Citroen C3 sau Renault Clio3 ?!, sfat cumparare
![]() ![]() ![]() |
Citroen C3 sau Renault Clio3 ?!, sfat cumparare
enageM |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|||
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
clio e mai frumos...
doamne fereste sa ai nevoie vreodata de alea 4 airbaguri in plus... o sa iti dai seama ca fac toti banii ![]() |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
citroen si restul de bani ii folosesti pentru o excursie undeva
![]() |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
cred ca merita diferenta daca o ai si nu iti este greu sa faci rost de ea. Obtii o calitate mai buna a interiorului, o masina care arata ceva mai bine (parere subiectiva), cu airbaguri ceva mai multe si o retea ceva mai dezvoltata de service-uri, plus o masina mai sigura overall. Oricum amandoua sunt o alegere buna
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
bambu |
![]()
|
![]() RS club Group: Members Posts: 649 Joined: 31 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Clio, o sa iti iei mia la revanzare inapoi.
|
--------------------
Renault/Citroen
Megane RS/C5 eHDI
- RRS
2.0T 2008/2012 viata-i greu, lumea-i hotu!
www.shoetique.ro www.anularefiltrudeparticule.ro |
|
sylvester |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 562 Joined: 12 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Clio 3, beneficiaza de un spatiu interior mult mai generos decat c3, are si cateva airbaguri in plus, si materiale mai bune calitativ. Poate sunt subiectiv dar un prieten foarte bun de-al meu are un c3 de 3 ani, a fost foarte multumit de el pana pe la 40k km, dupa care, au inceput problemele. repet, poate sunt subiectiv, dar cunosc ambele masini ff bine, si clar iti recomand clio 3.
|
--------------------
Renault
Megane II.1
2004 sedan Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004 |
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Nu vreau sa fiu rau dar, de ce exista astfel de topicuri? Vrei sa-ti cumparam noi masina pentru tine? Mai bine ne intrebi si de culoare, poate ti-o alegem tot noi...
Ca sa nu mai vorbim ca vii pe un forum monomarca sa intrebi asta... Du-te si pe forumul Citroen ![]() Parerea mea, du-te la test drive, vezi in care masina te simti mai bine. Nu uita ca masina asta o vei tine, probabil, cativa ani, deci fii sigur pe alegere. N-o lasa in baza unor forumuri, mai ales ca pe ele, stii si tu cum sunt parerile, foarte impartite si foarte, foaaarte subiective... Eu unul n-as alege C3-ul din principiu, mi se pare oribil. Cu ce te ajuta parerea mea, avand in vedere ca e dupa propriile mele gusturi? Sunt doua masini diferite ca aspect, si cu 1000 euro diferenta intre ele. E simplu, le conduci, si vezi, merita Clio mia in plus, sau nu? Bafta la alegere. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Nu e chiar oribil C3-ul (in opinia mea) dar e cu destinatie clara...pentru fete, exclusiv chiar. Si eu daca ar fi sa aleg, cu conditia sa ma micsorez/scurtez substantial, as alege tot Clio3. Oricum partea cu test drive-ul e absolut necesara...macar sa intri in show-room sa te asezi in ele. Am o prietena careia i-ar fi fost imposibil sa imi conduca masina. Ce ar fi fost sa ia Laguna bazandu-se pe mine care ii spuneam cat de confortabila e fara sa se aseze la volan?
This post has been edited by Dan73: 11 Feb 2009, 01:38 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Acum 3 luni, am fost si eu in aceeasi dilema. Aveam nevoie pentru naveta zilnica Buc-Ploiesti de o masina mica, diesel, co dotari decente atat pt comfort si siguranta.
Candidatele au fost: Clio 3, C3, Fiesta, Corsa, Polo. Comparativ cu Clio, toate modelele costau cu 1500-2000 e mai putin (chiar mai mult la Fiesta), dar le lipsea la toate pachetul de siguranta de 5 * EuronCAP. Unele ,precum C3, Polo sau Fiesta nici nu aveau aceasta optiune, Corsa o avea si era 900e cu tva. In fine, am ales Clio 3, pt raport calitate-dotari-pret. A fost pe stoc , a costat 12005 ddp , versiunea dynamique cu vopsea metalizata si clima automata. |
--------------------
5461
1997
2012
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
intre doo frantuzoaice, as alege o japoneza: suzuki swift
![]() si ca sa nu mai rada lumea p-aci de mica japoneza ![]() Volan reglabil pe inaltime , Climatronic , Filtru de polen Geamuri electrice fata Inchidere centralizata cu telecomanda Oglinzi electrice incalzite Keyless-go Scaune incalzite Radio MP3+6 boxe cu comenzi pe volan Scaun sofer reglabil pe inaltime Faruri ceata Jante din aluminiu ABS+EBD Airbag sofer+pasager Airbaguri laterale cu protectie cap Airbaguri cortina si are si diesel. 1.25ddis 70 cp. si vad ca-s oferte speciale acu, plecand de la 9800 cu tot cu tva. si cam aceleasi dotari ca mai sus. strict intre C3 si clio as merge pe varianta clio. cel putin e mai frumoasa si mai dotata. ca de proasta (sau de buna) e la fel cu c3. si ca sa-i raspund colegului cj98czh, care rade de swiftulet ca are stergatoare cu cadenta variabila ![]() This post has been edited by cristib: 11 Feb 2009, 10:28 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Cristi...omul avea 2 masini pt. care a cerut comparatie...acuma vii cu tutuuruta....cica japoneza care din punctul meu de vedere este si urata ca dracu...ma rog gusturile nu se discuta.... si care pana nu demult avea pus la dotari stergatoare cu temporizare...
De unde ai dedus tu ca Clio este proasta??? ai citit topicurile sa vezi cat de putine probleme au aparuta de cand s-a lansat??? nu arunca cu noroi numai ca tie iti place maghiaro-japoneza.... Acum on topic... Clio 3 pt. ca: 1) Are 5 stele la NCap, lucru care pt. mine este foarte important, daca ma uit la configuratia pusa de tine vad ca C3-ul are 2 airbaguri?????? 2) Mai spatios decat C3 3) calitatea materialelor mi se par mai bune decat la C3 4) arata mult mai bine decat C3 atat exterior cat si interior Oricum cum au spus si colegii de mai sus, du-te si fa un test drive cu fiecare si vezi care ti s-ar potrivii mai bine. This post has been edited by cj98czh: 11 Feb 2009, 10:16 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Eu as alege fara sa stau pe ganduri clio 3. E mult mai frumoasa si mai spatioasa decat C3, iar daca tinem cont ca modelul e mai nou... e minunat.
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
QUOTE(A l e x @ 11 Feb 2009, 01:23) Nu vreau sa fiu rau dar, de ce exista astfel de topicuri? Vrei sa-ti cumparam noi masina pentru tine? Mai bine ne intrebi si de culoare, poate ti-o alegem tot noi... Ca sa nu mai vorbim ca vii pe un forum monomarca sa intrebi asta... Du-te si pe forumul Citroen ![]() Bafta la alegere. Puteai sa ignori daca nu-ti place topicul si daca te uitai in semnatura mea vedeai ca sunt si eu proprietar de Renault... Clio3 despre care vorbesc mai are o "problema", este masina din showroom productie 2007!!! |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(cristib @ 11 Feb 2009, 09:45) intre doo frantuzoaice, as alege o japoneza: suzuki swift ![]() si ca sa nu mai rada lumea p-aci de mica japoneza ![]() Volan reglabil pe inaltime , Climatronic , Filtru de polen Geamuri electrice fata Inchidere centralizata cu telecomanda Oglinzi electrice incalzite Keyless-go Scaune incalzite Radio MP3+6 boxe cu comenzi pe volan Scaun sofer reglabil pe inaltime Faruri ceata Jante din aluminiu ABS+EBD Airbag sofer+pasager Airbaguri laterale cu protectie cap Airbaguri cortina si are si diesel. 1.25ddis 70 cp. si vad ca-s oferte speciale acu, plecand de la 9800 cu tot cu tva. si cam aceleasi dotari ca mai sus. strict intre C3 si clio as merge pe varianta clio. cel putin e mai frumoasa si mai dotata. ca de proasta (sau de buna) e la fel cu c3. si ca sa-i raspund colegului cj98czh, care rade de swiftulet ca are stergatoare cu cadenta variabila ![]() swift nu joaca in aceeasi liga cu renault-ul. Interiorul, are o calitate mult mai slaba decat a renault-ului, e muuuuuuuult mai mic (3,69m swift vs 3,98m clio) , in spate si in fata se sta mult mai prost in suzuki decat in clio , e din clasa inferioara clio-ului si de aia e mai ieftina.. in timp ce clio e in clasa mica, swift-ul e in clasa mini, are 4 stele euroncap.. This post has been edited by aphophis: 11 Feb 2009, 10:54 |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
enageM |
![]()
|
QUOTE(dumid @ 11 Feb 2009, 08:20) Acum 3 luni, am fost si eu in aceeasi dilema. Aveam nevoie pentru naveta zilnica Buc-Ploiesti de o masina mica, diesel, co dotari decente atat pt comfort si siguranta. Candidatele au fost: Clio 3, C3, Fiesta, Corsa, Polo. Comparativ cu Clio, toate modelele costau cu 1500-2000 e mai putin (chiar mai mult la Fiesta), dar le lipsea la toate pachetul de siguranta de 5 * EuronCAP. Unele ,precum C3, Polo sau Fiesta nici nu aveau aceasta optiune, Corsa o avea si era 900e cu tva. In fine, am ales Clio 3, pt raport calitate-dotari-pret. A fost pe stoc , a costat 12005 ddp , versiunea dynamique cu vopsea metalizata si clima automata. Da, si Fiesta era in carti (9400 EUR, 1.4 TDCI) insa interiorul este groaznic... |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
care e pretul final la clio din 2007 si ce dotari are?
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
enageM |
![]()
|
11.200 cu dotarile din primul post, adica mai de toate!
In plus fata de C3 ar fi 5* NCAP, AC automat, tapiterie mixta piele si 1.100 eur. This post has been edited by enageM: 11 Feb 2009, 11:40 |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
|
|
dumid |
![]()
|
e cumva euro 3 de are 75cp? ce versiune e de are piele?
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
enageM |
![]()
|
greseala mea 70 CP / Euro 4; varianta Dynamique; nu stiu cum de are piele...
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
|
|
dumid |
![]()
|
Nu e rau, dar ar trebui sa o reduca mai mult pt o masina veche de 2 ani. Vezi poate mai scoti ceva!
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, neaparat cere o reducere mai mare, Clio 3 este castigatoarea in comparatia cu C3, fie si daca am lua in calcul numai vechimea C3... Cand mi-am luat Megane-ul am trecut si pe la Citroen si aveam de gand sa iau C3... asta acum 4 ani si un pic. Daca mai pui la socoteala cele 5 stele la crash test, 6 airbaguri si o retea de service mult mai mare - nici nu mai incape comparatie.
|
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
... Clio 3 ...
(aveam o firma in zona unde lucrez eu si au si aveam o groaza de c3 ... bandouri care cad singure, chedere la fel, o groaza de "mici" probleme de genul asta ... nu zic ca clio 3 e perfect dar dupa parerea mea e mai bun decat c3) Spor, |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Clio 3 e cel mai fiabil Renault la ora actuala. Dovada si faptul ca isi pastreaza foarte bine pretul la revanzare, ajungand mai scump decat un Megane de aceeasi varsta.
Totusi, de ce diesel? Pe masina asta cel mai bine se potriveste K4J, 1.4 16V, (ca sa nu zic de K4M sau mai bine F4R), e o masina mica totusi si nu cred ca vei face cine stie ce economie cu motorul diesel, la cat costa filtrul de motorina (300 ron) pe care il schimbi la fiecare 15 mii de km.Dar daca primesti un discount substantial la ea, asta e. 1.5dci 70 CP mi se pare un motor mic rau, e mic si la Symbol, d-apai la Clio 3. Daca a fost masina de showroom, poti sa o iei linistit, a fost mai protejata decat suratele ei care isi asteapta clientii in ploaie, ninsoare, canicula, etc. Si mie mi-ar place un Clio 3, dar nu as face pasul asta pana nu as avea un venit de vreo 800-900 de euro pe luna, sa mi-o permit. @enageM: fa un test cu ambele masini, intra si pe forumul Citroen, intereseaza-te de costurile de intretinere ale ambelor masini, asigurari, etc, si apoi ramane la latitudinea ta sa te decizi. This post has been edited by Laurentziu83: 11 Feb 2009, 22:07 |
--------------------
.
.
.
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Bai ce noroc pe noi ca reprezentam fan-clubul firmei care produce clio3 cea mai buna masina din clasa...
Stau si ma gandesc ce nasol o fii de aia care trebuie sa se recunoasca invinsi in fata unui renault... Cum se simt oare cei care trebuie sa recunoasca "valoarea" lui Renault ![]() ![]() Norocul nostru ca suntem cei mai buni ca altfel trebuia sa ne recunoastem invinsi de altii ![]() ![]() |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
enageM |
![]()
|
Initial nu am vrut diesel dar ca au discounturile cele mai mari (3200 euro C3 si 2450 euro Clio)... de ex. C3 cu motor 1.1 benzina aceleasi dotari este 9.100. Clio 3 cu motor de 1.2 benzina este 10.500.
Suzuki are oferta doar la motorul de 1.3 bezina, costa 8950 fara vopsea metalizata. Cel diesel este peste 12.000... Ma uitam pe Radacini Motors si am vazut ca au cica o mega reducere in weekendul 13-15 februarie, sunt curios cat iese un Corsa... Le-am cerut celor de la Reno o noua reducere pentru Clio din showroom dar nu am primit nimic, ca cica nu o poate vinde in pierdere. Le-am cerut macar garantie extinsa insa tot nimic... 11.200 pret final !!! |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Intre cele 2 as alege strict Clio 3.Pe langa avatajele acestuia enumerate mai sus de colegi as mai adauga si faptul ca este o masina de generatie mai noua.
Insa eu unul as cauta si pe la Peugeot un 207,insa din ce vad e mai scump decat ambele.Dar la dealeri pot fi promotii sasu reduceri frumusele in perioada asta.Sau un Opel Corsa! This post has been edited by Catalinmodena: 11 Feb 2009, 23:06 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
pe langa faptul ca n-as lua c3 din cauza look-ului, nu prea vad niciun avantaj la citroen. e mai mic, mai slab calitativ la interior, mai slab dotat
|
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
- xxxxx
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
ai cam auzit parerile noastre... acum intra pe fan club citroen si intreaba acolo
apoi... spor la decizie! |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
poate pot parea subiectiv... deci clio III
![]() ma inteleg bine cu clima automata, directia variabila mi se pare mai bine antifonat clio calitatea materialelor la clio |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
asta este lista scurta?????
si eu sunt fan reno...dar daca te duci la mai multi producatori...cu criza asta poate scoti o reducere mai mare.....la echipari asemanatoare... corsa, gande punto, 207, mazda 2 etc etc.... ca sa nu zic...un sandero echipat cu tot ce poate oferii dacia....(ca oricum e mai ieftin) This post has been edited by b76bgaarh: 12 Feb 2009, 09:56 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 16:07 |