Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cui i s-a mai 9intamplat?, asigurare

gaiui
post 25 Feb 2009, 16:43
Post #1

“Walking is man's best medicine”

Group: Members
From: Bucuresti

buna tuturor,
as vrea sa vad daca mai e cineva in situatia mea sau a fost.
Anul trecut mi-am taiat o anvelopa pe str viitorului(pe la lizeanu pt cine stie), o strada distrusa care arata ca dupa bombardamente, intr-o groapa de langa sina de tramvai.
am fost la politie, am fost la casco, mi-am schimbat anvelopa si a fost totul bine si frumos pana acum 1 saptamana cand am primit citatie ca trebuie sa ma prezint la judecatorie in calitate de martor intr-un proces intre asirom , drumuri si transporturi.
Nici o problema , cu toate ca imi da peste cap toate planurile ma voi duce.
Problema cea mai mare este ca azi de dimineata s-a prezentat la usa mea un politist care mi-a spus ca nu m-am prezentat la 2 infatisari ale procesului respectiv si ca acum trebuie sa semnez un proces verbal prin care sunt de acord sa ma duca ei la judecatorie, daca nu ma prezint platesc amenda in valoare de 5 milioane.
Ideea e ca nu am primit nici o citatie pana la cea de acum o saptamana si se pare ca prima ar fi trebuit sa vina din decembrie 2008.Mi s-a spus ca jdecatorul nu o sa ma creada ca nu am primit citatiile si ca s-ar putea sa platesc o amenda oricum , doar ca una mai mica.Am uitat sa mentionez ca incidentul a avut loc undeva la inceputul anului 2008 , nici nu mai stiu exact cand, parca februarie.
Ce ar trebui sa fac , pentru a demonstra ca nu am primit citatiile?
Este normal sa fi chemat la proces daca tu ai depus cerere si la politie si la casco despre incident?
Daca a mai fost cineva in situatia asta as vrea sa stiu ce s-a intamplat la proces?
Multumesc si astept raspunsurile voastre pentru ca sunt foarte curioasa.

--------------------
renault clio 3 2007 dinamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aleksanders
post 25 Feb 2009, 16:52
Post #2

.

From: ...

eu unul stiu ca in momentul in care primesti o citatie si semnezi de primire si ea poate sa fie inmanata doar celui care este citat - deci demonstratia e simpla- cat despre amenda nu cred ca are de ce sa iti dea.. bafta

--------------------
. . - . .
....
+
caktuss
post 25 Feb 2009, 17:02
Post #3

Membru autentic

From: Iasi

ce glume are garcea pe el... radmasa.gif citatia se face cu recomandata cu semantura de primire... daca nu te gaeste acasa ti-o afiseaza pe usa ,cu martori din vecini.

deci, ori a semnat postasul in locul tau (nasol pt postas icon_mrgreen.gif ) ori n-au trimis ei si garcea nu stie ce sa mai minta ca sa adune cativa martori la proces.

--------------------
Renault Megane Sedan II - numar cu gaura 1.6 16v 05-2005
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
dya
post 25 Feb 2009, 17:15
Post #4

Membru fost gras

Nu sunt avocat si nu pot spune ca ma pricep 100%, dar va pot spune, ca nevasta-mea le primeste in cutia postala pentru un proces undeva la dracu'cu carti, ma rog nu are importanta... si nu am semnat nici eu, nici ea niciodata nimic. Pur si simplu le-am gasit in cutia postala.... ph34r.gif
Sfatul meu gaiui, este sa intrebi un avocat exact care e procedura si sa te duci insotit de acesta la proces.
Bafta

--------------------
Nissan Qashqai 2008 1.5dCI 105CP
+
Batrânul
post 25 Feb 2009, 17:53
Post #5

Membru autentic

Citatiile in procesele civile nu se trimit recomandat, ci au o procedura speciala. Citatia are 2 parti - una se inmaneaza partii (parat, reclamant sau martor), iar cealalta, cu semnatura de primire, merge inapoi la instanta.
DAR: pe aceasta parte a doua apare si rubrica: "cel citat nu a fost gasit, sau refuza sa semneze de primire si atunci s-a procedat la lipirea citatiei pe usa celui citat". In realitate, postasii nu lipesc citatia pe usa (pt. ca ar trebui sa umble cu caldarusa cu lipici dupa ei), ci o baga in cutia postala si completeaza pe partea care merge inapoi la instanta ca citatia a fost "lipita pe usa".
Credeti-ma ca asa este - am primit multe citatii in ultima vreme ...

This post has been edited by Batrânul: 25 Feb 2009, 17:55

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
Laurentziu83
post 25 Feb 2009, 19:29
Post #6

Membru autentic

Citatiile le primesti in cutia postala, fara sa semnezi de ele, la fel si notificarile cum ca ai datorii la stat.

Dar totusi, ce treaba ai tu la proces, atata timp cat e intre firma de asigurari si administratorul drumului? Doar pentru asta firma de asigurari "preia riscul".

--------------------
. . .
+
gaiui
post 25 Feb 2009, 21:07
Post #7

“Walking is man's best medicine”

pai se pare ca sunt martor, adica trebuie sa ma duc sa declar ca mi-am taiat anvelopa in gaura care era cu sina de tramvai in ea , ca de aia sunt date si transporturile in judecata.

26 Feb 2009, 12:07:
astazi am fost la judecatorie sa aflu numarul citatiilor pentru a ma duce dupa aia la posta sa vad ce s-a intamplat cu ele ...si ce sa vezi si sa nu crezi ...tanti de acolo imi spune ca de fapt nu a fost emisa nici o citatie pe numele meu , decat cea primita si ca ceea ce s-a intamplat a fost doar o masura de precautie.
Pai sa nu innebunesti cu polististii astia ?cum sa vina sa iti spuna ca nu te-ai prezentat la 2 infatisari si ca risti sa iei o amenda pentru ca judecatorul nu va crede ca nu mi-au fost trimise citatile.
Am mai sta si o ora pe la judecatorie pt ca gasisem pe site program de la ora 9 si de fapt era de la ora 10 .

This post has been edited by gaiui: 26 Feb 2009, 11:07

--------------------
renault clio 3 2007 dinamique
+
padre
post 26 Feb 2009, 14:16
Post #8

Il padrino

Deci politistul este un mincions, de ce nu ma mira oare?Ar trebui sa-l confrunti cu aceasta noua informatie sa vezi ce zice. Daca e in continuare idiot nu ar strica sa-i faci si o reclamatie, poate isi revizuieste comportamentul pe viitor. Trebuie insa sa judeci bine situatia, din motive lesne de inteles (sa fii convins ca ai dreptate, sa nu-ti creezi singur probleme, etc).

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
aleksanders
post 26 Feb 2009, 14:34
Post #9

.

From: ...

textul lui garcea e cel clasic- cred ca ii invata la scoala lor de garcei replici - vad ca inca mai persista ideea ca organu face legea - inca 1000 de ani sa se schimbe mentalitatea la nivel de garcea... sad.gif

--------------------
. . - . .
....
+
manucu
post 3 Mar 2009, 12:32
Post #10

Membru autentic

From: Iasi

in orice societate democratica, nu e normal sa se puna problema de a demonstra ca nu s-a intamplat ceva, ci e problema celelalte parti de a demonstra ca acel ceva s-a intamplat.
cum ai putea tu deci sa demonstrezi -cu dovezi palpabile - ca nu ai primit ceva??? e absurd...si judecatorul ar trebui sa stie acest lucru. oricum, eu nu cred ca se va pune problema unei amenzi...

This post has been edited by manucu: 3 Mar 2009, 12:33

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16V - IS-07-MAN 2006
Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 23:48
Dacia