Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Planurile de viitor ale Renault, Pentru Espace, Laguna si Velsatis

aphophis
post 12 Feb 2009, 18:16
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Am gasit articolul asta destul de interesant, controversat insa pentru mine. Practic se pare ca laguna va fi inlocuita de un renault (bazat pe un samsung) facut in coreea, de aproximativ 4.9m.. In timp ce Espace si Velsatis se pare ca nu vor avea urmasi (desi eu cred ca de fapt laguna nu va avea urmasi, si ca de fapt urmasul lui velsatis va fi acea masina de 4.9m lungime). Ma intristeaza sa vad ca espace nu va avea urmasi, o masina superba din punctul meu de vedere. Si ma face sa ma intreb: cine e de vina pentru asta? Ghosn sau cei dinaintea lui? Ca s-a ajuns la acest lucru, probabil datorita reputatiei proaste a renaultului in acest segment de piata, dpdv al fiabilitatii. Oare se pot schimba lucrurile intre timp? Mai ales ca se pare ca informatia e destul de serioasa, la sandouville vor sa faca masini utilitare .. Ce credeti ca poate sa insemne faza cu revenirea la radacini? Vor insista mai mult pe masini mici si vor face ceva in genul fiatului (care nici el nu prea are masini mari in oferta)? Nu de alta, dar nu stiu daca renault are cultcar-uri asa de multe, dpdv al designului care sa atraga prin forma tineretul. ..

I’m currently in Paris and have just listened to Renault chief Carlos Ghosn explaining the extent of the company’s sales meltdown.

But after the presentation we managed to have a few quite words in private with some of the Renault’s most senior people.

I asked one whether the company’s plans to reduce its expenditure on Research and Development meant that it was finally curtains for Renault’s – currently suspended - large car programme.

His surprisingly honest answer was that Renault’s large car plant at Sandouville was due to switch to building commercial vehicles by 2011. Which was news to the three hacks sitting around the table.

Sandouville currently builds the Laguna, Vel Satis and Espace, which all built on the same platform.

So, if Sandouville stops building cars – and the large car platform goes with it – surely that’s the end of the line for big Renaults?

Well, the source said, the Laguna ends in 2010 and will be semi-replaced by a 4.9m-long, Renault-badged, Korean-built, Nissan-based, Samsung front-drive saloon. Though Renault doesn’t expect much demand.

Oh, and work on replacing the Espace has been suspended after 150m Euros had been spent.

And with that revelation, on a sunny morning in Paris, it looks as if it’s the end of the rue for the big Renault.

Renault had great success with the Espace (introduced in 1982) and the Renault 25 hatch also did pretty well for the company. But now, even a car the size of the Laguna is now seems as an oversized and unnecessary part of the Renault range.

Renault seems determined to look back to the days when it built simple, versatile, practical and affordable cars such as the Renault 4 and Renault 12.

The upcoming Grand Scenic – which will be revealed at the Geneva show in March – looks like it will be the biggest mainstream Renault within a couple of years.

Renault has been through an automotive revolution and ‘Le Barge’ has been put to the guillotine.

http://www.autocar.co.uk/blogs/anythinggoe...f-le-barge.aspx

This post has been edited by aphophis: 12 Feb 2009, 18:23

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
St
post 12 Feb 2009, 18:41
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Hmm, eu n-as crede ca scot laguna din fabricatie la doar 3 ani de la lansare.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Fan3
post 12 Feb 2009, 19:54
Post #3

Membru autentic

stirea pare foarte reala legat de velsatis si espace, insa legat de laguna nu cred

--------------------
* * * - *
+
R19/16v
post 12 Feb 2009, 19:56
Post #4

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Am cele mai mari indoieli ca vor termina Espace-ul.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
aphophis
post 12 Feb 2009, 19:58
Post #5

Membru autentic

pai unde il vor produce? Oricum ar fi o greseala, atata tot ca trebuie sa insiste pe fiabilitate, calitatea interiorului,aspect exterior si solutii tehnice..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
eduardsebe
post 12 Feb 2009, 19:59
Post #6

Membru Expressionist

Dar espace-ul e o masina buna....a obtinut un punctaj mare la euroncap...intr-adevar mai rar vezi un espace
Cat despre laguna nu cred ca nu va mai avea urmasi....

--------------------
Seat Leon FR 184 2015
+
Arhimede
post 12 Feb 2009, 20:11
Post #7

Membru inferior, lung si tare

Ce e clar e ca la renault nu e clar nimic.

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
aphophis
post 12 Feb 2009, 20:54
Post #8

Membru autentic

intr-adevar. Oare mai e ghosn salvatorul marcii? Nu de alta dar se insista pe calitate , da vad ca in ultima vreme au dat i chix la design la o masina din care vindeau prin 2001 vreo 240.000 de masini. cel putin la laguna3 au dat chix cu spatele ala grupa mare, oare nu s-o uitat astia la masina inainte sa o lanseze? Nu de alta, dar comportament rutier are, gt-ul e superapreciat, insa.. designul mama lui..

mi se pare ca asta a fost una dintre propuneri:

This post has been edited by aphophis: 12 Feb 2009, 21:01

Attached thumbnail(s)
lagunadesignme3.jpg ( Size: 40.18k ) Number of downloads: 842

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Catalinmodena
post 12 Feb 2009, 22:31
Post #9

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Din puctul meu de vedere arata mai bine,dar cu foarte putin.Insa fata seamana izbitor cu cea de la Megane 3.

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
renodood
post 13 Feb 2009, 00:46
Post #10

Sofer dement

4.9 M? Dar ce Dumnezeu, trec pe stilul Crown Victoria?

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
adip
post 13 Feb 2009, 03:03
Post #11

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(Arhimede @ 13 Feb 2009, 05:11)
Ce e clar e ca la renault nu e clar nimic.
E clar, totusi, ca vor da afara 9000 de angajati, cf. hotnews:
Cifra de afaceri a grupului Renault a scazut cu 7% anul trecut, dar profitul net a fost puternic afectat, scazand cu 78%, a anuntat grupul, in raportul financiar. Se vor reduce cu 20% investitiile, precizandu-se ca aceasta criza este de proportii masive si e imposibil de prevazut cand se va termina. Grupul va reduce cu 9.000 numarul de angajati si va ajunge la 120.000.
Anul trecut, cifra de afaceri a Renault Group a scazut cu 7%, de la peste 40 miliarde euro in 2007, la 37,79 miliarde euro. Francezii au reusit sa incheie anul trecut pe profit, rezultatul net a fost de 599 milioane euro, insa mult inferior celui din 2007 - 2,7 miliarde euro.
[...]
Reprezentantii Renault au spus, intr-o conferinta transmisa pe internet, ca in decembrie si ianuarie au fost discutii la varf, daca pretul Sandero sa fie micsorat, mai ales ca marcile concurente au scazut pretul, apropiindu-se de modelul francezilor. Totusi, Renault a decis sa nu modifice pretul, mai ales ca e cerere buna pentru model, in special in Germania, unde prima de casare in programul Rabla - 2.500 euro, este foarte atractiva. "Gama Logan este o insula de serenitate in mijlocul acestei crize", spun cei de la Renault.

13 Feb 2009, 12:05:
QUOTE(renodood @ 13 Feb 2009, 09:46)
4.9 M? Dar ce Dumnezeu, trec pe stilul Crown Victoria?
No big deal, a mea are 4.83 lungime, dar nu realizezi cat de balena e decat la parcari smile.gif

This post has been edited by adip: 13 Feb 2009, 03:05

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
klaus
post 13 Feb 2009, 17:58
Post #12

步步

1. Suspendare dezvoltarii espace-ului si trecerea viitorului sau pe linie moarta s-a facut de la jumatatea anului trecut, nu e o noutate.
2. Inlocuitorul lui Laguna, la care lucreaza Renault (nu cu mare frenezie dupa parerea mea, si nici cu mare inspiratie) se spune ca e inlocuitorul lui Samsung SM5, care va aparea la sfarsitul anului acesta in Koreea si se va vinde sub sigla renault din 2010 in intreaga lume
3. Fabrica din Sandouville se pare ca va trece intr-adevar pe productia de vehicule comerciale usoare
4. De asemenea, nenea Ghosn s-a ferit sa dea garantii privind activitatea fabricilor din Spania (2 fabrici care asambleaza modus si clio, o fabrica de motoare si una de piese de caroserie), pe fondul caderii cu 50% a pietii spaniole.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
aphophis
post 13 Feb 2009, 18:02
Post #13

Membru autentic

1) vor trece pe crossovere? Ma uitam la qashqai de exemplu, are un succes destul de mare prin tarile occidentale. Probabil are de a face si cu faptul ca e socotita cea mai sigura masina de la euroncap
2)Renault facut in coreea biggrin.gif suna bine, oarecum, daca nu dau chix la design.
3) Pai cica Master va fi facut tot acolo si urmeaza sa il lanseze in curand. Vor fi produse in paralel oare

This post has been edited by aphophis: 13 Feb 2009, 18:02

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
renodood
post 13 Feb 2009, 20:29
Post #14

Sofer dement

QUOTE(adip @ 13 Feb 2009, 03:03)
No big deal, a mea are 4.83 lungime, dar nu realizezi cat de balena e decat la parcari smile.gif

Pai , Grandtour`ul meu are 4.7 ... si ma descurc la parcari fara probleme...e drept, le fac mai incet...dar noa.
Insa am condus si un Crown Victoria in New York(cred ca au aproape 6 m) si sunt criminale..parca sunt trenuri.
Nu sunt mare fan al masinilor foarte lungi, mai ales in orase aglomerate...

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
dj22sib
post 14 Feb 2009, 09:21
Post #15

Membru autentic

Laguna cea cu facelift, care era in proiect, parca arata mai bine, si am impresia ca voiau sa lanseze si o o versiune cu portbagaj, fara haion.

http://www.automarket.ro/stiri/renault-pre...4528.html#photo

SM5-ul actual din Coreea este defapt renault safrane, sau cel putin asa ziceau, nu stiu daca se si comercializeaza... dar exista smile.gif

http://www.renault.com/en/Vehicules/Pages/...tBrands=renault

Si probabil ca au inceput dezvoltarea lui SM5 si a unui Safrane nou sau un 2 in 1 laguna safrane smile.gif.

This post has been edited by dj22sib: 14 Feb 2009, 09:25

--------------------
Renault Megane 1.6 16V Expression Sedane, Clio III 1.4 16V Exception - DJ
+
aphophis
post 14 Feb 2009, 11:01
Post #16

Membru autentic

renaultul safrane e de fapt un sm5, care e la randul lui un nissan. Se comercializeaza doar in asia. Cat despre laguna facelift, sa vedem ce va fi, au de lucrat doar la partea din spate, si sa faca toate masinile sa aiba fata de gt

14 Feb 2009, 13:18:
si ma mai gandeam la un lucru: nu cumva cei de la renault vor sa renunte la numele laguna si sa incerce un alt nume, ramand totusi in segment?

This post has been edited by aphophis: 14 Feb 2009, 13:18

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
corvinarh
post 14 Feb 2009, 20:47
Post #17

Membru autentic

Laguna și Espace, victime ale crizei la Renault

Sâmbătă, 14 Februarie 2009

Din 2011, uzina franceză care produce celebrele Renault Laguna, Espace și VelSatis va fi folosită pentru ansamblare modelelor utilitare, anunță publicația britanică Autocar, citată de automarket.ro.

Constructorul francez anunțase, în contextul crizei economice, că vrea să renunțe la modelele mari, ca VelSatis și Espace. Motivul este acordarea unei atenții sporite producției și dezvoltării de modele mici, ecologice.

Conducerea Renault a refuzat să se pronunțe asupra viitorului popularei Laguna. Conform planurilor, Laguna va fi produsă în continuare, în paralel cu modelele utilitare.

Însă, susține Autocar, modelul nu va beneficia de o nouă generație atunci când ciclul său de producție va ajunge la final.

asta este articolul de pe evz.ro

--------------------
mercedes C 220 CDI 2008
+
os
post 15 Feb 2009, 00:23
Post #18

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Da' are departament de public relations zdravan, firma asta (si nu, nu ma refer la colegul aphophis). Auzi. "celebrele" Laguna, Espace, VelSatis.

Or fi bune, o fi fost Espace deschizator de drumuri la vremea lui. Dar "celebre"?

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
klaus
post 15 Feb 2009, 02:24
Post #19

步步

Ghosn are acum o singura filozofie de viata: producem doar ce se vinde si aduce profit (ma rog, nu aduce pierderi)
Espace nu aduce profit, vel satis aduce pierderi (de fapt cred ca a fost cea mai petarda masina din ultimul timp a lui renault, cel putin dpdv comercial, desi nici tehnic nu a stat foarte bine) iar laguna la ce vanzari are nu m-ar mira sa aduca pierderi. Drept urmare, la odihna, tratament si bai. Simplu.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ncristi
post 15 Feb 2009, 09:26
Post #20

Membru autentic

Daca se iantampla lucrul asta meganul a fost ultima masina renault pe care am mai cumparat-o smile.gif ... foarte simplu.

Eu cred ca decizia asta este primul pas catre sfarsitul renault. Imi pare rau sa o spun dar asta este adevarul. O sa devina o marca asemanatoare cu fiatul de astazi. Diferenta este ca in grupul fiat mai exista alfa romeo, lancia care umple golul la renault...nimic.

O mare gresela din partea lui ghosn si o ploitica cretina pe care o duc de ceva vreme.

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
adip
post 15 Feb 2009, 10:28
Post #21

Banned

ncristi, de ce-i acuzi pe cei de la Renault pentru renuntarea la espace si velsatis? Tu ai cumpara asa ceva?
Mie mi se pare foarte simplu: nu se vinde, nu produc. Cine-mi acopera cheltuielile, doar ca sa am prezenta pe un anume segment? Uita-te si la Honda, ei renunta la S2000.
Eu zic ca Renault face foarte bine ca renunta la modelele amintite, toate cele 3 au o concurenta multe prea puternica pe niste segmente de piata unde nu prea au sanse si care vor fi in scadere dramatica de acum inainte. Macar Ghosn e realist si isi da seama ca, in loc sa incerci sa pari altceva decat esti (Renault - premium badge? yeah right! smile.gif), mai bine iti gospodaresti eficient ograda proprie.

--------------------
* * *
+
aphophis
post 15 Feb 2009, 11:30
Post #22

Membru autentic

espace sufera din cauza motorizarilor nu prea performante dpdv al emisiilor de co2.. in rest e o masinuta reusita , eu unu daca as avea banii as lua asa ceva. Oricum, cel putin renuntarea la clasa medie (nu la laguna, ca la nume au timp sa renunte) mie mi s-ar parea o greseala. Pentru ca sa nu uitam ca in 2002 vindeau cam 250.000 de laguna pe an. Atata doar ca trebuie sa mai umble la design.. Ca de fiabila cred ca laguna 3 e fiabila, materiale bune in interior are, in versiunea gt (si nu numai) se misca foarte bine. Atata doar ca i-au dat in cap cu designul ala care nu te prea face sa o cumperi

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
vijelie
post 15 Feb 2009, 11:53
Post #23

membru violet

Asa de reusita e noua Laguna incat meseriasii de la Meridian o tineau pe aia neagra ieri incuiata in show room. wacko.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
ncristi
post 15 Feb 2009, 13:26
Post #24

Membru autentic

Velsatis si espace no pb. Dar laguna?...renuntarea reprezinta un pas inapoi.

This post has been edited by ncristi: 15 Feb 2009, 13:55

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
adip
post 15 Feb 2009, 14:41
Post #25

Banned

QUOTE(aphophis @ 15 Feb 2009, 20:30)
Pentru ca sa nu uitam ca in 2002 vindeau cam 250.000 de laguna pe an.
Din ce tin minte laguna 2 a aparut in prin 2001, ori e o regula ca in primii 2 ani de la aparitia pe o piata vinzi cel mai mult dintr-un anumit model pe acea piata. Nu neg ca laguna 2 a fost foarte atractiva la vremea respectiva, dar a fost trasa inapoi de probleme. O fi laguna 3 fiabila, dar nu au cum sa demonstreze asta fiindca nu se prea vinde si cei de la renault au vazut asta.
Eu totusi sper sa nu renunte la prezenta in clasa medie. Chiar daca nu vor mai produce scump in Europa, poate sa ia ceva mai ieftin de la coreenii de la samsung, sa-l vanda ca laguna 4 si aia e, macar sa aiba masina pe segmentul mediu. Nu cred ca se pune problema pe praful asta, cand urmeaza sa dea afara mii de angajati, sa dezvolte laguna 4 in-house, ar fi sinucidere.
Oricum velsatis si espace sunt efectiv cauze pierdute

--------------------
* * *
+
os
post 15 Feb 2009, 15:08
Post #26

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Dupa mine: asa cum Logan a fost un exemplu excelent de intelegere a gindirii pietei, la fel VelSatis a fist un exemplu de ne-intelegere.

Cine scoate bani din buzunar ca sa apartina clasei superioare, vrea sa capete si un image corespunzator. Printre altele de aceea a esuat VW Phaeton (masina buna de altfel).

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
aphophis
post 15 Feb 2009, 15:25
Post #27

Membru autentic

@adip

pai fiabilitatea i-a tras in jos. Din pacate. Si se pare ca ghosn a lucrat la asta, insa nu stiu ce dracu are in cap dpdv al designului. Nu de alta, dar o masina urata ramane urata orice ochi ai avea, iar laguna3 din spate e urata. Ma mir cum i-au dat drumul sad.gif Pacat ca nu au cum sa demonstreze , cresterea de fiabilitate, oricum albirea reputatiei patate e un proces de durata..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
yO_
post 15 Feb 2009, 16:20
Post #28

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

Partea trista este ca desi Laguna 3 se anunta a fi cea mai fiabila dintre versiuni si cu un pret corect, totusi nu se mai vinde nici macar in Franta. Daca soselele din Franta sunt pline de Laguna 1 si 2 (si chiar si de Logan-uri), abia daca zaresti cate o Laguna 3 o data la cateva zile.

--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
aphophis
post 15 Feb 2009, 16:59
Post #29

Membru autentic

designul mama lui. Nu stiu insa ce i-ar putea face la facelift sa arate bine, fara sa implice costuri mari..

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
patronul_alex
post 6 Mar 2009, 01:52
Post #30

Membru

From: BUZAU

http://www.netcarshow.com/renault/2009-safrane/ .noul safrane.adica vechiul r 25 cea mai dotata masina de la renault impreuna cu vel satis .daca ar intrerupe laguna ,mi-ar parea rau,sunt fan reno laguna pana peste cap si intentionez sa imi cumpar una.

This post has been edited by patronul_alex: 6 Mar 2009, 02:09

--------------------
Renault megane II; 2.1 ex: megane 2005; 1.6 16v; confort expression
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 23:26
Dacia