006 2006
+
danutz_r
post 24 Mar 2009, 17:34
Post #4

© ...membru cu symbol ™

From: Bucuresti ... u.e

o poza ar fi mult mai buna decat o pagina cu descrierea wink.gif , care poti face una
... hai cu poza ca m-ati facut curios cu deflectorul asta tongue.gif

This post has been edited by danutz_r: 24 Mar 2009, 18:44

--------------------
renault symbol fidji 1.5 dci 80 CP
+
Andrei84
post 24 Mar 2009, 18:17
Post #5

Membru incepator

From: Craiova

Si la mine este distantata contraaripa, tot din dreapta. Le-am zis celor de la service (Redac Craiova) de problema asta la revizia de un an, au spus ca au s-o rezolve, cand au terminat revizia mi-au dat actele, mi-a prezentat inginerul tot ce au facut la masina si a zis ca au remediat si problema cu contraaripa.
Cand m-am dus la masina surpriza, era in aceeasi pozitie. M-am intors inapoi si le-am cerut explicatii, s-a gandit putin dupa care a spus ca a incercat mecanicul sa traga de ea da nu s-a putut rezolva si nu este nici o problema ptr ca merge si asa, pe langa asta mi-a mai aratat inca cateva symboluri cu aceeasi problema.
Asa ca nu stiu ce este de facut, eu ma gandeam sa incerc sa o desfac eu si sa incerc sa o reasez, problema e ca nu prea stiu cum sa o dau jos si mi-e frica sa nu rup vrun surub ceva.

Poze:

http://img207.imageshack.us/img207/9232/090325101829.jpg
http://img207.imageshack.us/img207/8196/090325101807.jpg

This post has been edited by Andrei84: 25 Mar 2009, 12:52

--------------------
Renault Clio Symbol 2007 Fidji 1,5 DCI 70cp
Viata e un joc ce trebuie castigat
+
vasilers
post 26 Mar 2009, 11:11
Post #6

Bucurati-va de ce aveti!

Exact, despre asta este vorba!
.....sigur ca da, la noi, la romani, "merge si asa".... bine ca am dat cate 11.000 de eur pe niste masini care au defecte de asamblare din fabrica. Pe langa acestea mai si ridica din umeri ca nu stiu ce sa faca.
Rusine Renault!!!!!!!

27 Mar 2009, 10:42:
Va recomand tuturor care aveti aceasta problema sa scrieti la Vocea Clientului pe adresa voceaclientului.renault@renault.com si sa le relatati ca cei din service nu stiu si zic ca nu au ce sa faca in acest caz. Eu am scris ieri. Astazi m-au sunat zicandu-mi ca nu le-a mai relatat nimeni aceasta problema, m-au intrebat la ce service am fost si numarul de masina.

This post has been edited by vasilers: 27 Mar 2009, 10:42

--------------------
Renault Symbol Phase 4 2007 Fidji 1.5 DCI/85 CP
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th May 2025 - 12:24
Dacia